MENÜ
İzmir -1°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Karabat'tan Eşki'ye sosyal belediyecilik övgüsü!
Politika
16 Ocak 2026 Cuma 13:44

CHP'li Karabat'tan Eşki'ye sosyal belediyecilik övgüsü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat’ın katılımıyla düzenlenen Bornova Kent Bostanı Hasat Şenliği’nde konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kent bostanlarının kadınlar için bir dayanışma ve üretim alanına dönüştüğünü vurgulayarak, “Çok yakında burası Türkiye’nin en büyük kent bostanı olacak” dedi. Karabat ise Başkan Eşki'ye övgülerini sıraladığı konuşmasında "Sosyal belediyecilik uygulamalarının ne kadar çok çeşitlilik kazanabileceğine dair önemli örnekler gördük" dedi.

Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, bir dizi program için İzmir'e geldi. Karabat, ilk olarak CHP Bornova İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete Karaca'nın yanında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve partililer katıldı. 

İlçe Başkanlığı ziyareti sonrası pazar yeri ve esnaf ziyareti yapan Karabat, Bornova Kent Bostanı Hasat Şenliği'ne geldi. 

Başkan Eşki ve Genel Başkan Yardımcısı Karabat şenlikte çok sayıda mesaj verdi.

EŞKİ: ÇOK YAKINDA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KENT BOSTANI OLACAK 

Bornova Kent Bostanı hasat şenliğinden konuşan Başkan Ömer Eşki şunları söyledi: "Kent Bostanı'mızın yine hasatındayız. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız burada. Biraz önce onunla pazarı gezdik, pazardaki ürünlerin fiyatına baktık. Bir de bostana bakalım dedik. Bostandaki ürünlerimiz bedava. Buradaki ürünlerimizin karşılığında olan tek şey emek. Sevgili kadınlarımız buraya geliyorlar, kendi emekleriyle ortaya çıkardıkları ürünleri hasat edip evlerine ve komşularına götürüyorlar. 
 

AİLELERİN EKONOMİK YÜKÜNÜ OMUZLAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Bir nebze ailelerin ekonomik yükünü omuzlamaya çalışıyoruz. Destek olmaya çalışıyoruz. Burayı da böyle gönül rahatlığıyla gezdirebiliyoruz. Burası kadınların yeni sosyalleşme alanı. Burada buluşuyorlar. Çok yakında burası Türkiye'nin en büyük kent bostanı olacak. Çok yakında buranın daha büyüğünü de açacağız. Şu anda 500 kadın bu bostandan faydalanıyor dönemimizin sonuna kadar bu sayıyı 3 bine çıkarmayı planlıyoruz."

KARABAT'TAN EŞKİ'YE ÖVGÜ

Şenlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Bornova Belediyesi'ne CHP'nin ilçe örgütünd ve Başkan Eşki'ye övgüler sıralayarak şu ifadeleri kullandı: "Kendi kendine sahip çıkan bir Bornova ve Bornova Belediye başkanı var. Bornova örgütümüzde sevgi ve dayanışmayı gördüm. Burada şimdi bostanda ne görüyoruz? Bereket. Biz kazandıkça yurttaş da kazanacak. Bunu yaratan, buna vesile olan, dayanışma gösteren Bornova Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Sosyal belediyecilik uygulamalarının ne kadar çok çeşitlilik kazanabileceğine dair önemli örnekler var Bornova'da. Az önce pazar gezdik. Pazarcılar şikayetçi, pazardan alışveriş yapan şikayetçi. Herkesin şikayetçi olduğu bir ortamda şikayetin tek sebebi var onu da ortadan beraberce kaldıracağız. Onu da herkes biliyor. Kadın eli bereket eli."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir