MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’den ‘Belevi’ komisyonu!
Politika
16 Ocak 2020 Perşembe 09:58

CHP İzmir’den ‘Belevi’ komisyonu!

Bir süredir kamuoyu gündeminde yer alan İzmir Selçuk Belevi'deki Roman vatandaşların yaşadığı çadır polemiği Genel Merkez’e taşınmıştı. Kılıçdaroğlu, söz konusu çadırların bulundukları bölgeden kaldırılarak, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılması talimatını verirken, CHP İzmir İl Yönetimi de konuyla ilgili komisyon kurdu. Komisyon bölgeye giderek bir dizi görüşme yaparken, rapor hazırlayacak.

GERÇEKİZMİR - Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya ait arazinin bir bölümünü valiliğe bağışlaması ve bu bölgede Roman vatandaşların yerleştirilecek olması tartışmalara yol açmıştı.

Bir süredir kamuoyu gündeminde yer alan İzmir Selçuk Belevi'deki Roman vatandaşların yaşadığı çadır polemiği CHP Genel Merkezi'ne taşınmıştı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi konusu için beraberindeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara’ya gitti. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da katılımıyla gerçekleşen toplantıda Belevi konusu masaya yatırıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, söz konusu çadırların bulundukları bölgeden kaldırılarak, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılması talimatını vermişti.

İzmir İl Başkanlığı da Belevi ile ilgili komisyon kurdu. Cüneyt Oğuz, Harun Düşenkalkan ve Mehmet Kayhan Günal’dan oluşan komisyon Belevi’ne giderek bölgede yaşayan vatandaşlar, esnaf ve STK’larla görüştü.

Komisyon hazırlayacağı raporu il yönetimine sunacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir