MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yıldırım ve Kocaoğlu kriz sonrası bir arada: Törende neler yaşandı?
Politika
9 Eylül 2017 Cumartesi 10:53

Yıldırım ve Kocaoğlu kriz sonrası bir arada: Törende neler yaşandı?

Selçuk’taki törende yapılan protestolara sinirlenen Kocaoğlu’nun alanı terk etmesi ve taraflardan gelen karşılıklı mesajların ardından Başbakan Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Valilik önündeki temsili bayrak çekme töreninde yan yana geldi. Tören sırasında İzmirlilerin attıkları sloganlar da dikkat çekti.

GERÇEKİZMİR – İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu bir araya getiren İZBAN’ın Selçuk-Torbalı hattının açılış törenine protesto damga vurdu.

Başkan Kocaoğlu konuşma yaptığı sırada yapılan protestolara tepki gösterip sert sözler sarf ederek alanı terk etti, kriz Başbakan Yıldırım’ın Kocaoğlu’na yönelik eleştirilerinin yanı sıra CHP ve AK Parti cephesinden gelen açıklamalarla da tırmandı.

Gergin Cuma gününün ardından Başbakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu bu kez İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü kutlamaları kapsamında atlı süvarilerin de katılımıyla Valilik önünde düzenlenen temsili bayrak çekme töreninde yan yana geldi.

Tören öncesi bir araya gelen Başbakan ve Kocaoğlu tokalaşırken, ikilinin tören boyunca göz göze gelmemeye çalışması dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu’nun yüzünün asık olduğu gözlendi.



KARŞILIKLI SLOGANLAR, İKİ GRUP ARASINDA ÖNLEM 
Tören alanında bir diğer dikkat çeken detay da Afyonkarahisar’dan getirilen toprağın Başbakan Yıldırım’a teslimi sırasında atılan karşılıklı sloganlar oldu.

Tören alanındaki iki kalabalık grubun arasında polis güvenlik önlemi aldı. Bir taraf "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diğer taraf "Recep Tayyip Erdoğan" diye bağırdı, tansiyon bir ara yükselince polisin ve araya giren milletvekillerinin çabalarıyla yatıştı. 



BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ, SUVARİLER TOPRAĞI GETİRDİ... 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentin kurtuluş günü nedeniyle gönderdiği mesajın okunduğu törende, Atlı Süvari Birlikleri'nin 9 Eylül'de kente girişi ve vilayet binasında Türk bayrağını göndere çekişi canlandırıldı.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinden getirilen ve süvariler tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na verilen toprak ve Türk bayrağı, Başbakan Yıldırım'a teslim edildi. Yıldırım, bayrağı öperek alnına götürdü.

Törenin ardından Yıldırım, Konak Meydanı'nda oluşturulan PTT standı önünde toplu fotoğraf çektirdi, 9 Eylül için özel olarak hazırlanan pulu imzaladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir