MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anadolu lisesi imam hatibe çevrildi, Özkan’dan Bakan Tekin’e sert tepki geldi
Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 13:08

Anadolu lisesi imam hatibe çevrildi, Özkan’dan Bakan Tekin’e sert tepki geldi

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin yeni binasının Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devredilmesiyle ilgili sert bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama beklediğini söyleyen Özkan, "Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin hakkı olan yeni bina, hukuksuz şekilde İmam Hatip Lisesi'ne devredilmek isteniyor. Öğrencilerimizin eğitim hakkı gasp edilemez bu girişimi derhal durdurun" dedi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi için inşa edilen 32 derslikli yeni binasının İmam Hatip Lisesi'ne devredilmek istenmesi tepki topladı. Yapılan yeni bina, aslında Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin arsasına ve projesine uygun olarak inşa edilmesine rağmen, bina tamamlandıktan sonra Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kullanımına verilmek isteniyor. Bu durum, hem öğrenciler hem de veliler arasında ciddi tepkilere yol açtı.

Özkan, önergesinde, "Yeni yapılan binanın arsası ve inşaat projesi Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'ne ait olmasına rağmen, neden Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi bu binaya yerleştirilmiştir?" diye sordu. Özkan, binanın İmam Hatip Lisesi tarafından kullanımına ilişkin izni hangi birimin verdiği açıklanmalıdır dedi.

"Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin müdürü, okulun bazı aboneliklerini kendi adına kaydetmiştir" diyen Özkan, bu durumun resmi bir soruşturmaya tabi tutulup tutulmadığı ve sonuçlarının Bakan Tekin tarafından açıklanmasını istedi.

Özkan "Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi için yapılan yeni binanın Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne tahsis edilerek, İmam Hatip Lisesi'ne verildiği iddiası doğru mudur? Bu durum derhal aydınlatılmalıdır" dedi.

Özkan önergesini" Türkiye genelinde son beş yılda yapılan yeni okulların kaçı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır" sorusuyla bitirdi.

CHP’li Özkan “iradesini tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi vakıf ve derneklere teslim eden Milli Eğitim Bakanı okullar arasında ayrımcılık yapmaktadır, eğitim alanını siyasallaştırmakta ve bilimsel, çağdaş, laik eğitimi yok etmek için elinden geleni yapmaktadır” dedi.

Özkan, “kendisine özel Kanun ile hülle yaparak rektör olan Yusuf Tekin  şimdi de hülle ile Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ni Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlamaktadır. Bu çökme ve yağma eylemidir. Eğitimin niteliğini yok etmektedir. Karabağlar’ın en köklü okullarından biri olan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin başka bir alana çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir