MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Bornova’da komisyondan dev toplantı: O isme açık destek!
Politika
18 Aralık 2019 Çarşamba 09:33

CHP Bornova’da komisyondan dev toplantı: O isme açık destek!

CHP’de kongre öncesi belirsizliğin yaşandığı Bornova’da flaş bir gelişme yaşandı. Kurulan komisyonun davetiyle 100’ü aşkın delege toplandı. Toplantıda başkan adaylığı için İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın öne çıktı. Komisyon toplantıda oluşan adaylık desteğini Çapın’a iletecek.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) kongre maratonu başlarken, İzmir’de 7 ilçede başkan seçildi.

Kongre öncesi fotoğrafın en flu ilçelerinden biri  Bornova…

İlçe başkan adaylığı için, kentte muhalefetin öncüsü Rıfat Nalbantoğlu ilçede Selma Nalbantoğlu’nu desteklerken, Polat-İnal ittifakı da Gürol Türkmentepe’yi öne çıkardı.

İlçe Başkan Adaylığı için eski başkan Ertürk Çapın’a destek veren isimler ise süreci sağlıklı götürmek adına komisyon kurmuştu.

Komisyon ilk büyük toplantısını Büyük Park’ta Portakal Kafe’de gerçekleştirdi. Toplantıya ilçenin çeşitli mahalle ve köylerinden 100’ü aşkın delege katıldı.

Toplantıya katılanlar arasında Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı, İl yöneticisi Mert Onur Uzar, Meclis Üyeleri Ramadan Güler, Göksel Ceviz, Çeto Çamlıbel, Öner Baş, Kamuran Allı, Nedim Gümüşkaya ve Barbaros Taşer, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sadık Yıldız dışında ilçe siyasetinin aktif isimlerinden Metin Arhan, Metin Akgün, Yüksel Seven, Özdemir Sökmen ile Efkan Muhtar da vardı.

Kongre sürecinin masaya yatırıldığı toplantıda, bir çok isim konuşma yaparken, ilçe başkan adayının nasıl olması gerektiği ve süreçte nasıl hareket edilmesi gerektiği masaya yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda ilçe başkan adaylığı için İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın öne çıktı. Çapın’ın belediye başkanı ile uyumlu çalışacak, partiyi en iyi şekilde temsil edecek, örgütü toparlayacak bir isim olduğu bu nedenle kongrede aday olması gerektiği yönünde fikir birliğine varıldı.

Komisyon toplantıda oluşan adaylık desteğini Çapın’a iletecek. Çapın’ın tabandan gelen destek karşısında kongrede aday olması bekleniyor.

Kurulan komisyonda Sadık Yıldız, Perihan Yardımcı, Erol Mutlu, Ömer Baş, Merdan Göktepe, Metin Erhan, Efkan Muhtar yer alıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir