MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski İl Başkanı’ndan ilçe başkanına bu kez ’99 salvosu: Anavatan’a çalıştın!
Politika
10 Ekim 2017 Salı 08:58

Eski İl Başkanı’ndan ilçe başkanına bu kez ’99 salvosu: Anavatan’a çalıştın!

Urla’da delege seçimlerinin ardından patlak veren tartışma büyüyor. Listeye yazılmayan CHP İl Eski Başkanı Karataş’ın İlçe Başkanı Yalaz’a öfkesi dinmiyor. Karataş bu kez 1999 yılındaki seçim sürecini gündeme getirdi ve Yalaz’ı yine zehir zemberek sözlerle hedef aldı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’in sembol isimlerinden olan İl Eski Başkanı Kemal Karataş’ın, Urla’da Yaka Mahallesi’nde tek listeli seçimde delege yazılmamasıyla başlayan tartışma tırmanarak devam ediyor.

CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın, Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ı uğradığı silahlı saldırı sonrası ilçe başkanlarıyla birlikte yaptığı hastane ziyaretinde boş yatakta olduğu iddia edilen fotoğraf üzerinden kendisini eleştiren Karataş'ı delege yazmayarak intikam aldığı da ileri sürülmüştü.

Başkan Yalaz’ın Karataş’ın delege listesinde olmamasıyla ilgili "Mahallelerimizde tek listeli seçim yaptık. Uzlaşı ve birlik hakimdi... Örgütün takdiri" açıklaması sonrası CHP İl Eski Başkanı Karataş sosyal medyadan ‘bombardımana’ başlamıştı.

Yalaz için kendisine ait sosyal medya hesabından “İblis, cambaz, bezirgan” gibi ifadeleri kullanan Karataş ikinci açıklamasında da Yalaz’a “Sen faşistsin, ilçe başkanı değilsin, solcu değilsin” diye seslenmişti.

Tansiyon Karataş’ın Yalaz’ın annesini delege yaptığını belirtiği sert çıkışla yükselmiş, CHP İlçe Başkanı’ndan da ‘bireysel hırs ve ihtiras’ göndermesi gelmişti.

ANAVATAN’A ÇALIŞTIN!
Yaşananların ardından Karataş salvolarına devam etti. ‘Varan-4’ başlık bir yazı yayınlayan CHP İl Eski Başkanı, Başkan Yalaz’a yine ‘Cambaz’ diye hitap ederken bu kez 1999 yılı iddiasını ortaya attı. Karataş, Yalaz’ın o yıl seçimlerde Anavatan Partisi’ne çalıştığını ileri sürdü. CHP İl Eski Başkanı, “1999 yılında, yine böyle CHP’nin Urla ilçe başkanıydın... Belediye başkanlığı önseçimlerine girdin... Partide yetkili organlar Mustafa Kıpkıpı aday gösterince partiye küstün ve seçimlerde Anavatan Partisi’ne çalıştın” ifadelerini kullandı. Karataş, “Seçimlerden sonra o günün Genel Başkanı Deniz Baykal’ı suçlayan bir basın açıklaması ve partiden ayarttığın bir grup arkadaşınla CHP’den istifa ettiğini de hatırlatmak isterim” diye de ekledi.

Yalaz’ın bu kararın ardından Anavatan Partisi’ne geçtiğini de hatırlatan Karataş, “CHP’nin altı oku nerene battı da artık arıdan bal alacaktın” ifadelerini de kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir