MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yemeksepeti kuryeleri hakları için eylemde!
Güncel
1 Şubat 2022 Salı 14:03

Yemeksepeti kuryeleri hakları için eylemde!

Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, başta geçinebilecek bir ücret olmak üzere haklarını talep ediyor.

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, geçinebilecek bir ücret zammı, can güvenliği, sendikalaşma, prim gibi birçok hakları için kontak kapatarak basın açıklaması yaptı.

Örgütlü oldukları Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ile birlikte Alsancak’ta bulunan Banabi Yemeksepeti binası önünde bir araya gelen işçiler sık sık, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Asgari değil insanca ücret” ve “İşveren zammını al başına çak” sloganları attı. Açıklamaya Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da destek verdi.

İşçiler adına konuşan Fırat Kara, “5 bin 500 lira ücret artı prim, yan haklar, hakkını arayan işçiler işten çıkarılmayacak, ekstra mesai ücretlerinde yemek parası, rapor aldığımızda primlerimizde para kesintisinin olmamasını, iş kolunun taşımacılığa geçilmesini ve sendikanın yetkisine yapılan itirazın geri çekilmesini istiyoruz” diyerek taleplerini sıraladı.

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri eylem yaptı

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

“KARARIMIZ NET, YOLUMUZDAN DÖNMEK YOK”

4 bin 250 liraya kimsenin geçinemediğini söyleyen Kara, “Her şeye zam geldi, geçinmek zor. Zaten canımızla uğraşıyoruz, trafik bir yandan hava koşulları diğer yandan. 20-30 lira için canımızı tehlikeye atıyoruz. Bize bir şey olduğunda Banabi Yemeksepeti arkamız olacak mı? Bizim taleplerimiz belli, kararımız net. Yolumuzdan dönmek yok” dedi.

“SONUNA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise, “İki teker üzerinde sabahtan akşama kadar gezen arkadaşlarımızın hakkı bu değildir. Bize düşen payı istiyoruz. Emekçilerimizin iş kollarını değiştirerek geleceklerini ipotek altına alamazsınız. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla yalnız değilsiniz, siz neredeyseniz oradayız” diye konuştu.

“SEFALET ÜCRETİNİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ”

TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli de TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “TÜİK bağımsız bir kurum olmaktan çıktı, saraydan geleni açıklıyor. Bu rakamları asla kabul etmeyeceğiz. Emekçilerin yaşamını sürdürebilmeleri için en temel gereksinimi gıda ürünleridir. Ev kiraları, elektrik, doğal gaz faturaları bunları düşününce sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

“GEÇİNMEK İSTİYORUZ”

Bir işçi, “Bize verilen haklar asgari ücrete tabii oldu. Ancak bizlerin çalışma şartları resmen kelle koltukta misali. Bizler 5 bin 500 lira artı prim ve yan haklarımızı istiyoruz. Amacımız sadece haklarımızın verilmesi. Bu ay 1080 lira elektrik geldi, kiram 2 bin lira, 3 bin lira gitti bile nasıl geçineceğim? Biz haklarımızı savunmak için buradayız. Amacımıza ulaşana kadar buradayız” diye konuştu.

Bir başka işçi ise, “Geçinemiyoruz, geçinmek istiyoruz. Direne direne kazanacağız, baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir