MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kafe Siyaset’te ‘Özkan’ tartışması, ‘Delican’ iddiası!
Politika
4 Mayıs 2018 Cuma 08:49

Kafe Siyaset’te ‘Özkan’ tartışması, ‘Delican’ iddiası!

Kafe Siyaset’te gazeteciler Avcı ve Dobrucalı CHP MYK Üyesi Tuncay Özkan tartışması yaşadı. Avcı, Özkan’ın adaylık başvurusuyla İzmir tavrını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi, Kocaoğlu’nun Özkan’ın listede olmaması adına girişimde bulunacağını iddia etti. Avcı Özkan-Kocaoğlu rekabetinin basit bir rekabet olmadığını söyledi. Dobrucalı ise Kocaoğlu’nun Özkan’ın listede olmaması adına bir girişimde bulunmayacağını söyledi. Dobrucalı, Özkan’ın İzmir’de vekil olarak fark yaratmadığını iddia etti.

GERÇEKİZMİR - Kafe Siyaset’te programında gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı kent ve ülke gündemini değerlendirdi.

İkili programda ‘Tuncay Özkan’ tartışması yaşandı. İzmir 1. Bölge’den milletvekili adaylığı başvurusu yapan Özkan’ın erken başvurusuyla başka bir ile kaydırılma iddialarına cevap verdiği ve İzmir tavrını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Avcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday listesinde görmek istediği isimler yanında Özkan’ın farklı bir ile kaydırılması adına Kılıçdaroğlu’na görüş bildireceğini iddia etti. Avcı Özkan ve Kocaoğlu arasındaki rekabetin basite indirilmeyeceğini ifade etti.

Dobrucalı ise Özkan’ın İzmir 1. Bölge 1. Sıradan listeye yazılacağını iddia ederken, Kocaoğlu’nun Özkan’ın listede olmaması adına bir girişimde bulunmayacağını söyledi. Dobrucalı, Özkan’ın listede olup olmamasının oy anlamında fazla etki etmeyeceğini savundu, Özkan’ın İzmir’de vekil olarak fark yaratmadığını ve abartıldığını iddia etti.

Avcı ve Dobrucalı’nın programdaki Tuncay Özkan-Aziz Kocaoğlu arasındaki rekabetle ilgili konuşmaları şöyle:

“ÖZKAN İZMİR TAVRINI NET ŞEKİLDE ORTAYA KOYDU”
AVCI: 
Tuncay Özkan’la ilgili kafalarda soru işareti vardı. “İstanbul’a kaydırılır mı, başka bir ile geçer mi, Aziz bey yazdırtmayabilir mi?” diye. Tuncay Özkan mevcut milletvekillerinden en erken adaylık başvurusu yapan isim olmuş. 30 Nisan Pazartesi günü İzmir 1. Bölge başvurusunu yapmış. Ben Tuncay Özkan’ın İzmir tavrını net bir şekilde gösterdiğini düşünüyorum. Hala kulislerde Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’ya gidip Kemal Kılıçdaroğlu’na Tuncay Özkan’ın başka bir ilden aday gösterilmesinin kent ve örgüt selameti açısından iyi olacağını söyleyeceği konuşuluyor.

“ÖZKAN BÜYÜKŞEHİR’DEN İÇERİ GİREMEZ”
DOBRUCALI:
Siyasette kesin kelimesini kullanmak doğru olmaz ama duruma baktığımız zaman beklenti 1. Bölge 1. Sıra Tuncay Özkan olacağı yönünde. Özkan da bunu istediğini belli ediyor. Kocaoğlu ve Özkan arasındaki gerilimin Ankara’ya gidip Özkan’ı İzmir’e yazmayın dedirtecek kadar olduğunu zannetmiyorum. O tür olaylara girmez Kocaoğlu. O topa girmez ama Tuncay Özkan da Büyükşehir’den içeri giremez. İkisinin de öyle bir derdi yok. Aziz Kocaoğlu’nun kendi koltuğuyla derdi var.

“İKİSİNE YAKIN İSİMLERİN LİSTEDE OLUP OLMAMA MÜCADELESİ DE OLACAK”
AVCI:
Kocaoğlu’nun Özkan’la, Özkan’ın Kocaoğlu’yla derdi var. Bu kadar iddialı konuşuyorum Tuncay Özkan MYK’da kaldığı sürece o MYK’dan Aziz Kocaoğlu’nun geçmemesi adına gövdesini koyar. Kocaoğlu da Özkan İzmir’de olmaması adına gövdesini koyar. Öyle bir rekabet var aralarında.  Kocaoğlu kurultayda Özkan’ı Kılıçdaroğlu’nun listesine yazdırmayacak kadar hırs yapmış ve bunu başarmış biri. Evet 24 Haziran çok kritik bir seçim diyoruz. Ülke diyorlar, demokrasi diyorlar da CHP içindeki o rekabeti atamıyor. İki tarafa da yakın isimlerden aldığım bilgilere göre o rekabetin hala devam ettiği ve 24 Haziran listesinde de etkili olacağı. Kocaoğlu-Özkan’ın mücadelesinin sadece Tuncay Özkan’ın listeye yazılıp yazılmamasına yönelik değil, Özkan’a ya da Kocaoğlu’na yakın isimlerin de yazılıp yazılmamasına etki edecek.

“BENCE ÖZKAN’IN BİR ETKİSİ YOK… ABARTIYORSUNUZ”
DOBRUCALI: 
Asıl kavga Kocaoğlu’nun Özkan’ı yazdırmaması değil. Asıl kavga Özkan’ın Kocaoğlu’nu yazdırmaması da değil. İkisi de birbirine çok etki yapamayacaklarını biliyor. Aziz Kocaoğlu cephesi Tuncay Özkan’a ilgili bir kavgaya girerse eğer örnek veriyorum Mehmet Şakir Başak’ı taşımasını engellersin. Özkan’ın taşımak istediği başka ismi engellersin buna katılıyorum. Onu baskılarsın. Ama onun dışında başka bir etkileri olmaz birbirlerine karşı.Tuncay Özkan liste başında olursa bir artı çıkarabileceğini söylüyor musun? Sence öyle bir gücü var mı? Bence bir etkisi yok. Niye abartıyorsunuz Tuncay Özkan’ı bu kadar anlayamıyorum.

“MARKA BİR İSİM KÜÇÜMSÜYORSUN”
AVCI:
Abartmıyorum, bence sen Özkan’ı çok küçümsüyorsun. Özkan İzmir’in dokusuyla uyuşan bir isim. Tuncay Özkan İzmir sokaklarında yürüdüğünde yüzlerce insan onunla tokalaşır. Bence Tuncay Özkan Türkiye’de marka siyasetçi olmuş biri. Ben Tuncay Özkan ismini Kılıçdaroğlu’ndan sonra genel başkanlık için çok duyacağımızı düşünüyorum. Tuncay Özkan’ı Büyükşehir için çok yazıyor ulusal medya ama Özkan’ın böyle bir düşüncesi olduğunu zannetmiyorum. Özkan’ın niyetinde daha büyük siyaset var.

“BAZI İNSANLARIN HIRSI VE EGOSU ÇOK BÜYÜK” 
DOBRUCALI:
İbrahim Tatlıses de sokakta yürüdüğü zaman peşinden koşturuyorlar. Bazı insanların hırsı ve egosu çok büyüktür. Tuncay Özkan’a Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ni ver ABD Başkanlığı’nı istiyorum der. Tuncay Özkan’ın zannedildiği gibi ek bir seçmeni yok. Özkan girmezse CHP’li vekil 5’e düşmez, girerse 8’e yükselir diye bir şey yok… Bazen pazara gittiğin zaman tezgahlara bakarsın kıpkırmızı domates görürsün. Ne kadar güzel görüntü dersin. Alırsın onu yıkarsın bir kesersin ne tadı vardır ne tuzu vardır. Ne demek istediğimi ne kadar anladın bilmiyorum…

“ÖZKAN-KOCAOĞLU REKABETİ BASİT BİR REKABET DEĞİL”
AVCI: Tuncay Özkan’lı listeyle, Ünal Çeviköz’ün liste başı yazıldığı liste arasında tabi ki fark var. Seçmen listeyi eline aldığı zaman, medyayı bu kadar iyi kullanan biri, tanınan biri etki etmez mi?

Ben Tuncay Özkan’ı Aziz Kocaoğlu muhalifleri için de bir şans olarak görüyorum. Tuncay Özkan’a kadar bir Aziz Kocaoğlu ve Tuncay Özkan’dan sonra bir Aziz Kocaoğlu var. Bence Kocaoğlu’nu çok rahatsız ediyor. Kocaoğlu muhaliflerinin de kentte olmasını isteyeceği bir figür Tuncay Özkan. Özkan İzmir’de olmasaydı Kocaoğlu parti içinde çok daha hareket ederdi. Özkan’dan duyduğu rahatsızlık çok belli.  Kocaoğlu muhaliflerini toplayacak bir isim yoktu. Bence Tuncay Özkan bunu diğerlerine göre daha iyi yaptı. Aziz Kocaoğlu-Tuncay Özkan rekabeti çok basit bir rekabet değil. İlerleyen günlerde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Tuncay Özkan MYK üyesi olduktan sonra ilk gün muhalif ilçelerden tura başlayarak mesajı verdi. Birleştirici olmaktan çok kutuplaştırıcı olmayı seçti. Kocaoğlu’nun Özkan’ın MYK’ya yazılması sonrası Kılıçdaroğlu ile yaptığı sitem dolu telefon görüşmesi şehir efsanesi değil.

“KAYBETMEYE MAHKUMLAR”
DOBRUCALI: İşte bu yüzden kaybetmeye mahkumlar. Aslında çok amatörler. Bütün medya şişirmesine rağmen, bütün pohpohlamalara rağmen hep amatörler hep amatörler ama sürekli birileri alkışlıyor onları. 4 yıldır biz Tuncay Özkan’ın milletvekilliğini gördük değil mi? Gel bana somut bir şey söyle. O olmasaydı bu olmazdı de. Atilla Sertel’i beğenmeye bilirler. Ama diyorsun ki Tire Belevi yoluyla ilgili canavar gibi kavga verdiğini biliyorsun. TRT ile ilgili çok somut açıklamaları olduğunu bilirsin. Ama Tuncay Özkan’a bak hep bir pohpohlama. Uğur Dündar’ın Halk Arenası Programı’nda onu yapacağız, bunu yapacağız diyor. Sonuç alkışlar, şakşaklar.

“VEKİLLİK PERFORMANSI TARTIŞILIR AMA KÜÇÜKSEMEK HAKSIZLIK”
AVCI: Ne kadar başarılı bir milletvekilliği yaptı bu tartışılır ama marka ve vizyon olarak küçümsemek haksızlık. Birçok milletvekili ondan daha çok çalışıyordur ama Özkan’ın varlığı alandaki propagandası seçim dönemlerinde çok fazla artı getiriyor.

AVCI VE DOBRUCALI’DAN DELİCAN İDDİASI
Avcı ve Dobrucalı, AK Parti’nin İzmir’deki aday listesine yönelik konuşurken, İl Eski Başkanı Delican’ın Başbakan Binali Yıldırım’a yakın isimlerin etkisiyle listeye yazılamayabileceği iddiasını ortaya attı.

DELİCAN’A TEMAYÜLDE OPERASYON OLABİLİR
AVCI: Ben Delican’ı temayülde çok şanslı görüyorum ama bir çizik operasyonuna uğrayabilir. Onun yükselmesini istemeyen bir grup var. Parti içinde Cumhurbaşkanı’na yakın bir isim. Tam tersine Başbakan ve ekibine uzak bir isim. Bu ekibin de İzmir’deki gücünü göz önünde bulundurursak temayül sonucunu açıklamayacak parti ama Delican üst sıralarda çıkmazsa bir çizik operasyonuna kurban gitmiş diyebilir. Temayülden ne sonuç çıkarsa çıksın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 yıl önce İzmir’e görevlendirdiği Delican’a sahip çıkacağını düşünüyorum. Akay’ı önceki listede görememiştik ama Delican’ı göreceğimizi düşünüyorum.

DOBRUCALI: LİSTEYE YAZILMAYACAK
Dobrucalı ise Delican’ın temayülde çok farklı bir şekilde birinci çıkmadığı takdirde Başbakan’a yakın bazı isimlerin etkisiyle kesinlikle aday listesine yazılmayacağını iddia etti. Dobrucalı: "Delican temayülde ezici üstünlükle çıkmazsa işi zor. Listeye yazmazlar" dedi.  Dobrucalı, Başbakan Yıldırım’ın Delican’la bir sorunu olmadığını ancak Yıldırım’a yakın isimlerin Delican’la sorunu olduğunu iddia etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir