MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yücel’den elektrik faciası çıkışı: Ucu nereye dokunursa dokunsun…
Politika
17 Temmuz 2024 Çarşamba 22:22

Yücel’den elektrik faciası çıkışı: Ucu nereye dokunursa dokunsun…

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel İzmir’de yaşanan "elektrik faciası" ve orman yangından hayatını kaybeden vatandaşlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yücel, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sözümüz var, ucu nereye dokunursa dokunsun adli ve idari soruşturmaların sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

GERÇEKİZMİR- CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel,  Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yücel, geçtiğimiz günlerde Konak’ın Alsancak semtinde elektrik akımı nedeniyle hayatını kaybeden iki vatandaş ile ilgili takip mesajı verdi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 
“Albert Camus’nun ‘Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın’ sözünün kulaklarımızda çınladığı bir hafta geçirdik” diyen Yücel, “Geçen hafta İzmir’deki sağanak yağışta 2 vatandaşımızı trajik bir şekilde kaybettik. 21’inci yüzyılda böyle bir ölümü, elbette hiçbir vatandaşımız hak etmiyor. Hepimizi kahreden bu olayın meydana gelmesinde kusuru yada ihmali olanlar titizlikle araştırılmalı ve yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır.  Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sözümüz var, ucu nereye dokunursa dokunsun adli ve idari soruşturmaların sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

AKP VE MHP REDDETTİ 

Yücel sözlerine şu şekilde devam etti
“Her ne kadar, kaybettiğimiz iki vatandaşımızı geri getirmeyecek olsa da, sorumluların en ağır cezayı alması, bu tip olayların bir daha yaşanmasını önleyecek, en azından caydırıcı olacaktır.
Bu ve benzeri olaylarla ilgili grup başkanvekillerimiz dün TBMM’de bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istediler. Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın haricinde, olayın çok yönlü bir şekilde araştırılarak bu elim ve vahim olayın meydana gelmesinde kimin ihmali var, kimin dahli var tespit edilmesi için, milletin meclisinin çalışmasını istediler.  Ancak dün AKP ve MHP oylarıyla bu önerge reddedildi. Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'a bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yine Pazartesi günü Çeşme’de çıkan yangında hayatını kaybeden, Mesut Coşkunöz, Hilmi Coşkunöz ve Mine Elmas’a Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir