MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Yeni AK Parti İzmir’ için 2 senaryo!
Politika
5 Eylül 2017 Salı 08:09

‘Yeni AK Parti İzmir’ için 2 senaryo!

AK Parti İzmir’de delege seçimleri Temmuz ayında tamamlanmasına rağmen, kongre sürecinin başlaması diğer illere göre sarktı. Kulislerde sürece yönelik iki senaryo var. Çoğunluğun ortak görüşü ise İl Başkanı Bülent Delican’ın değişeceği…

GERÇEKİZMİR - Başbakan Binali Yıldırım’ı 8-9 Eylül günlerinde ağırlayacak AK Parti İzmir Teşkilatı’nda gözler bir yandan da kongre sürecinde...

İzmir’de delege seçimleri Temmuz ayında tamamlanmasına rağmen, kongre sürecinin başlaması diğer illere göre sarktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye yeniden dönmesiyle verdiği ‘metal yorgunluğu’ mesajının ardından İzmir’de de değişim beklentisi yüksek.

Bu yönde İzmir’de hareketlilik Başbakan’ın iki günlük İzmir programının ardından start alacak.

İKİ SENARYO KONUŞULUYOR
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre AK Parti İzmir’de kulislerde iki senaryo konuşuluyor.

ÖNCE İL BAŞKANI DEĞİŞECEK
İlk senaryoya göre önce il başkanı belli olacak. Delican’ın yerine yeni bir isim MKYK tarafından atanacak. Yeni il başkanı ilçe kongreleri sürecini yürütecek. Ardından il kongresine tek aday olarak girecek. Kulislerde koordinatörlerin bu hafta kente gelip çalışma başlatacağı konuşuluyor.

İKİNCİ SENARYO GEÇMİŞTEKİ GİBİ
Parti kulislerinde konuşulan ikinci senaryo ise geçmiş yıllarda yaşanan sürecin aynısı. Mevcut başkan Bülent Delican ilçe kongrelerini götürecek. Ardından Delican’ın istifası alınacak. Genel Merkez temayüllerde isimleri öne çıkanları Ankara’ya çağıracak ve son kararı verecek.

METAL YORGUNLUK
Öte yandan Delican’ın değişeceği yönündeki ihtimal her geçen gün artıyor. AK Parti İl Başkanlığında değişime gidileceğini söyleyenler,  ‘Cumhurbaşkanı’ın ‘metal yorgunluk’ çıkışı üzerinden Delican’ın 3 yıldır görevde olmasını’ ve ‘vekillerle uyumsuzluk’ gerekçelerini ortaya koyuyor.

AK Parti İzmir’de görev için adı geçen isimler ise Tansu Kaya, Özgür Hızel, Aydın Şengül ve Ömer Cihat Akay şeklinde sıralanıyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir