MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yıldırım'dan seçim iptali ile ilgili açıklama
Politika
6 Mayıs 2019 Pazartesi 23:24

Yıldırım'dan seçim iptali ile ilgili açıklama

Binali Yıldırım, ilk açıklamasının ardından yeni bir açıklama daha yaptı. Yıldırım, "Seçimlerin tekrarının anlamı şudur; aynı seçmen listeleriyle aynı adaylarla seçime gidilmesi. Başından beri İstanbul'a İstanbulululara hizmet etmek için bu yola girdik. İnşallah bu kararımız yenilenecek seçimlerle devam edecek" dedi.

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesiyle ilgili Binali Yıldırım'dan bir açıklama geldi. 

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı yönünde YSK kararı kamuoyuna duyuruldu. YSK‘nın resmi açıklamasından sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacağım. Karar İstanbul’umuz için hayırlı ve güzel sonuçlara vesile olsun inşallah."

YILDIRIM: KARARIN ANLAMI AYNI ADAYLARLA SEÇİME GİDİLMESİDİR

Binali Yıldırım, ilk açıklamasının ardından yeni bir açıklama daha yaptı. Yıldırım, "Hukuki tüm süreçleri partimizi takip etti. İlçe, ilçe seçim kurullarındaki süreçler tamamlandı ve nihayet Yüksek Seçim Kurulu'na getirildi. Nihayet bugün elde edilen, gazırlanan rapooır görüşüldü ve seçimlerinyenilenmesine karar verildi. YSK'nın yazılı açıklaması henüz yayınlanmadı. Gerekçelerini henüz bilmiyoruz. Bir açıklama yapmak doğru olmaz. İstanbullular için hayırlı olsun. Türkiye bir hukuk devleti, seçimin patronu olan YSK kararı vermiştir.

Seçimlerin tekrarının anlamı şudur; aynı seçmen listeleriyle aynı adaylarla seçime gidilmesi. Başından beri İstanbul'a İstanbulululara hizmet etmek için bu yola girdik. İnşallah bu kararımız yenilenecek seçimlerle devam edecek. Biz gerginlikten, ayrıştırmadan değil, kucaklamaktan, bütünleştirmekten yanayız.

Ne kadar yüksek katılım olursa, demokrasi sandıkta o kadar iyi tecelli etmiş olur. Bu vesileyle bütün İstanbullu hemşehrilerimizden talebimiz; sandığa gidelim, İstanbul için benim de sözüm var deyip oyumuzu kullanalım." dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir