MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den kritik Menemen hamlesi: 2 gerekçeyle itiraz
Politika
18 Ocak 2021 Pazartesi 13:12

CHP'den kritik Menemen hamlesi: 2 gerekçeyle itiraz

CHP'den, Menemen'de tekrar edilen ve AK Partili Pehlivan'ın seçildiği kura çekimine itiraz hamlesi geldi. CHP'li Karakurt, iki gerekçeyle yargıya başvurdu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir'de gündem Menemen'de tekrarlanan ve AK Partili Aydın  Pehlivan'ın seçildiği kura çekimi...

Menemen’de ikinci kez tekrarlanan kura çekimiyle ilgili hukukçulara danışıldıktan sonra hamle geldi.

Kura çekimiyle ilgili hukuk profesörlerinden alınan görüşler çerçevesinde CHP'nin Başkanvekili Adayı Deniz Karakurt, yargıya başvurdu.

Karakurt,  Valiliğin yürütmeyi durdurma kararını uygulama yetkisinin olmadığına ve Valilik tarafından atanan kayyumun meclisi yönetemeyeceğine yönelik iki gerekçeyle dava açtı.

KONGRE YOK GEÇİCİ YÖNETİM ATANACAK
Öte yandan İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ile ilçe yönetiminin istifa ettiği Kınık’ta 5 kişilik geçici yönetim atanacak. Genel Merkez’in pandemi sürecinde gönderdiği genelge doğrultusunda kongre yapılmayacak. Tüzük gereği geçici yönetim atandıktan 45 gün içinde kongre yapılması gerekiyordu. Ancak genelge doğrultusunda pandemi sürecinde kongre yapılmaması kararı alınırken, il başkanlığı uzun süre görevde kalması durumu oluşan 5 kişilik geçici yönetim için ince eleyip sık dokuyor. Kınık’tan sorumlu il yöneticileri Özcan Durmaz ve Ali Rıfat Koç’un raporu doğrultusunda 5 kişilik heyet 10 gün içinde atanacak.

GAZİEMİR’DEKİ KRİZE MÜDAHALE EDİLECEK
Ayrıca ilçe başkanlığı, meclis üyeleri ve Belediye Başkanı üçgeninde kriz yaşanan Gaziemir’le ilgili düğmeye basılacak. İl Başkanı Deniz Yücel ve kurmayları ‘denetim komisyonu’ seçiminde yaşanan derin çatlak sonrası krizin daha da büyümemesi adına önümüzdeki ay başında yapılacak meclis toplantıları öncesi görüşme trafiği gerçekleştirecek.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir