MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi'nde gündem Gaziemir'deki çöp krizi!
Yerel Yönetimler
13 Aralık 2019 Cuma 23:45

Büyükşehir Meclisi'nde gündem Gaziemir'deki çöp krizi!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem Gaziemir’deki çöp sorunuydu. Başkan Arda konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Gaziemir’de geçtiğimiz günlerde yaşanan çöp sorunu gündeme gelirken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sorunun çözüldüğünü açıkladı. Öte yandan Başkan Soyer göreve geldiğinden bu yana çoğu kez uzun süren meclis toplantısının bu defa 45 dakika sürmesi gülüşmelere neden oldu.

GAZİEMİR’DEKİ ÇÖP SORUNU GÜNDEME GELDİ

Gaziemir'de yaşanan çöp sorununu gündeme getiren AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen, “Gaziemir’de yüklenici firma sözleşmesini feshetti. Çevre belediyeler çöpleri toplamaya çalışıyor. Ciddi aksamalar var. İlerleyen süreçte salgın hastalıklar çıkabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak müdahil olmanızı istiyoruz” dedi. 

"HİÇ ENDİŞENİZ OLMASIN" 

AK Partili Gönen'e cevap veren Başkan Soyer, “Hiç endişeniz olmasın. Sabah Halil Başkanımızla da görüştüm. İlçeye gerekli destek aktarıldı. Hiçbir aksama olmayacak” diye konuştu.

BAŞKAN ARDA’DAN AÇIKLAMA: 16 YENİ ÇÖP ARACI ALIYORUZ

Soyer’in ardından söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Basında gerekli açıklamaları yapmama rağmen Ali Bey problemi dile getirdi. Konak, Çiğli, Bornova, Buca, Menderes Belediyelerine ve İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Dayanışma içinde araçlarını gönderdiler. Gaziemir’de çöple ilgili hiçbir sorun yok. Ali bey sanırım ilçeyi dolaşmıyor. Ben dün gece kendi arabamla gece dolaştım hiçbir yerde problem yok. Bu konu, taşeron firmaya ödeme yapmama konusundan kaynaklanmıyor. 8 ayda 3,5 milyon hak edişleri vardı. 2,4 milyonunu ödedik. İki gün önce 200 bin ödemek için çağırdık, gelmediler. Birçok belediyemizin 10 milyon üzerinden taşeron firmalara borcu olmasına rağmen firmalar çöp hizmetlerini yerine getiriyor. Bizim taşeron firmamızın sahiplerini Sarnıç’taki piknik alanıyla ilgili verilmiş bir anlaşmaya uymadıkları gerekçesiyle onları kamusal alandan çıkarıp halkın kullanımına sunmak için yaptığım bir operasyon neticesinde kontak kaparak bize ders vermeye çalışılar. Belediyelerimizin desteği ile bunu aşıyoruz. 6,5 milyon TL kredi kullanarak yaklaşık 16 tane yeni araç alarak bu sorunu taşerondan kurtarıyoruz. 15-20 gün kaldı. Araçlarımız şu an İzmir’de firmada üst donanımları yapılıyor. 15-20 günde teslimleri yapılacak. Gaziemir’i taşerondan kurtarıyorum. 3-4 kuruşun hesabını yapıyorum. Herkesin içi müsterih olsun” açıklamasını yaptı.

TOPLANTIDA 45 DAKİKA REKORU

Toplantının 45 dakika sürmesiyle ilgili konuşan Başkan Soyer, “Değerli arkadaşlar bu bir rekor galiba! Benim dönemimde ilk kez bir toplantı erken bitti” sözleri üzerine meclis üyeleri gülerek, “Hüsnü Bey (AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe) yok ondan” yanıtını verdi. Soyer de gülerek, “Evet haklısınız, olabilir. O zaman teşekkür ediyorum. Ona da buradan selamlar gönderelim” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir