MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yıldırım'ın isminin yerine Ecevit gelecekti: Meclisten geçemedi!
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2024 Perşembe 18:17

Yıldırım'ın isminin yerine Ecevit gelecekti: Meclisten geçemedi!

Kemalpaşa’da bir grup CHP’li meclis üyelerinin Binali Yıldırım Millet Bahçesi isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi için verdiği önerge meclisten geçemedi. Mecliste yapılan oylamada 18 kabul, 13 ret çıktı. Ancak Belediye Başkanı CHP'li Türkmen, isim değişikliği için 3’te 2 çoğunlukla karar verilmesi gerektiğini belirterek, önergenin kabul edilmediğini duyurdu. 

GERÇEKİZMİR - Kemalpaşa Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısında ilçede bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi önergesi ilçede tartışmaya yol açmıştı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Partili isimler Kemalpaşa’daki Millet Bahçesi’nin isminin değiştirilerek Bülent Ecevit yapılması girişimine tepki göstermişti.

Temmuz ayındaki mecliste gündem maddesi hukuk komisyonuna havale edilirken komisyondan oy çokluğu ile uygun bulunduğu kararı çıktı.

İlgili madde bugün gerçekleştirilen mecliste gündeme geldi. Bir grup CHP’li meclis üyesi Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi için önerge sundu. Mecliste yapılan oylamada 18 kabul, 13 ret çıktı. Ancak Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, isim değişikliği için 3’te 2 çoğunlukla karar verilmesi gerektiğini belirterek, önergenin kabul edilmediğini duyurdu. 

İlgili gündem maddesi ise Belediye Meclis Kanununun 81 inci maddesine takıldı. İlgili madde ile bir alanın isim belirlenmesinde salt çoğunluk yeterli olduğu belirtilirken, isim değişikliklerinde ise 3'de 2 çoğunluk sağlanması kanunun bulunması nedeniyle Kemalpaşa Belediyesi Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi grubu yeterli çoğunluğu sağlayamadı. 18 CHP'li meclis üyesinin evet oyu, 13 Cumhur İttifakı üyesinin hayır oyu sonrası ilgili önerge mecliste reddedildi.

81'inci madde şu şekilde;
Belediye meclislerinin nitelikli oyuna ihtiyaç duyulan bir karar alanı da, cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine ilişkin kararlarda karşımıza çıkmaktadır. Kanunun 81 inci maddesindeki hükme göre, bu tür yeni isim vermeye dair kararlarda, belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiştirilmesine ilişkin
kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı aranmaktadır. Bu kararlar mülkî idare amirinin onayı ile yürürlüğe girmektedir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir