MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti’de ‘İzmir kulisleri’ hareketlendi: Masada İl Başkanı ve Eski Bakan!
Politika
12 Ekim 2018 Cuma 11:15

AK Parti’de ‘İzmir kulisleri’ hareketlendi: Masada İl Başkanı ve Eski Bakan!

AK Parti’nin yerelde iktidarı almak istediği şehirlerin başında gelen İzmir’de kimi aday göstereceği merak konusu olurken, kulislere bomba bir gelişme yansıdı. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Büyükşehir adaylığı için masada İl Başkanı Şengül ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Özlü var.

GERÇEKİZMİR – Siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarına tam gaz devam ederken, İzmir cephesinde de büyük hareketlilik yaşanıyor. 

AK Parti’nin yerelde iktidarı en çok elde etmek istediği kentlerin başında gelen İzmir’de sandığa hangi isimle gideceği merak konusu… 

Ankara ve İzmir cephesinde ‘CHP’nin kalesi’ olarak nitelendirilen kentte Büyükşehir’i kazanma adına doğru ismi bulmak için yoğun bir mesai sürerken, kulislere de önemli gelişmeler yansıdı. 

FARUK ÖZLÜ BOMBASI! 
Edinilen bilgiye göre süreçte AK Parti cephesinde adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için dillendirilen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ismi masadan kalktı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Faruk Özlü ile İl Başkanı Aydın Şengül’ün isimleri öne çıktı. 

Parti kulislerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın bu iki isimden biri olmasının yüksek ihtimal olduğu konuşulurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile bir diğer İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın da alternatif olarak yerlerini koruyor. 

ÜÇ İLÇEDE ÜÇ İLÇE BAŞKANI ADAY! 
Öte yandan AK Parti CHP’nin yerelde iktidar olduğu ilçeler için de sıkı bir çalışma yürütüyor. AK Parti İzmir cephesinde üç ilçede fotoğraf netleşti. AK Parti’nin Bergama’da İlçe Başkanı Hakan Koştu, Buca’da İlçe Başkanı Mustafa Arslan ve Bayındır’da da İlçe Başkanı Uğur Demirzeren’i belediye başkan adayı olarak göstermesinin kesin gözüyle bakıldığı öğrenildi. 

ESKİ VEKİL SÜREKLİ BAYRAKLI’YA 
AK Parti kulislerine ayrıca yine CHP’nin yerelde iktidar olduğu Bayraklı için de güçlü bir hamlenin kapıda olduğu yansıdı. Partinin 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimde sandığa AK Parti İzmir Eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli ile gidebileceği konuşuluyor. 

FARUK ÖZLÜ KİMDİR? 
Faruk Özlü,19 Kasım 1962; Düzce, Türk siyasetçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı...

Faruk Özlü 19 Kasım 1962 tarihinde Ahmet ve Behiye çiftinin çocuğu olarak Düzce'de doğdu. Düzce Lisesini bitirmesinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nden (YTÜ) Makine Mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Yüksek lisans ve Doktora yaptı. Ardından İspanya'da Proje Mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı. 

Erken kariyeri 
Kariyerine 1987 üniversite öğrenimini tamamladığı okulda Araştırma Görevlisi olarak başladı. 1990 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Sözleşmeli Personel ve Mühendis olarak görevlendirildi. Aynı kurumda sonradan Uzman, Proje Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Türkiye'nin ilk milli tasarımı ALTAY, ülkenin ilk insansız hava aracı ANKA ve üretilen ilk milli gemi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.Ayrıca Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı Airbus A400M Atlas, F-35 ve F-16 savaş uçakları projelerinde görev aldı. 

Kariyeri boyunca birçok önemli ve büyük projede yer aldı. Birçok şirkette Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. 10 Şubat 2015 tarihinde siyasi kariyerine başlamak için Müsteşar Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etti. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 
2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Düzce milletvekili aday adayı olan fakat meclise giremeyen Faruk Özlü, hiçbir partinin iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Düzce milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Düzce milletvekili olarak meclise girdi. Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Faruk Özlü, Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs 2016 tarihinde Başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından 2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde AK Parti Genel Başkanlığı görevine seçilen Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi. 

Özel yaşamı 
Evlidir ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir