MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
63 kişilik iade listesinde dikkat çeken isimler!
Güncel
26 Ekim 2026 Pazartesi 12:43

63 kişilik iade listesinde dikkat çeken isimler!

İçişleri Bakanlığı, 33'ü kırmızı bültenle aranan toplam 63 kişinin sekiz ülkeden Türkiye'ye getirildiğini açıkladı. İade edilenler arasında Survivor yarışmasıyla tanınan Hikmet Tuğsuz, Sıfır Bir dizisinin oyuncularından Cengizhan Yurdutek de bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, 23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında yurt dışında yakalanan ve haklarında arama kararı bulunan 63 kişinin Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. İade edilenlerin 33'ünün kırmızı bültenle uluslararası düzeyde, 30'unun ise ulusal düzeyde arandığı bildirildi.

Sekiz ülkede gerçekleştirilen çalışmaların ardından Türkiye'ye getirilen kişiler arasında televizyon dünyasından tanınan isimlerin de bulunduğu ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre, Survivor yarışmacısı Hikmet Tuğsuz ve Sıfır Bir dizisi oyuncusu Cengizhan Yurdutek de kırmızı bültenle arananlar arasında yer aldı.

SURVIVOR HİKMET GÜRCİSTAN'DA YAKALANMIŞ

Survivor yarışmasıyla tanınan Hikmet Tuğsuz'un, 25 Eylül 2026 tarihinde Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

Tuğsuz hakkında kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma, kasten yaralama, basit yaralama, iftira, nitelikli dolandırıcılık ve cumhurbaşkanına hakaret suçlamaları kapsamında yakalama kararları bulunuyordu.

Tuğsuz'un 17 Haziran 2025 tarihinden itibaren sekiz ayrı yakalama emri nedeniyle kırmızı bültenle arandığı aktarıldı.

SIFIR BİR OYUNCUSU CENGİZHAN YURDUTEK DE İADE EDİLDİ

İade edilen bir diğer dikkat çekici isim ise Sıfır Bir dizisinde rol alan Cengizhan Yurdutek oldu. Yurdutek'in 10 Ekim 2026 tarihinde Karadağ'da yakalandığı ve Türkiye'ye iadesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Yurdutek'in kasten yaralama, basit yaralama, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ya da sağlama ve 7258 Sayılı Kanun'a muhalefet suçlamaları kapsamında arandığı belirtildi. Yurdutek hakkında 24 Haziran 2025 tarihinden itibaren altı ayrı yakalama emri bulunduğu kaydedildi.

Image

63 KİŞİDEN 49'U GÜRCİSTAN'DAN GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre, iade edilen 63 kişiden 49'u Gürcistan'da yakalandı.

Almanya'dan 5, Yunanistan'dan 3 ve Kırgızistan'dan 2 kişi Türkiye'ye getirilirken Bulgaristan, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Karadağ'dan da birer kişinin iadesi sağlandı.

Çalışmaların Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve ilgili emniyet birimlerinin yabancı ülkelerdeki kolluk kuvvetleriyle koordinasyonu sonucunda yürütüldüğü açıklandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir