MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak’tan cinayetlere karşı protesto
Politika
22 Ekim 2024 Salı 11:20

CHP Konak’tan cinayetlere karşı protesto

CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Türkiye'nin en yakıcı sorunlarından olan kadın cinayetleri, çocuk istismarı, yenidoğan bebek çeteleri ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da basın açıklamasında yer aldı.

İlgazi, son dönemde ortaya çıkan yenidoğan bebek çetesi olayına dikkat çekerek, bu çetenin bebekleri gereksiz yere yoğun bakımda tutarak SGK’dan haksız kazanç sağladığını ve bunun sonucunda 12 bebeğin hayatını kaybettiğini vurguladı. İlgazi, "Bu insanlık dışı suç, sağlık sistemimizin ticarileşmesinin ne kadar tehlikeli olduğunu açıkça gösteriyor. Sağlık, ticari bir kazanç kapısı olmamalı; kamusal, nitelikli ve herkes için erişilebilir olmalıdır" dedi.

Kadın Cinayetleri ve Şüpheli Ölümler: Giderek Derinleşen Bir Sorun

Kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler konusundaki artışın kabul edilemez boyutlara ulaştığını belirten İlgazi, 2024 yılında sadece ilk 10 ayda 296 kadının öldürüldüğünü, 184 kadının ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğini hatırlattı. İlgazi, "Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin durdurulması için daha etkili yasal düzenlemelere ve bu suçların cezasız kalmamasına yönelik adımlar atılması gerekiyor," dedi.

Kadına yönelik şiddetin artmasındaki en büyük etkenlerden biri olarak İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini gösteren İlgazi, "İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çok önemli bir araçtı ve bu sözleşmeden çıkılması, şiddetin daha da artmasına neden oldu. İstanbul Sözleşmesi’ne derhal geri dönülmelidir" ifadesini kullandı.

Çocuk Cinayetleri ve İstismarı: Gecikmeden Müdahale Edilmesi Gereken Bir Sorun

İlgazi, kadın cinayetlerinin yanı sıra çocuk cinayetleri ve istismarının da toplumumuzun en acil çözüm bekleyen sorunlarından biri olduğunu belirtti. 2024’ün ilk 9 ayında, 35 çocuğun kadın cinayetleriyle bağlantılı olarak hayatını kaybettiğini ifade eden İlgazi, çocuk haklarını koruyacak etkin politikaların uygulanması gerektiğini vurguladı. Lanzarote Sözleşmesi’nin Türkiye’de tam anlamıyla uygulanması gerektiğini belirten İlgazi, “Çocuk istismarına karşı daha sert yaptırımlar ve caydırıcı önlemler hızla devreye sokulmalıdır.” dedi

İlgazi, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: "Bu mücadele, yalnızca bir siyasi parti mücadelesi değil, toplumsal adalet ve insan hakları mücadelesidir. Sessiz kalamayız; hep birlikte daha güvenli, adil ve eşit bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir