MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yıldırım'dan akademik yıl açılışı mesajları: Devamsızlıktan düşerseniz sevinirim!
Politika
4 Ekim 2019 Cuma 14:02

Yıldırım'dan akademik yıl açılışı mesajları: Devamsızlıktan düşerseniz sevinirim!

DEÜ Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım önemli mesajlar verirken, "Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yüksek lisans öğrencisiyim. Her ne kadar devam konusunda sizin kadar azimli olamasam da hocam bu geliş gidişlerimizi devamsızlıktan düşerseniz memnum olurum” dedi.

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Müzik dinletisi ve protokol konuşmalarının ardından öğrencilere ilk dersi veren Yıldırım, daha sonra uydu bağlantısı ile Kiraz İlçesi’nde DEÜ’ye bağlı eğitim verecek olan Veterinerlik Fakültesi’nin açılışını yaptı. Törende yaptığı konuşmada gençlik yıllarında yaşanan üniversite olaylarına değinen Yıldırım, “70’li yıllar; anarşik olayların üniversitelerde yoğunlaştığı, her gün bugün ne olacak diye düşünerek üniversiteye gittiğimiz yıllardı. Siz şanslısınız; ülkemizde huzur ve istikrar var. Bu zamanı en güzel şekilde değerlendirin” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Göreve geldiği 15 aylık süreçte üniversite bünyesinde yapılan çalışmaları anlatan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu güzel günde sizlerle birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakanı Sayın Binali Yıldırım, yoğun mesaisine rağmen bizi kırmayarak etkinliğimize katıldı. Kurumumuz adına herkese çok teşekkür ediyorum. Mensubu olmaktan gurur duyduğum üniversitemiz ülkemizin yükselen değerlerinden biridir.  Kurumumuz 85 bin mensubuyla aydınlık yarınlar inşa etmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok projeye hayata geçirmiş olmanın onurunu yaşamaktayız. Açık ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediğimiz bu süreçte ülkemizin ihtiyaçlarını gözeterek çalışanlarımızı motive ettik.  Akademiden daha etkin rol almasının beklendiğini görüyoruz ve buna uygun davranıyoruz. Bir üniversitenin ayakta kalmasını sağlayan sadece akademik çalışmalarının varlığı değildir; temel güç bunların yanında üniversitesine gönülden bağlı gizli kahramanların çalışmalarıdır. 9 Eylül ailesi olarak, hocalarımızın ve öğrencilerimizin yanında duran mesai arkadaşlarımızla bugüne geldik bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Diş Hekimliği Fakültesi kurmak için müracaat etmiştik, en kısa zamanda haber bekliyoruz. Aziz milletimize bu alanda da hizmet edecek olmanın verdiği gururla projelerimizi hayata geçirmemize destek olan devlet büyüklerimizi paydaşlarımızı öğrencilerimizi ve ailelerini saygıyla selamlıyorum” dedi.

DEVAMSIZLIKTAN DÜŞERSENİZ SEVİNİRİM!
Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “İzmir, Türkiye’nin parlayan yıldızı, gelişen şehri. Ege’nin, dünyaya açılan penceresi. 9 Eylül de aynı şekilde ilimizin parlayan yıldızı. Diğer üniversiteler alınmasın onların da birbirinden farklı özellileri var. Onların programlarında da onlardan bahsedeceğiz. Bugün 9 Eylül’ü konuşacağız. Milletimizin geleceği, umudu olan 9 Eylül ismini güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtarıldığı günden alır. O gün sadece İzmir’in kurtuluşu değil aynı zamanda tüm dünyaya bağımsız bir Türkiye’nin doğduğunun müjdecisidir. 9 Eylül’ün benim zihnimde ayrı bir yeri var. İTÜ’den mezun olduktan sonra iş hayatına atıldım ama yüksek yapma hevesim vardı. Bunun içim ilk imtihan açan 9 Eylül idi. O zaman Ege Üniversitesi idi. Sınava girdim kazandım fakat o sıra İTÜ de sınav açtı orayı da kazandım. Devamsızlıktan atıldım. Bir sürpriz yaptı. Başbakanlığım döneminde çıkardığınız öğrenci affıyla kaydımın yenilendiğini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yüksek lisans öğrencisiyim. Her ne kadar devam konusunda sizin kadar azimli olamasam da hocam bu geliş gidişlerimizi devamsızlıktan düşerseniz memnum olurum” dedi.

BEĞENMEYEN ÜNİVERSİTEYE GİREMİYOR
Yıldırım, şunları söyledi: “İzmir’in 14 ayrı noktasında yerleşkesi olan üniversiteden bahsediyoruz. En son Kiraz’da bir veterinerlik fakültesi açtık. Kiraz’da büyük bir sevinçle karşılandı. Kiraz, kırsalda hayvancılın en yoğun yapıldı ilçelerden biri. Bu yüzden isabetli bir kararla daha önce söz verdiğimiz fakülteyi de bu öğretim yılında buradan açılışını yapacağız. Daha sonra bizzat gidip orada açılış da yapacağız. Bugünkü açılış akademik yıl açılışına Kiraz’ın katılmış olmasıdır. Türkiye’de bugün 207 tane üniversite var. Her ilde en az bir üniversite İzmir’de 9 üniversitemiz var. Bugün ortaöğretimden mezun olan herkes teorik olarak üniversiteye gidebiliyor. Kontenjanların toplamı mezun olanlar kadar. Giremeyenler beğenmeyenler. Yoksa kimse dışarıda kalmaz. En iyisi için gayret etmek insanın tabiatında olan bir şey. Girişte sorunumuz kalmadı ama bununla yetinemeyiz. Üniversiteye giren gençlerimizin kendilerini yetiştirmeleri ve donanımlı hale gelmeleri çok önemlidir.” 

ANARŞİK OLAYLARDAN DERS YAPAMADIK
Öğrenci olduğu dönemde yaşanan üniversite olaylarından örnekler veren Yıldırım, “Bu sıralardan geçmiş biri olarak sizin kadar rahat şartlarda öğrenim görme imkanı olmayan bir ağabeyiniz olarak şunu söylemek istiyorum; 1973 yılında teknik üniversiteye kaydolduğum zaman Aralık ayının 10’uydu. Anarşik olaylardan dolayı ders yapamadık doğru düzgün. 1 sene okuduk sonra iki arkadaşımızı katlettiler. Üniversite 1 yıl kapalı kaldı. Eğitim görmeden 1 yıl mezuniyetimiz gecikti. Sürekli 70’li yıllar anarşik olayların üniversitede yoğunlaştığı öğretimin sakin kalmadığı her gün bugün ne olacak diye düşünerek gittiğimiz yıllarla geçti. Siz şanslısınız; ülkemizde huzur ve istikrar var. Bu zamanı en güzel şekilde değerlendirin. Şimdiden mezun olunca nerede iş bulacağım kaygısına düşüp kendinizi eğitimle yetiştirmekle ilgili konuları ıskalamayın. Ne yaparsanız bu yıllarda yaparsınız. Öğrenmenin yaşı yok ama ne yaparsanız üniversite yıllarında yaparsınız. Sadece aldığınız derslerle sınırlı görmeyin. Hayat üniversitesi ayrı bir şeydir. Artık sizin yabancı dil sorununuz kalmamış olması lazım. 40 yaşında yabancı dil öğrenmek için yurtdışına gidip 2 sene orada kalmak zorunda kaldım. Bu işi burada halledin. Ortaokulda lisede üniversitede yabancı dil okuyoruz işin sonunda sıfıra sıfır elde var sıfır. Şimdi okulların sayısı çoğaldı, yabancı dil önemsenir oldu. Hala bu konuda almamız gerek yol çok fazla” ifadelerini kullandı.

12 YILDA 30 BASAMAK YÜKSELDİK
AK Parti döneminde ülkenin altyapı olanaklarında meydana gelen gelişmeleri anlatan Yıldırım, “2002’de Türkiye’nin hali pek parlak değildi. Morali sıfırın altına düşmüş bankaları kapanmış bir ülke. Ama biz AK Parti olarak iktidara geldik. 18 yıl az bir süre değil. Şüphesiz yanlışlarımız da var ama bir bütün olarak ele aldığımızda nereden nereye geldik bakmak lazım. 2002’de Türkiye altyapı gelişiminde dünyada 39. Sıradaydı. 2013’ten itibaren 9. sıraya yükseldi. 12 yılda tam 30 basamak yükseldik. Bu hepimizin gururu… Yolları böldük ama ülkenin bölünmesine müsaade etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Bizim bölücülere yol vermeyen gençlere ihtiyacımız var. Ölümlü kazalarda azalma oldu çünkü yolların kalitesi arttı. İnsan kusurlarının tek yolu da eğitim.  Bölünmüş yolların ülke ekonomisine kazandırdığı o kadar çok şey var ki, bu sayede iller arasındaki gidiş geliş mesafesi ortalama 1,5 saat azaldı. Daha az yakıt tüketiyorsunuz, daha az sera gazını havaya veriyorsunuz. Zaman tasarrufundan daha fazla iş yapabiliyorsunuz. Bugün İstanbul’dan İzmir’e günübirlik gidip gelebilirsiniz. Şimdi buna Çanakkale köprüsü ve otoyolu da ilave oluyor. Bu da geldiğinde Trakya’dan başlayıp Eskişehir’e ve Muğla’ya kadar inen bölge büyük bir ekosistemle buluşmuş oluyor” ifadelerini kullandı.

YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI ARTMALI!
Üniversitelerdeki yabancı öğrenci sayısının arttırılması gerektiğinin altınız çizen Yıldırım, “Yüzde 10’u yabancı öğrenci olması lazım. Bunun birçok faydası var. Buraya gelen her öğrenci bizim gönüllü elçimizdir. Ayrıca ekonomik katkı da sağlayacak. Küresel kardeşliğe de katkısı olacak. Üniversitelerdeki yabancı öğrenci sayısını arttırmamız lazım. Buna ihtiyacımız var, buna kapasitemiz de müsaittir. Kalkınmak için istikrar ve güven şart. Tek başına güçlü iktidar şart. Gençliğimin geçtiği 70’li yıllar kayıp yıllardır. 90’lı yılar da... Önemli olan güven ve istikrarın sürmesidir. Kimin iktidar olacağından ziyade… Ülkemizin ve gençlerimizin buna ihtiyacı var. Türkiye bölge için garantördür, teminattır. Bu yüzden ülkemiz hakkında plan yapan şer odaklarına karşı Doğu Akdeniz’de de, Suriye’de de var olacağız. Irak’ta da, Balkanların istikrarında da, Kafkasya’nın ve Orta Asya’nın geleceğinde de Türkiye var olmaya devam edecek. Bunu da, iyi yetişmiş üniversiteli gençlerimiz ve onların en iyi şekilde yetiştirilmesi için gayret gösteren hocalarımızla ve velilerimizle olacak” açıklamasında bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar günün anısına Yıldırım’a ve üniversiteyi dereceyle kazanan öğrencilere hediyelerini verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir