MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çıray’ın açıklamasında dikkat çeken detay: Yeni partinin adı o mu olacak?
Politika
23 Ekim 2017 Pazartesi 16:56

Çıray’ın açıklamasında dikkat çeken detay: Yeni partinin adı o mu olacak?

İzmir Milletvekili Çıray’ın CHP’den istifa ederek Akşener Hareketi’ne katılma kararı siyaset gündeminde bomba etkisi yaratırken, detaylı açıklamasındaki o vurgu dikkat çekti.
GERÇEKİZMİR – 2011 yılından bu yana CHP’de siyaset yapan İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın istifa kararı gündemde bomba etkisi yarattı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra kuruluşundan 1 gün önce ‘kurucu’ olarak yeni partiye katıldığı duyuran Çıray’ın "Şartlar yeni bir siyasi çıkış yolu bulunmasını zorunlu kılmıştır" ifadesiyle yaptığı açıklamada bir detay dikkat çekti.

ADI ‘MİLLİ MERKEZ’ PARTİSİ Mİ?
Çıray açıklamasında, “Türkiye’yi bir yıkım sürecini engelleyecek olan gücün, merkez sağ başta olmak üzere siyasi yelpazenin tüm millî unsurlarını kapsayacak şekilde ‘Milli Merkez’ olarak yeniden uyanışta olduğunu ortaya koymaktadır. Türk Milleti, kurucu medeni değerleri yeniden canlandırmayı ‘Milli Merkez’ siyaseti ile başaracaktır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamadaki ‘milli merkez’ vurgusu ve ibarenin iki kez tırnak içinde verilerek yazılması kamuoyunda Meral Akşener liderliğindeki yeni partinin adı olabileceği yorumlarına neden oldu.

Akşener'in liderliğinde kurulacak yeni partinin adı ve amblemi Çarşamba günü açıklanacak. Çarşamba günü partinin kuruluşunun açıklanacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezine toplu olarak gidilecek ve Genel İdare Kurulu Üyeleri belirlenecek. Perşembe günü Genel İdare Kurulu ilk toplantısını yapacak ve Parti Divanı üyelerini seçecek.

MECLİS'TE 5 VEKİL 
Çıray ile birlikte Akşener'in partisinin Meclis'te 5 vekili olacak.

Milletvekilleri Nuri Okutan, Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok daha önce MHP'den ayrılarak Akşener'in hareketine katılmışlardı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir