MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaşadığı kentleri tablolara taşıdı!
Kültür-Sanat
5 Eylül 2017 Salı 10:28

Yaşadığı kentleri tablolara taşıdı!

İzmirli iç mimar ve ressam Necati Özdayı (73) 2007 yılından bu yana yaptığı özgün suluboya resimlerinden oluşan 30 tabloyu Foça'da sergiledi.

Daha önce seyahat ettiği dünya kentlerinin resimlerinden oluşan sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıkan Necati Özdayı bu kez yaşamının geçtiği İzmir, İstanbul, Foça, Aydın ve çevre yerleşim birimlerinin, olmasını istediği hallerini aktardığı tablolarını beğeniye sundu. İç mimarlığının da etkisiyle geliştirdiği özel tekniğiyle dikkat çeken Özdayı resimlerinin önemli bir bölümünde arşiv özelliğinin de olduğuna dikkat çekti.  Kentlerin zamanla değişen siluetlerinin, modern binalarla değiştirilen yapılarının bu dönemde doğan büyüyen çocukların hafızalarına kazındığını hatırlatan Özdayı; "Yeni nesil eski güzellikleri görmediği için yalıları, taş evleri, harika sokakları, bakir sahilleri bilmiyor. Ben tablolarımda yaşadıklarımın yanında 1900'lü yıllardaki hallerini de onların hafızalarına yerleştirmeye çalışıyorum. Böyle bir misyon üstlendim. 13 yıldır resim yapıyorum. Her yıl bir sergi açıyorum. Deniz, martılar, kuşlar, İstanbul, İzmir, Foça sahilleri vazgeçilmezlerim" dedi.

Evli, 2 çocuk, 3 torun sahibi Necati Özdayı'nın Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki resim sergisi 8 Eylül 2017 Cuma akşamına kadar devam edecek. 11.30 -19.30 satleri arasında gezilebilecek sergide tabloların satışı da yapılıyor. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir