MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yöndem'den seçim kararı tepkisi
Ekonomi
14 Eylül 2017 Perşembe 10:43

Yöndem'den seçim kararı tepkisi

Yönetim Kurulu'nun seçim günü olarak 5 Ekim tarihini belirlemesine İTO Başkan Adayı Zeki Yöndem tepki gösterdi. Yöndem, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, "baskın seçim" kararı ile rakiplerinin önünü kesme niyetinde olduğunu öne sürdü.

55 bin kişinin oy kullanacağı, İzmir ticaretini temsil eden bir oda seçiminin, erken bir tarih olan 5 Ekim olarak belirlenmesinin yanlış olduğunu ifade eden Zeki Yöndem, "İzmir Ticaret Odası seçimleri kent için çok önemli. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Nedir bu acele? Bu kadar süre içinde sağlıklı ve rekabetçi bir seçim çalışması yapılamaz. 132 yıllık köklü bir kurum olan İzmir Ticaret Odası bu şekilde idare edilemez. Baskın seçim kararı bunu bir kez daha ortaya çıkardı" dedi.

"BU KARAR GERİ TEPECEKTİR"
Henüz kendisinden başka adayın çıkmadığını, üyelerin komite seçimleri için listelere ulaşamadığını, böyle bir ortam varken Demirtaş'ın 5 Ekim gibi yakın bir tarihi belirlemesinin art niyetli olduğunu iddia eden Yöndem, "Şeffaf ve demokratik bir seçim yerine rakiplerine çalışma fırsatı vermeden, 25 yıllık başkanlığını ne pahasına olursa olsun devam ettirme amacı güden Ekrem Demirtaş'ın bu baskın seçim kararı geri tepecektir. İzmir Ticaret Odası'nın 55 bin üyesi aslında İTO'nun nasıl bir yönetim sistemi ile yönetileceğini oylayacak. İzmir Ticaret Odası, bu kararla örneğini gördüğümüz Demirtaş zihniyetiyle mi; şeffaf, katılımcı, demokratik bir ortak akılla mı yönetilecek, karar verecekler" diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir