MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüz binlerce emeklinin maaşı artacak
Ekonomi
1 Nisan 2026 Çarşamba 13:25

Yüz binlerce emeklinin maaşı artacak

TÜİK'in 2 Mart'ta milli gelir verilerini güncellemesinin ardından emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan katsayı değişti. 1 Ocak 2025’ten sonra emeklilik başvurusu yapanların maaşlarında artış yaşanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2 Mart’ta milli gelir verilerini duyurmasının ardından, emekli aylıklarının hesaplanmasında esas alınan büyüme oranı da güncellendi.

Bu güncelleme, özellikle 1 Ocak 2025 tarihinden sonra emeklilik başvurusu yapanları yakından ilgilendiriyor. Söz konusu tarihten itibaren bağlanan emekli aylıkları bugünden itibaren yeniden hesaplanacak ve oluşan farklar ödenecek.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Düzenleme, 2025 yılı başından sonra emeklilik dilekçesi veren ve aylığı bu tarihten sonra bağlanan emeklileri kapsıyor.

Daha önce emekli olanlar ise mevcut maaşları üzerinden zam almaya devam edecek; bu hesaplama değişikliğinden etkilenmeyecek.

NİSANDA ZAMLI YATACAK

Nisan ayında maaşlara yansıtılacak ek artış oranı bu yıl yüzde 1,08 olarak uygulanacak. Ancak halen 20 bin TL düzeyinde olan en düşük emekli aylığını alanlar, söz konusu artış kök maaş üzerinden hesaplanacağı için fiilen herhangi bir zam görmeyecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir