MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de cumartesi mesaisi: İşte ilçe ilçe sonuçlar!
Politika
23 Ağustos 2025 Cumartesi 08:51

CHP İzmir'de cumartesi mesaisi: İşte ilçe ilçe sonuçlar!

CHP İzmir'de delege seçimleri sürüyor. Konak Boğaziçi mahallesinde sandıkta çift liste rekabetinde 61-61'lik sonuç çıkınca iki taraf uzlaştı ve eşit sayıda delege belirlenerek liste oluşturuldu. Konak'ta 26 Ağustos mahallesinde de seçim 30-30 beraberlikle sonuçlanırken, sandık başka bir tarihte yeniden kurulacak. Buca'da gözler yarış yaşanan Hürriyet, Barış ve Cumhuriyet mahallelerindeydi... Sonuçlar belli oldu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre takvimi işlerken, İzmir’de delege seçimleri sürüyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan sandık mesaisinde 7 gün geride kalırken, cumartesi programında metropolde önemli mahallelerde sandık kurulacak.

İşte program:

Karşıyaka

Cumhuriyet, Dedebaşı

İLÇE BAŞKAN ADAYI LİSTEYE YAZILMADI

Karşıyaka'da cumartesi mesaisinde gözler Dedebaşı mahallesindeydi... 22 delegenin seçileceği mahallede tek liste sürprizi yaşandı. Yıllardır rekabet yaşanan mahallede bu kez tek listeli seçim gerçekleşirken listede il gençlik kolu başkanı Ruhsar Selis Çelik de yer aldı. 

Listenin sürprizi ise geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığına talip olduğunu açıklayan, ilçede 5 dönem meclis üyeliği yapan Faruk Yıldırım'ın listede yer almaması oldu.

Yıldırım'ın yakın çevresine, "Başkanlığa talip olduktan sonra ilçe başkanı(Levent Güçlü) mahallede benim listeye yazılmamam için baskı yaptı" dediği öğrenildi. 

CUMHURİYET'TE ÇİFT LİSTE YARIŞIYOR

Cumhuriyet mahallesinde 10 delege seçilecek. Mahallede kırmızı ve beyaz liste yarışıyor.

Buca

Aydoğdu, Barış, Cumhuriyet, Çaldıran, Dicle, Güven, Hürriyet, İnönü, Kozağaç

BUCA'DA REKABET VAR

BARIŞ MAHALLESİ ÇİFT LİSTELİ YARIŞTA KAZANAN MAVİ!
Buca'da cumartesi mesaisinde yarış yaşanan mahalleler var. Gözler 14 delegenin seçileceği Barış mahallesindeydi. Çift liste yarıştı. Beyaz listede Buca Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Erkan Çiçek liste başında yer aldı. Seçimi mavi liste kazandı. Mavi listeye sandıktan 240 oy çıkarken, beyaz liste 226 oyda kaldı.

HÜRRİYET'TE ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI LİSTE BAŞINDAYDI... KAYBETTİ

14 delegenin seçildiği Hürriyet mahallesinde de yarış vardı. Kırmızı ve beyaz liste yarıştı Beyaz listenin liste başında il eski başkan yardımcısı Orhan Karaoğlu yer aldı. Seçimi kırmızı liste 293 oyla kazanırken, rakip liste 115 oyda kaldı. 

CUMHURİYET'TE MAVİ-BEYAZ YARIŞINDA MAVİ KAYBETTİ

Cumhuriyet mahallesinde 4 delege için çift liste rekabet etti. Sandıkta mavi ve beyaz liste yarıştı. Kazanan beyaz liste oldu.

 

KOZAĞAÇ TEK LİSTE

Buca'da 18 delegenin seçileceği Kozağaç'ta seçim tek liste ile yapılıyor. 

AYDOĞDU TEK LİSTE

Aydoğdu mahallesinde seçime tek liste ile gidildi.

 

Konak

26 Ağustos, Boğaziçi, Ege, Güney, Hilal, Levent, Yenişehir, Zeytinlik

26 AĞUSTOS ÇİFT LİSTE

Mahallede 3 delege seçilecek. Kırmızı ve mavi liste yarıştı. Konak'ta 26 Ağustos mahallesinde seçim 30-30 beraberlikle sonuçlanırken, sandık başka bir tarihte yeniden kurulacak.

BOĞAZİÇİ'NDA 61-61'LİK BERABERLİK... 2 TARAF DA UZLAŞTI

Boğaziçi mahallesinde 4 delege için sandıkta çift liste yarıştı. Sandıkta 61-61'lik sonuç oluştu. İki taraf da uzlaştı ve her iki listeden 2'şer isim delege seçildi. 

GÜNEY'DE KAZANAN KIRMIZI

Güney mahallesinde 2 liste yarışı. Seçim sonucunda kırmızı listeden 3 delege seçildi.

Bornova

Çamiçi, Eğridere, Ergene, Karaçam, Kayadibi, Kurudere, Laka, Tuna

ERGENE'DE TEK LİSTE MAVİ!

Ergene mahallesinde seçime tek listeyle gidildi. Mavi listeden 14 isim delege seçilmeyi başardı.

Karabağlar

Ali Fuat Erden, Gazi, Limontepe

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir