Akademik yıl açılış törenine, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Feyhan Yaşar, Özer Kırca ve Mehmet Aktaş, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu, Eski Mütevelli Heyet Üyesi Aykut Güsar, KKTC Konsolosluğu Eğitim Kültür Ateşesi Levent Tuğberk, Slovenya Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu ile Altınyunus Oteli Müdürü Orhan Koral katıldı.
GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK
Törende konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, işbirliği kültürünü benimsemiş tüm akademik ve idari çalışanların desteği ile pek çok başarıya imza atıldığını söyledi. Bilimsel araştırmalara ayrılan mali desteklere değinen Yiğitbaşı, "Üniversitemiz, ‘Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulaması’ kapsamında TÜBİTAK 1601 Destek Programı'ndan yararlanmaya hak kazandı. Bu desteği almaya hak kazanan 9 üniversiteden biriyiz. Türkiye’de 185 üniversite bulunduğunu dikkate aldığımızda, bu desteği elde edebilmenin değerinin daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Bu destek sayesinde Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisimizin yürüttüğü tüm faaliyetler 2 yıl boyunca 1 milyon 200 bin TL ile desteklenecek. Bu desteği alabilmek için üniversitede girişimcilik kültürünü, Ar-Ge ve inovasyon bilincini yerleştirmiş olmak gerekiyor. Minerva Kuluçka Merkezimiz ise şu ana kadar 50’ye yakın girişimcinin hayallerini hayata geçirmesine imkan sağladı. Merkez halen 26 girişimci ekipte 48 girişimciye destek olmaya devam ediyor. Bilim insanlarımızın bilimsel araştırma projeleri için fon yaratmaya tüm hızımızla devam ediyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 400 bin TL ile 21 proje desteklendi. Halihazırda süregelen 34 proje için de 1 milyon TL’lik kaynak ayrılmış durumda" dedi.
"ADIM ADIM BÜYÜYORUZ"
Kampüs alanında gerçekleştirilen fiziki yatırımlar hakkında da bilgi veren Ahmet Yiğitbaşı şunları söyledi:
"Bir yıldan kısa bir sürede Selçuk Yaşar Kampüsümüzün yanında, 10 bin metrekare kapalı alanda 2 bin öğrenciye hizmet veren ek kampüs inşaatımızı tamamladık. Şimdi bu binada eğitim öğretimin en iyi şartlarda devam ettiğini görmek beni gururlandırıyor. Bu yatırımızla birlikte toplam kapalı alanımız 70 bin metrekareye çıkmış durumda. Burada şunu da ifade etmek isterim ki, yeni çağın ihtiyaçları doğrultusunda Selçuk Yaşar Kampüsümüz de aşama aşama bir yapılanmadan geçecek. En kısa sürede kampüsümüz daha modern yeni binaları ve daha geniş dış mekanları ile dünyada sayılı bilim yuvalarından birisine dönüşecek. Bu sürece hep beraber gururla tanıklık edeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızda sarsılmaz iradesiyle üniversitesinden desteğini hiç esirgemeyen, bizlere hep destek olan Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Sayın Selçuk Yaşar’a şükranlarımı sunuyoruz."
CAMBRİDGE MEZUNU DA VAR STANFORD DA
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cemali Dinçer ise yenilenen akademik kadro ile daha da güçlendiklerini söyledi. Prof. Dr. Cemali Dinçer, "Üniversitemizde bugün itibariyle, 2 enstitü, 9 fakülte, 1 uygulamalı bilimler yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu, 1 yabancı diller yüksekokulunda, 31 lisans bölümü, 12 ön lisans programı, 23 yüksek lisans programı ve 9 doktora programı ile yeni akademik yılı karşılıyoruz. Öte yandan nicelik ve nitelik olarak çoğalan öğrencilerimizin karşısına bizler de yenilenen akademik kadromuzla çıkmak istedik. Bu yıl aramıza, doktoralarını Stanford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi, Carnegie Mellon Üniversitesi, Houston Üniversitesi, Greenwich Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi üniversitelerde tamamlamış olan öğretim üyelerinin de katılımıyla, toplam akademik personel sayımız 421 oldu" diye konuştu.
Törende ayrıca dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer birlikte verdi.