MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zeybekci'den 'gittiğin kadar öde' ve '120 dakika' vaadi, net Körfez Geçiş mesajı!
Politika
11 Mart 2019 Pazartesi 17:48

Zeybekci'den 'gittiğin kadar öde' ve '120 dakika' vaadi, net Körfez Geçiş mesajı!

Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı Zeybekci seçimi kazanması halinde İZBAN’daki ‘gittiğin kadar öde’ uygulamasını kaldıracağını ve 90 dakika uygulamasını da 120 dakikaya çıkaracağını açıkladı. Zeybekci Körfez Geçiş Projesi için de “Körfez’in altından geçeceğiz kardeşim. Akıl böyle diyor. 106 metre altına indik boğazın. Burada en fazla 25 metre ineceğiz" dedi.

GERÇEKİZMİR - Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci, İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği Vakfı’nı (MARVAK) ziyaret etti. 

Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı Zeybekci’ye ziyaretinde; AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, AK Parti İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Karabağlar eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş da eşlik etti. 

Buluşmada konuşan Büyükşehir Adayı Zeybekci seçimi kazanması halinde İZBAN’daki ‘gittiğin kadar öde’ uygulamasını kaldıracağını ve 90 dakika uygulamasını da 120 dakikaya çıkaracağını açıkladı. 

Zeybekci Körfez Geçiş Projesi için de “Körfez’in altından geçeceğiz kardeşim. Akıl böyle diyor. 106 metre altına indik boğazın. Burada en fazla 25 metre ineceğiz. Bu sene İzmir için yeniden doğuş ve başlangıç senesi. Kaybettiğiniz 20 yılı 5 yılda kazanacağız” ifadelerini kullandı. 

31 Mart’ta sandıktan zaferle ayrılırsa İZBAN’daki ‘gittiğin kadar öde’ sistemini kaldıracaklarını dile getiren Zeybekci, “Gittiğin kadar öde devrini kaldıracağız. Peşin para alıp geri iade etmekle gariplerin parası kalıyor. Gittiğin kadar öde sistemini kaldıracağız. Toplu ulaşımda vatandaş 90 dakikada işlerini halledemiyor. Onu da 120 dakikaya çıkaracağız. Göreceksiniz bunların hepsini yapmamıza rağmen parayı koyacak yer bulamayacağız. Vatandaşın gözlerinin içine bakarak deyin ki; ‘Oyunuzu İzmir’e verin.’ Bu sene İzmir için yeniden doğuş ve başlangıç senesi. Kaybettiğiniz 20 yılı 5 yılda kazanacağız” açıklamasında bulundu.

KÖRFEZ’İN ALTINDAN GEÇECEĞİZ
Seçildiği takdirde Körfez Geçiş Projesini hayata geçireceklerini söyleyen Zeybekci, “Belediyelerimizi aşırı istihdam kapısı yapmayacağız. Hiçbir çalışanı işinden atmayacağız yenileri alırken aşırı ihtiyacımız yoksa uzman değilse almayacağız ama 20 bin kadını yaşadıkları yerlerde istihdam edeceğiz. Geleneksel atölyeler kuracağız yanında kreşler olacak. Sığınma evlerine karşıyım. O belediyenin işi değil bakanlığın işi. El sanatları ile ilgili kurslar açacağız. Çok projelerimiz var. Körfez Geçiş Projesi’ni yapacağız. Körfez’in altından geçeceğiz kardeşim. Akıl böyle diyor. 106 metre altına indik boğazın. Burada en fazla 25 metre ineceğiz.  Geçeceğiz ula var mı diyeceğin!” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir