MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yurt dışına çıkış harcı arttı! Nasıl ödeniyor?
Güncel
12 Ağustos 2024 Pazartesi 15:46

Yurt dışına çıkış harcı arttı! Nasıl ödeniyor?

Yurt dışına çıkacaklar harç puluna bugünden itibaren 500 lira ödeyecek. Yurt dışı çıkış harcı, vergi kanunu ile 150 liradan 500 liraya yükseldi. Peki yurt dışı çıkış harcı nasıl ödeniyor? İşte detaylar…

Yurt dışına çıkacak olanlar artık harç puluna 150 lira değil, 500 lira ödeyecek. Yurt dışı çıkış harcı ücretinin değiştiren vergi kanunu yürürlüğe girdi. Vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun, 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanunla birlikte, yurt dışına çıkarken pasaport kontrolünden geçecek Türk vatandaşlarının ödediği çıkış harcı 150 liradan 500 liraya yükseltildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasından 10 gün sonra yürürlüğe girdi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NASIL ÖDENİYOR?

Yurt dışı çıkış harcı, havalimanlarında bulunan otomat ve veznelerin yanı sıra gümrük saymanlıklarına, Maliye Bakanlığı'na ait harç bürolarına, anlaşmalı bankalara ve vergi dairelerine ödenebiliyor.

Ayrıca, Dijital Vergi Dairesi'nin internet sitesi üzerinden seyahat tarihi belirtilerek de ödeme yapılabiliyor. Yurt dışı çıkış harcı, bankaların internet sitesi ya da mobil uygulamalarından da ödenebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ödemelerin önceden yapılabileceğini belirtti.

Seyahat edecek vatandaşların sınır kapılarında yaşanabilecek olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla harç ödemelerinin önceden yapılabilmesinin önü de açıldı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir