MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi’nde gündem otopark zammı!
Yerel Yönetimler
15 Kasım 2017 Çarşamba 21:33

Büyükşehir Meclisi’nde gündem otopark zammı!

2018 yılında devreye girecek yeni tarife oturumda gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Doğan kararı eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Meclisi Kasım ayı olağan ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma 2018 yılında devreye girecek yeni otopark tarifesi gündem oldu. 



Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ücretlendirmeye tepki göstererek, “Kentimizde trafiği çıkan araç sayısı 1,5 milyon ulaştı. Trafikte keşmekeşe ve ana caddelerin tıkanmasına yol açan trafik sorununa karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13 bin kapasiteye sahip otoparklar ile hizmet vermeye devam ediyor ama bu yetersiz. Bir türlü yeni yollar, caddeler, bulvarlar yapılmadı. Kör topal çalışan akıllı trafik sistemi ile kent içi trafiği kangren haline geldi. Otopark tarifelerinde yapılmak istenen zamla yıllardır uygulanmakta olan tarifelerin kökten değişeceğini görmekteyiz. 0-6, 0-12 saat arası uygulanan park ücretlerini kaldırmak isteyen belediye hangi akla hizmet bunu yapıyor? Yeni tarifede 3’er saatlik dilimler üzerinden ücretlendirme gelecek. Yapılmak istenen bu gizli zammı kamuoyuna duyurmak istiyorum. Eskiden 0-12 saat arası park ücreti 7,5 liraydı ama son artışla birlikte yüzde 50’ye yakın zam yapılacağını öğrendik. Günde 8 saatlik mesaisi olan bir vatandaş aracını belediyenin otoparkına bıraktığında 7 lira değil 12 lira ücret ödeyecektir” diye konuştu.

14 KERE ZAM ÇIKIŞI! 
Doğan kentte 14 yılda yalnızca 4 tane otopark kazandırıldığını da ifade etti ve “Bu kadar zamanda yalnızca 4 otopark yapabiliyorken otopark ücretlerine 14 kere zam yaptınız” dedi.

Doğan ayrıca otopark fonuna da değindi. AK Parti Grup Başkanvekili, “Bilindiği gibi imar kanunu gereği ruhsat paralarının ayrıldığı bir otopark fonu var. Yeni tesisler inşa etmek yerine bu paralar bankada yatıyor. 50 milyon liraya yaklaşan bu kaynak bu yıl ne kadara ulaştı? Bilgilendirme istiyoruz. Otopark paralarıyla artık otopark yapılmasını istiyoruz. Bu para bankada beklemesin” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir