MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yavaş'tan Bahçeli'ye: Tarih bunu affetmez
Politika
22 Ekim 2024 Salı 14:38

Yavaş'tan Bahçeli'ye: Tarih bunu affetmez

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'ın TBMM'de konuşmasına yönelik çağrısına sert bir yanıt verdi. Yavaş, "Millet de tarih de bunu affetmez" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı çağrıya sosyal medya hesabı üzerinden sert bir tepki gösterdi. Yavaş, Bahçeli'nin açıklamalarına katılmadığını vurgulayarak, "Bu ülkede huzurun ve barışın sağlanması en büyük dileğimizdir. Ancak bunun yolu terörist başının Gazi Meclis çatısı altında konuşmasından geçmez" dedi.

"MİLLET DE TARİH DE AFFETMEZ"

Yavaş, açıklamasında milletin ve tarihin bu tür bir adımı asla kabul etmeyeceğini belirtti. "Millet de tarih de bunu affetmez" ifadesini kullanan Yavaş, Bahçeli'nin Öcalan'ın TBMM'de konuşmasına izin verilmesi yönündeki önerisine karşı çıktı.

YAVAŞ'IN PAYLAŞIMI BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Yavaş'ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bu paylaşım, kısa sürede geniş kitlelere ulaştı ve çok sayıda yorum aldı. Özellikle milliyetçi kesimden gelen eleştiriler, Mansur Yavaş’ın çıkışının siyasi arenada nasıl yankı bulacağını merak konusu haline getirdi.

 BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve terörün tamamen sona erdiğini açıklaması halinde TBMM kürsüsünde konuşabileceğini dile getirmişti. Bu açıklama, hem siyasi hem de kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir