MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yücel'den AK Parti'ye 'Buca Metrosu' salvosu: Biliyoruz, çok üzüleceksiniz ama...
Politika
3 Nisan 2022 Pazar 15:24

Yücel'den AK Parti'ye 'Buca Metrosu' salvosu: Biliyoruz, çok üzüleceksiniz ama...

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in süreci anlattığı ve önemli mesajlar verdiği açıklamalarına AK Parti cephesinden gelen tepkilerle patlak veren tartışma CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in verdiği önemli mesajlarla sürdü. Yücel, "?Sizin yaptığınız gibi kamu yatırımlarını yüksek ihale bedelleri ve garantilerle birilerine peşkeş çekmeyeceğiz, kamu yatırımlarını AKP döneminde peydahlanan oligarkların hizmetine sunmayacağız. Biliyoruz çok üzüleceksiniz ama O metro Buca'ya gelecek" ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu ihale tartışmalarıyla gündemde... 

Büyükşehir, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından verilen iptal kararını Danıştay'da temyize taşırken, Başkan Tunç Soyer'den süreçle ilgili önemli açıklamalar geldi. 

Başkan Soyer, "Buradan Buca Metrosu’nu durduracak bir sürece gitmesi mümkün değil... 2 ay kaybedeceğiz belki... Danıştay’ın bir an önce karar vermesi gerek" dedi. Soyer ayrıca "Bu işin arkasında siyaset var mı" sorusuna da "Çok çirkin bir siyaset var. Buradan bize zarar vermek için aslında İzmir’in geleceğine yapılan zarar var" yanıtını verdi. 

Soyer'in mesajlarına AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'dan tepki gelirken, tartışmada bugün de CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in verdiği önemli mesajlarla sürdü. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İl Başkanı Yücel, "?Bizler, sizin yaptığınız gibi kamu yatırımlarını yüksek ihale bedelleri ve garantilerle birilerine peşkeş çekmeyeceğiz, kamu yatırımlarını AKP döneminde peydahlanan oligarkların hizmetine sunmayacağız. Biliyoruz çok üzüleceksiniz ama O metro Buca'ya gelecek" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O MESAJLAR: 

Biz derdi İzmir olanlardanız. Yandaş firma, komisyon alınacak yüksek faizli kredi derdinde olanlardan değiliz...

Telaşınız ve korkunuz düşük faizli kredi bulan, böyle büyük bir projeyi kendi özkaynaklarıyla gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer'in Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yapacak olmasıdır!

Tabi, siz alışkınsınız ihalesiz işlere, adrese teslim ihalelere, müteahhitin isteğine göre düzenlenen şartnamelere...

Buca Metrosu, finansmanı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynakları ve uygun koşullu kredilerle sağlanan, İzmir tarihinin en büyük yatırımıdır.

Bu projede yandaş firma yok, biniş garantisi yok, yıllarca başkaları tarafından işletilerek İzmirli'nin geleceğinin ipotek altına alınması yok!

Bizler, sizin yaptığınız gibi kamu yatırımlarını yüksek ihale bedelleri ve garantilerle birilerine peşkeş çekmeyeceğiz, kamu yatırımlarını AKP döneminde peydahlanan oligarkların hizmetine sunmayacağız. Biliyoruz çok üzüleceksiniz ama O Metro Buca'ya Gelecek!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir