MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir’de 25 Kasım’a özel grup çalışması
Yerel Yönetimler
24 Kasım 2022 Perşembe 10:46

Gaziemir’de 25 Kasım’a özel grup çalışması

Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen grup çalışmasına katılan kadınlar, şiddet ve hakları konusunda paylaşım yaptıktan sonra olumsuz duygularını dışa vurup EMDR terapisinden uyarlanan tekniklerle olumlu duygularını güçlendirdi.
Gaziemir Belediyesi, Kadın Danışma Merkezi’nde verdiği hizmetlerle, desteğe ihtiyaç duyan kadınların yanında yer alıyor. Sosyal hizmet uzmanı, uzman psikolog ve avukatın görev yaptığı merkezde, kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek veriliyor; farkındalık çalışmaları ve güçlendirici grup çalışmaları yapılıyor. Merkezde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne özel olarak 15 kadının katıldığı grup çalışması yapıldı. Tanışma ve ısınma oyunuyla başlayan etkinlikte, Sosyal Hizmet Uzmanı Damla Yeşilçimen katılımcılara 25 Kasım’ın tarihini, anlamını ve önemini anlattı. Damla Yeşilçimen, şiddet, kadına yönelik şiddet, şiddet türleri, şiddet gören kadınların başvurabileceği kurum ve kuruluşlar hakkında kadınlara detaylı olarak bilgi verdi. Kadınların sahip oldukları hakları anlatan Yeşilçimen, ulusal ve uluslararası sözleşmelerin kadınlara sağladığı güvenceleri de anlattı.

Yeşilçimen’in sunumun ardından Uzman Psikolog Yağmur Cumert eşliğinde grup terapisi yapan kadınlar, olumsuz duygularını ifade ettiler. Bu olumsuz duyguların dışa vurulmasının sağlanması için kâğıtlara yazan kadınlar, bahçede yakılan ateşte bu kâğıtları yaktılar. Katılımcılara EMDR Terapisi’nden uyarladığı “ışık çemberi” çalışmasını uygulayan Cumert, biteral uyarımlarla, kadınların hissettikleri olumlu duyguların güçlenmesini sağladı. Olumlu duygularını kâğıtlara yazan kadınların, bu kâğıtları zeytin ağacına asmasıyla grup çalışması son buldu. 
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir