Buca Cezaevi alanına 'beton'a bir tepki de Saadet'ten!
Aytekin ve Zeybek'ten son toplantı: Kritik mesaide ne konuşuldu?
CHP'den 'Mesut Özarslan' özeleştirisi!

GERÇEKİZMİR - AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, TGRT’de katıldığı canlı yayında, “CHP’den AK Parti’ye transfer olacak mı?” sorusuna yanıt verdi. İnan, gündemde olan tartışmaların parti değişiminden çok CHP’nin kendi iç yapısında yaşanan ciddi bir krizle ilgili olduğunu söyledi. İnan, CHP’li belediye başkanlarının kendilerine anlattığı şeyler olduğunu belirterek “CHP'li siyasetçiler bunu her ortamda söylüyorlar ama bize söyledikleri durumlar da fazlasıyla var” dedi.
“CHP'liler, partinin siyaset yapılacak bir parti olmaktan çıktığı yönünde eleştiriyor”
İzmir milletvekili olduğunu hatırlatan İnan, CHP’li belediye başkanlarıyla kent ve Ankara-İzmir hattındaki çeşitli konular nedeniyle sürekli temas halinde olduklarını belirtti. Bu temaslarda dile getirilen görüşleri aktaran İnan, CHP’li belediye başkanları ve milletvekillerinin, partinin artık içinde siyaset yapılabilecek bir yapı olmaktan çıktığını yoğun şekilde dile getirdiklerini ifade etti.
Bize söyledikleri durumlar da fazlasıyla var
İnan şu ifadeleri kullandı: “Ben İzmir milletvekiliyim. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları ile şehrimiz üzerine ve Ankara-İzmir hattında bazı tıkanan konular üzerine sürekli meşguliyet halimizde oluyor. Tabi onların söylediği kanaati ve duyguyu da ifade etmek istiyorum: Parti değiştirmekten çok Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içinde yaşadığı büyük bir kriz var. Artık belediye baskanları, milletvekilleri Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde bulunacak ve siyaset yapılacak bir parti olmaktan çıktığını yoğun bir şekilde söylüyorlar. Sayın Özgür Özel ve arkadaşları bir kongre kazandılar hala o kongreyle ilgili çeşitli iddialar var. Sayın Özgür Özel ve arkadaşları kongreyi hangi metotlarla kazandıysalar ve genel başkanlık derecesini elde ettiyseler aynı uygulamanın belediyeler üzerinde yapıldığı ile ilgili CHP'li belediye başkanlarında ciddi bir rahatsızlık var yani kongreyi nasıl elde ettiyseler belediye başkanlıkları ve parti yönetimine de aynı tarz ortaya koyuyorlar. CHP'li siyasetçiler bunu her ortamda söylüyorlar ama bize söyledikleri durumlar da fazlasıyla var. Bizim karşımızda tek bir Cumhuriyet Halk Partisi yok. En az 5-6 parçaya bölünmüş gruplaşmalar var.”






Sayfa başına git