MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de sabaha karşı biten seçim il başkanlığına taşındı!
Politika
22 Kasım 2019 Cuma 09:14

CHP’de sabaha karşı biten seçim il başkanlığına taşındı!

CHP’de seçim yarışının merakla beklendiği ilçelerden olan Torbalı’da Ertuğrul Mahallesi’ndeki seçimler gece saat 03:00’e kadar sürdü. Sarı-mavi listenin yarıştığı seçimde önce mavi listenin kazandığı açıklanırken ardından yeniden yapılan sayım sonrası berabere ilan edildi. Mavi listeye destek verenler tepki gösterirken, seçim il başkanlığına taşındı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) delege seçimi devam ediyor.

Baskın seçim tartışmasıyla sürecin sancılı başladığı ve il başkanlığının sandık tarihini ilçe başkanlığının açıkladığı tarihten 1 hafta sonraya attığı Torbalı’da Ertuğrul Mahallesi’ndeki seçim adeta kongreye döndü.

Belediye Başkanı İsmail Uygur ve ilçe yönetiminin desteklediği sarı listeyle yerel seçim sürecinde Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak çıkan ve adaylığı daha sonra geri çekilen Övünç Demir’in desteklediği mavi liste yarıştı.

İl yöneticileri Azmi Kumova'nın gözlemci olarak yer aldığı seçim gece saat 03:00’e kadar sürdü. Tansiyonu yüksek geçen seçimde, ilk sayımda mavi listenin kazandığı açıklandı.  İtiraz yapılınca sayım ikinci defa yapıldı. Edinilen bilgiye göre tekrarlanan sayım sonrası seçim sonucu 272-272 berabere ilan edildi. İmza ve zarf sayısının tutmadığı açıklanan sonuca şerh konulduğu öğrenildi

Mavi listeye destek verenler seçimin berabere bittiğine yönelik ilana tepki gösterirken, gözler il başkanlığına çevrildi. Mahalleyle ilgili son kararı il başkanlığı verecek.Seçim için kura çekilmesi veya yeniden yapılması şıklar arasında. 

Öte yandan Belediye Başkanı Uygur’un seçimin yapıldığı yere bir çok kez gelip gittiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir