MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Engin’den 3 kritik soruya 3 önemli yanıt: İl başkanlığına aday mı?
Politika
4 Aralık 2017 Pazartesi 11:01

Engin’den 3 kritik soruya 3 önemli yanıt: İl başkanlığına aday mı?

CHP’de sadece Karşıyaka’da değil metropoldeki ilçelerde de kongre sürecinde aktif çalışma içinde olduğu görülen, son Bornova kongresinde de Kocaoğlu’yla birlikteliği dikkat çeken İl Eski Başkanı Engin, Gerçekizmir'e konuştu. Engin, il başkan adaylığı, sürece müdahilliği ve Kocaoğlu’yla birlikteliği ile ilgili net konuştu.

GERÇEKİZMİR –  CHP Karşıyaka'da mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'dan yana tavır koyarak  10 Aralık'taki kongrenin dengesini değiştiren CHP İl Eski Başkanı Ali Engin’in ,ilçe kongrelerine yönelik aktif çalışma içinde olması dikkat çekiyor. Süreçte Çiğli, Karabağlar gibi ilçelerde de sürece müdahil olan Engin'in pazar günkü Bornova kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla birlikte delegeleri selamlayıp, salonda özel odada istişare yapmaları parti içinde “Engin yeniden il başkan adayı mı olacak” sorusunun oluşmasına neden oldu.

KOCAOĞLU’YLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİM
Gerçekizmir’e konuşan Engin, sürece müdahil olduğunu ancak kesinlikle il başkan adayı olmayacağını söyledi. Engin, Kocaoğlu’nun tek adaylı il kongresinden yana olduğunu belirtirken, kendisinin de Kocaoğlu’yla birlikte hareket edeceğini belirtti.

Engin şunları söyledi: İl başkanlığını yeniden kesinlikle düşünmüyorum. Prensip olarak bu göreve insan gelmeli zamanını gücünü harcamalı sonra başka arkadaşlara devretmeli. Şehirde partide başka görevler varsa tecrübemi o görevlere kullanırım. Aynı görevi yapmanın siyasetçiye  de partiye de faydası yok. Ben partinin her kademesinde çalıştım. Partinin olumlu ya da olumsuz gitmesine müdahil olmak hepimizin hakkı. Çocukluğumdan veri CHP’nin içindeyim. Partiye hep hizmet ettik. Babam da ilçe başkanıydı. Partide fedakarca çalıştık. Bu dönem delege olmadım. Yeni dönemde partiye hizmet etmiş biri olarak halen fikrimizi soran var, davet  eden var. Köşende durma işinde içinde ol diyen var. Hiç ilgilenmemek müdahil olmamak doğru değil. Aziz Bey siyaseten önem verdiğim biri. Bu dönem de Aziz Bey’le birlikte hareket edeceğiz. Kendisi de il kongresine tek adayla gidilmesini uzlaşmayla gidilmesini istiyor. Ben de bu noktadayım.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir