MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti’de Büyükşehir Grup Başkanvekili ve Sözcüsü değişecek mi?
Politika
6 Nisan 2022 Çarşamba 11:01

AK Parti’de Büyükşehir Grup Başkanvekili ve Sözcüsü değişecek mi?

Önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyesi’ndeki meclis grup temsilcileri yeniden belli olacak. CHP’de değişim öne çıkarken, AK Parti’de ise edinilen bilgiye göre Hızal ve Yıldız göreve devam edecek.

GERÇEKİZMİR - Önümüzdeki hafta gözler Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı öncesi partilerin grup toplantısında olacak. CHP’de Grup Başkanvekilliği’nde değişim yaşanacak. Görevi 3 yıldır sürdüren Mustafa Özuslu geçtiğimiz yıl önümüzdeki sene bırakacağını açıklamıştı.

CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Grup Başkanvekilliği için Murat Aydın isminde uzlaştığı iddia edilmişti. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de göreve talip olurken, bazı belediye başkanları ve meclis içinde bir grup ise Özuslu’nun devam etmesi yönünde çalışma yapıyor.

Öte yandan Grup Sözcülüğü görevini 3 yıldır sürdüren Nilay Kökkılınç’ın aynı görevini sürdürmesi bekleniyor.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM BEKLENMİYOR

AK Parti’de ise değişim yaşanmayacak. Edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal görevine devam edecek. 2020’de Fatih Taştan’ın yerine grup sözcülüğü görevine getirilen  Hakan Yıldız da aynı görevi sürdürecek. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin her iki isimle de yola devam etme kararı aldığı öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir