MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’deki imza hareketinde bomba iddia: Adaylık ve iş vaadiyle tele-markaj!
Politika
24 Temmuz 2018 Salı 14:05

İzmir’deki imza hareketinde bomba iddia: Adaylık ve iş vaadiyle tele-markaj!

Kentte yasal sürenin dolmasına bir haftadan az bir süre kala sıcak saatler yaşanırken, kulislerde bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya atıldı. Delegelere tele-markaja başlayan İl Eski Başkanı Yüksel ve ekibinin adaylık ve iş vaadinde bulunduğu ileri sürüldü.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Cumhurbaşkan Adayı Muharrem İnce’yi destekleyen kurultay delegelerinin geride kalan pazartesi günü "Değişim ve Umut Kurultayı" adı altında olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza süreci devam ediyor. 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, kurultay için noter kanalıyla 8 günde imza veren delege sayısını 618 olarak açıkladı.

Tüzün, yeterli olan 625 sayısını 15 günlük süre sonunda toplayacaklarını ileri sürse de CHP Genel Merkezi ise bu imza veren delegelerin 430'lar düzeyinde olduğunu ifade ediyor. 

İmza hareketinde gözlerin çevrildiği illerin başında partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir geliyor. 

Yaklaşık 70 kurultay delegesi bulunan İzmir’de sürece Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı çifte değişim çıkışı damga vururken, İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı’nın öncülük ettiği hareket 30 imzayı bulmayı hedefliyor. 

Kentte yasal sürenin dolmasına bir haftadan az bir süre kala sıcak saatler yaşanırken, kulislerde bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya atıldı. 

ADAYLIK VE İŞ VAADİ İDDİASI! 
Muharrem İnce’nin genel başkan olması gerekliliğini savunan ve geçen hafta kurultay için imza veren İl Eski Başkanı Alaatin Yüksel ve ekibinin delegelere tele-markaj uygulamaya başladığı öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun selam ve desteğinin de iletildiği telefon mesaisinde imza vermeyen ilçe başkanlarına 2019 yılında yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylığı, diğer kurultay delegelerine ve yakınlarına da iş vaadinde bulunulduğu ileri sürüldü. 

CHP İzmir’de için yasal sürenin dolmasına 6 gün kala imza veren delege sayısının 20’yi geçtiği ifade ediliyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 AHMET KAYA
 25 Temmuz 2018 Çarşamba 11:30
partimizi bu kadar tartışmaya ve rakamlarla bu kadar oymaya meşhur delege seçimleri ve il seçimlerinde olduğu söylenen dedikodular çerçevesinde iş ve aş sözü verenler veya bu söylendiyi çıkantanlar sosyal demokrat chp li olamaz artık yeter bu yapılanları akp bile yapmaz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir