MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Atila’dan ‘Pınarkent’ önerisine sert tepki!
Yerel Yönetimler
27 Eylül 2017 Çarşamba 17:05

Başkan Atila’dan ‘Pınarkent’ önerisine sert tepki!

Bornova Belediye Başkanı CHP’li Olgun Atila, MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek geçmişteki gibi Pınarkent adıyla ilçe olması için attığı adıma sert tepki gösterdi.

GERÇEKİZMİR - MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun Bornova'da Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek Pınarkent adıyla ilçe olması için mahallelerde görüşme yapması ve bunun için yasa teklifi vereceğini söylemesi kentte gündeme oturdu.

- MHP’Lİ TANRIKULU TEKLİF VERECEK: PINARKENT ÖNERİSİ

1980 yılına kadar bağımsız belediye olan Pınarkent’in yeniden ilçe olması yönünde Tanrıkulu’nun attığı adıma, Bornova Belediye Başkanı CHP’li Olgun Atila’dan tepki geldi.

Gerçekizmir’e açıklamalarda bulunan Atila, Bornova Belediyesi olarak 45 mahalleye eşit hizmet götürdüklerinin altını çizdi. Atila, ilçede ayrıştırıcı bir faaliyette bulunulmasını doğru bulmadığını söyledi, atılan adımın iyi niyetli olmadığını öne sürdü.

AYRIŞTIRICI FAALİYETLER DOĞRU DEĞİL
Atila şunları söyledi: Her mahallemiz birbirinden önemli. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘yurtta barış dünyada barış’ diyoruz. Bornovalılar 45 mahallede kardeşçe huzur içinde yaşıyor. Hiçbir mahallenin kopmasını istemiyoruz. Her mahalle önemli. Bu konuda ayrıştırıcı faaliyetleri doğru bulmuyorum. Geçmişte buralarda farklı belediyeler vardı ancak uzun süredir Bornova Belediyesi çatısı altında hizmet alıyorlar. Vatandaş aldığı hizmetten de memnun.

2009’UN TRAVMASI SÜRÜYOR
2009 sürecinde Bornova’dan 3 mahalle ayrışmıştı. Bu konuyla ilgili travma halen devam ediyor. Bu tür faaliyetler o nedenle doğru değil.

DANIŞILMASI GEREK
Önce kentin seçilmiş kişileriyle bir araya gelip konuşulması gerek. O ilçedeki belediye başkanına danışılmadan sorulmadan fikri alınmadan atılmaya çalışılan adım çok yanlış...

VATANDAŞIN TALEBİNİ DUYMADIM
Vatandaşla sürekli bir aradayım. Bu bölgede mahallelilerden ayrılma, ilçe olma taleplerini hiç duymadım. Geçmişte ayrı belediyede olmalarına rağmen Bornova’yla özdeşleşmiş durumdalar.

İYİ NİYETLİ DEĞİL
Burada atılan adımda iyi niyet görmüyorum. Bornova’da dünya görüşü ne olursa olsun kimseyi ayırmadık. Ayrıştırıcı hareketlere de karşıyım.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir