MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnciraltı’nı yapılaşmaya açan karar!
Güncel
9 Ağustos 2024 Cuma 08:47

İnciraltı’nı yapılaşmaya açan karar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı bölgesi için kritik bir SİT kararına imza attı. Bölgenin SİT statüsü düşürüldü.

GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı bölgesi için kritik bir SİT kararına imza attı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü İnciraltı Kent Ormanı’nı kapsayan 21. Grup Kuzey 1. Etabı Doğal Sit alanı olarak belirtilen bölgenin SİT statüsünü düşürdü. Yeni kararla birlikte bölgenin statüsü 2. Derece Doğal Sit ve 3. Derece Doğal Sit’e denk gelen Nitelikli Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Kontrollü Kullanım Alanı olarak değiştirildi.

Geçtiğimiz yıllarda değişen statü derecelendirmesine göre 1. Derece Doğal Sit alanları Kesin Korunacak Hassas Alanlar, 2. Derece Doğal Sit alanları Nitelikli Koruma Alanları ve 3. Derece Doğal Sit alanları Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları olarak adlandırılmıştı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Zeynep
 12 Ağustos 2024 Pazartesi 12:43
T.C. Çevre ve Şehircilik iklim değişikliği Bakanlığımız''ı tebrik ediyor, yürekten kutluyorum. Gerçekten çok güzel ve başarılı çalışmalar yapıyorlar. Bu bölgenin imar sorunu için 50 yıl diyorlar ama tam 90 yıldır devam eden , süregelen bu sorunla bölgede arazileri olan insanlar tek başlarına bırakılmışlardı. Bu bölge için emek vermiş ve verecek olan en iyi planlamalarla ilçe halkının haklarını ve hukukunu gözeten tüm mesai insanlarını can-ı yürekten kutluyor, tekrar tekrar teşekkürler ediyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir