MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yat limanında kapasite artışına halk seti... Başkan Yetişkin: Büyük facialara yol açabilir!
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2022 Salı 17:19

Yat limanında kapasite artışına halk seti... Başkan Yetişkin: Büyük facialara yol açabilir!

Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi'nde yer alan Teos Yat Limanı'nın kapasite artışını öngören Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hamlesi ilçede halkın kantarına çıktı. ÇED sürecindeki halkın katılım toplantısı Seferihisar Belediyesi, CHP Örgütü, bölge sakinleri, çevreciler ve sivil toplum kuruluşlarının protestoları sonucu yapılamadı. Başkan Yetişkin, "30 Ekim depreminde tsunaminin etkisini unutmayalım. Bu proje Sığacık’ta büyük facialara yol açabilir. Asla gerçekleşmesini istemiyoruz" dedi.

İzmir'in Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi'nde yer alan Teos Yat Limanı'nın kapasite artışını öngören Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hamlesi ilçede halkın kantarına çıktı. 

Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında Sığacık'ta bir kafede yapılması planlanan halkın katılım toplantısı Seferihisar Belediyesi, CHP Örgütü, bölge sakinleri, çevreciler ve sivil toplum kuruluşlarının protestoları sonucu yapılamadı. Toplantının gerçekleştirilemediğine dair tutanak kayıtlara geçti. 



Projeye karşı eyleme Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, parti yöneticileri ve bölge halkının yanı sıra çevreci STK'lar da katılım gösterdi. 



Sığacık ranta kurban edilmeyecek!
Seferihisar’ın büyük bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu açıklayan Seferihisar Demokrasi Platformu Sığacık’ın ranta kurban edilmemesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise Sığacık’ta mevcut marinanın kapasitesinin arttırılarak ayrıcalıklı bir bölge yaratılmak istendiğini buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Denizin doldurularak yeni dalgakıranların yapılmak istendiğini belirten Başkan Yetişkin, "Balıkçıların denize açılmaları zorlanacak. Yüzer iskeleler, yüzer dalgakıranlar, yüzer beton platformlar oluşturulacak. Körfezin en derin yeri marinaya tahsis edilecek. Bir süre sonra marinaya sadece küçük tekneler girecek. Daha da üzücüsü  körfez derinliği giderek azalacak balıkçılık yok edilecek” ifadelerini kullandı. 

"Bu proje bu facialara yola açabilir"
Yetişkin yapılmak istenen proje ile Sığacık’ın doğal özelliklerini kaybedeceğini de sözlerine ekleyen Yetişkin, "Akıntının zayıf olması nedeniyle bir süre sonra körfez kirliliği koku yaratacak, denizdeki canlı yaşamı yok olacak. 30 Ekim depreminde tsunaminin etkisini unutmayalım. Bu proje Sığacık’ta büyük facialara yol açabilir. Asla gerçekleşmesini istemiyoruz. Bu uğurda bir çevre mücadelesi başlattık. Halkımız bizimle birlikte. Sığacık’ın doğasının ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir