MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İl Başkanı Yücel duyurdu: Menemen’de o işçiler belediyeye alınmadı
Politika
2 Şubat 2021 Salı 13:55

CHP İl Başkanı Yücel duyurdu: Menemen’de o işçiler belediyeye alınmadı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ortaya flaş bir iddia attı. Başkan Yücel, AK Partili Pehlivan'a yetki verilmemesi sonrasında Meta-Su şirketinde yer alan işçilerin Menemen Belediyesi yönetimi tarafından belediyeye sokulmadığını söyledi. İşçiler işbaşı yapamadı.

GERÇEKİZMİR- Menemen Belediyesi’nde yönetimin AK Parti’ye geçmesi sonrasında yetkilerin CHP’den alınmak istenmesi mecliste gerginliğe sebep olmuştu. CHP’li Deniz Karakurt’ta bulunan şirket yetkilerinin AK Partili Aydın Pehlivan’a geçmesine onay çıkmaması sonrasında flaş bir gelişme yaşandığı aktarıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ortaya bir iddia attı. Başkan Yücel, AK Partili Pehlivan'a yetki verilmemesi sonrasında Meta-Su şirketinde yer alan işçilerin  belediye yönetimi tarafından belediyeye sokulmadığını ve bu nedenle işbaşı yapamadığını söyledi.

İşte o açıklama:  Menemen’de hukuksuz ve adaletsiz bir kararla başkanvekili seçilmesinin önü açılan AKP’li başkanvekilinin ilk işi işçiye zulmetmek oldu.

Menemen halkının iradesi ve Meclisin kararıyla, belediye şirketinin yönetim kurulu başkanı olan CHP Meclis Üyemiz Deniz Karakurt’un, şirketi kendisine devretmesini isteyen AKP’nin başkanvekili işçileri şirkete sokmuyor.

İşçilerin maaş ödemeleri için bir önceki CHP’li başkanvekili tarafından hazır hale getirilen parayı işçilere ödemediği gibi, Menemen’e hizmet için işlerine başlamak isteyen işçilere de engel oluyor.

AKP’nin Menemen’de hem hukuken hem de vicdanen sorunlu olan yönetiminin ilk icraatı, işçilere baskı ve zulüm oldu. Buna derhal son verin, işçilerin işlerini yapmalarının önünde engel olmayın.

Yaptığınız TCK'ya göre suçtur! İşçinin emekçinin ekmeğiyle oynayan biri o koltukta oturamaz.

Menemen’i germenize, şirketi ele geçirmek uğruna işçilere zulmetmenize izin vermeyeceğiz. Hukuk işlediğinde şaibeli yönetiminiz de, Menemen’e zulmünüz de son bulacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir