MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de eski milletvekili adayı disipline gönderildi
Politika
27 Ağustos 2024 Salı 08:17

İzmir’de eski milletvekili adayı disipline gönderildi

CHP’nin geçmişte İzmir’den Milletvekili Adayı olarak gösterdiği, son yerel seçimlerde de Bayraklı’dan belediye başkan aday adayı olan Emir Cömert, Selçuk’taki yerel seçimler özelinde MYK tarafından disipline gönderildi. Geçtiğimiz aylarda Cömert’in dosyası MYK’ya gelmiş ancak gündeme alınmamıştı. Dosya itirazlar sonunda yeniden MYK’ya gelirken, bu kez ‘geçici ihraç’ talebiyle sevk kararı çıktı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi,  31 Mart Yerel Seçimleri’nde başka parti ya da aday lehine çalışanların isimlerinin raporlanması talep etmiş, karar kapsamında CHP’li başkanlar ve başkan adayları ile üyelerin hazırladığı raporlar 29 Nisan’a kadar CHP Genel Merkezi’ne iletilmişti.

CHP’nin Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu birimi, raporları mercek altına alırken, ilk aşamada Genel Merkez’e ileten bin 819 rapordan delil içermeyenler elendi. Rapor sayısı 638’e kadar düşürüldü. Elemenin ardından dosyalar, 4 Temmuz’da gerçekleştirilen MYK’nin gündemine taşındı. MYK’da yapılan eleme ile dosya sayısı 394’e kadar indirildi.

Ülke genelinde somut delillere dayanan 394 dosya, “ihraç ve geçici uzaklaştırma” talepleriyle il başkanlıklarına gönderildi. İl başkanlıkları da dosyaları il disiplin kurullarına İletti.

BAYRAKLI'DAN ADAY ADAYI OLDU...SELÇUK'TAKİ SEÇİMDEN DİSİPLİNE GÖNDERİLDİ

CHP’nin geçmişte İzmir’den Milletvekili Adayı olarak gösterdiği, son yerel seçimlerde de Bayraklı’dan belediye başkan aday adayı olan Emir Cömert, Selçuk’taki yerel seçimler özelinde geçici ihraç istemiyle MYK tarafından disipline sevk edildi.

Süreçte dosyası MYK’ya gelen ancak gündemden düşürülen Cömert’in dosyası yapılan itirazlar sonrası tekrar MYK’ya getirildi. MYK dosyayı bu kez gündeme alırken, Cömert’i Selçuk’taki yerel seçimlerde bağımsız aday Vefa Ülgür’e destek verdiği iddiasıyla geçici ihraç talebiyle disipline gönderdi.

MYK’nın kararı CHP İzmir İl Başkanlığı’na ulaşırken, il yönetimi dosyayı il disiplin kuruluna sevk etti.

Cömert, Tunç Soyer döneminde 1 yıl İZDOĞA’da Genel Müdür Yardımcısı görevi de yapmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 selçuklu
 27 Ağustos 2024 Salı 09:32
İyi olmuş. Gereği yapılmalı...
 vatandaş
 27 Ağustos 2024 Salı 09:28
İyi yapılmış tebrikler.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir