MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli'de çocuklara ekolojik atölye
Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2019 Cumartesi 09:22

Çiğli'de çocuklara ekolojik atölye

Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan ekoloji temalı atölye çalışmalarında, evsel atıklar sanatsal ve işlevsel ürünlere dönüşüyor.

Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve bilinçli tüketimi sağlamak amacıyla Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan ekoloji temalı atölye çalışmalarında, evsel atıklar sanatsal ve işlevsel ürünlere dönüşüyor. Çocuklar ayrıca minik felsefe okumaları, drama ve oyunlarla tatillerinde boş zamanlarını verimli şekilde değerlendiriyorlar. 

Aydınlıkevler Mahallesi Semt Merkezinde başlatılan ekoloji odaklı atölye çalışmalarında 9-12 yaş grubu çocuklar,  drama, sanat, el becerileri, atık malzeme dönüşümü çalışmalarına başladı. Yapılan etkinlikler felsefeyle de desteklenerek, çocuklarda farkındalık bilinci oluşturulması amaçlanıyor. Çocuklardan büyük ilgi gören atölye çalışmalarında atıklardan birçok ürün elde edildi. Keziban Zeren Karaaslan koordinatörlüğünde yapılan çalışmalarda minikler ayrıca felsefe okumaları yapıyor, drama ve küçük oyunlarla kendilerini ifade etme, yaşadığı dünyayı anlamlandırma gibi çalışmaları da gerçekleştirmiş oluyorlar.

ATIKLARDAN YAPILAN ÜRÜNLERİ İNCELEDİ
Çocukların atıklardan yaptıkları ürün ve malzemeleri görmek üzere minileri ziyaret eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çocuklarımızın kendilerine katkı sağlayabilecek uğraşılar içinde olmalarını istiyoruz. Yaptıkları ürünleri birlikte inceledik. Yumurta kartonlarında tohumların filizlenmesini gördüler. Atık ambalaj kutularından işlevsel ürünler yaptılar. Çocuklar hem atıkları geri dönüştürdüler, hem de felsefe okumaları ve drama çalışmalarına katıldılar” dedi.

“YENİSİNİ ALMA, ÇÖPÜ ATMA, ÇÖPÜ ÇOĞALTMA, GEZEGENİ RAHAT BIRAK”
Ekoloji Koordinatörü Keziban Zeren Karaaslan ise çocukların kısa sürede birçok faaliyete katılarak gelişimlerine katkı sağladıklarını belirtti. Karaaslan şöyle konuştu; “Çocuklarımız tohum ekme ve drama oyunlarına katıldılar. Çalışmalarda çocuklar birbirlerine her gün bir sevgi menüsü sundular. Sevgi ve doğayı koruma ana temamız oldu. Burası bir okul değil, yapılan çalışma bilgi paylaşımı. Ana sloganlarımızdan biri de yenisini alma, çöpü atma, çöpü çoğaltma, gezegeni rahat bırak.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir