MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yücel ve Soyer'den 'Urla' mesajı!
Politika
30 Aralık 2020 Çarşamba 10:59

Yücel ve Soyer'den 'Urla' mesajı!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Burak Oğuz'un belediye başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından kayyum olarak atanan Kaymakam Can'ın görevden alınması sonrası sosyal medya hesaplarından 'Urla' mesajı yayınladı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından Urla özelinde açıklamalarda bulundu. 

2019 yerel seçimlerinde partisinin adayı olarak ipi göğüsleyen Burak Oğuz’un belediye başkanlığından uzaklaştırılması, FETÖ’den cezaevine girmesi sonrasında ilçeye kayyum atanmıştı. O dönemde Urla Kaymakamı olan Önder Can’ın belediye başkan vekili atanması ve geçtiğimiz gün de kayyumun görevden alınması sonrasında açıklama yapan Başkan Yücel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 'Urla Başkanını İstiyor' etiketiyle mesaj yolladı.

Başkan Yücel, “Demokratik teamüllere aykırı bir şekilde, bu ülkeyi kayyumlarla yönetemezsiniz. Tepeden inme atamalar, demokrasi dışı yaklaşımlar Urlalılara hakarettir. Urla'nın belediye başkan vekili, Urla'nın meclisinden çıkmalı. Demokrasiden, milletin ve meclisin iradesinden, sandıktan çıkan sonuçtan ne kadar uzaklaşırsanız adaletsizliğiniz ve çirkin oyunlarınız o kadar ayağınıza dolanır. Urla halkı sandığa yansıttığı iradenin Urla belediye meclisine yansımasını istiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de sosyal medya hesabından 'Urla' mesajı verdi. Soyer, " Urla Belediye Başkan Vekili, demokrasinin gereği olarak halkın tercihleriyle oluşmuş meclisin iradesiyle seçilmelidir. Her antidemokratik ve keyfi uygulama en çok bu millete zarar veriyor. Demokrasi en doğru yönetim biçimidir" ifadelerini kullandı.

Görevden alınan Can’ın yerine Antalya'nın Kemer ilçesi Kaymakamı Murtaza Dayanç'ın atandığı belirtilmişti. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kerim
 30 Aralık 2020 Çarşamba 13:23
Peki sizin atattığınız belediye başkanları sizce doğru teyammüllemi belirlendi.Siz istediğiniz oldu Menemen ,Urla vb bunun gibi ilçelerde sizin suçunuz büyük sayın yücel
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir