MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabulut’tan Yiğit’e yanıt: İzmir planların arkasında
Politika
15 Ağustos 2024 Perşembe 16:23

Karabulut’tan Yiğit’e yanıt: İzmir planların arkasında

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in bölgenin SİT alanı derecesinin düşürülmesiyle ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı planları savunan Karabulut, “Türk Mahkemelerinin durdurmadığı ve halk olarak sahiplendiğimiz halkçı yapılan plana sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri ve İzmir bu planın arkasındadır” dedi.

GERÇEKİZMİR- Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre Balçova sınırlarında içerisinde yer alan  İnciraltı bölgesinin statüsü düşürülmesiyle başlayan tartışma hız kesmeden devam ediyor. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, karara tepki göstererek, yerel yönetimlerin sürece dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Yiğit,  İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut ile ilgili de “Bir dernek Başkanı, bir siyasi partinin adını kullanarak hak sahipleri adına açıklamalar yapıyor. Biz soruyoruz: ‘Bu arkadaş kimdir, görevi nedir?” sorularını sordu.

İzmir’de hak sahiplerinin yılladır bu planı beklediğini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı planları sahip çıktıklarını belirten Karabulut, Yiğit’e de kendisiyle ilgili sarfettiği sözlere yanıt verdi.

TALİHSİZ AÇIKLAMAYI KINIYORUZ

Karabulut’un açıklaması şu şekilde:
“İnciraltı planlarını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile HALK birlikte, İzmir’in hassasiyetlerini gözeterek yaptı. 40 yıldır çözüm bekleyen 5 milyon metrekarelik İnciraltı için yapılan planı İzmir sahiplendi.

İnciraltı Gelişim Derneği 1994 yılında kurulmuş İnciraltı ve Bahçelerarası hak sahiplerinin tek kurumsal temsilcisidir. Başkan olarak yaptığım her açıklama bölgemiz için ve hak sahiplerimizin mevcut durumu üzerine olmuştur.

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in bugün yaptığı açıklamayı hayretle okudum. Derneğimize gelerek bizleri ziyaret eden başkan bugün bizim kim olduğumuzu soruyor.

Bizi babası, CHP Eski İzmir Milletvekili Ali Yiğit’e sorabilir. Milletvekili olarak görev yaptığı süreçte Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun referansı ile görüşmeler yaparak o dönem yapılan plan çalışmaları ve dernek olarak yaptığımız görüşmeleri hakkında CHP’yi temsilen kendilerini hep bilgilendiriyorduk.

Aynı zamanda, sonraki süreçte İnciraltı’nda yer almalarından dolayı, planlarda gelinen aşamalar hakkında beni arayıp sorduklarında her sorularını cevaplandırdım.

Kim olduğumuz ve nereden gelip nereye gittiğimiz bellidir.

Türk Mahkemelerinin durdurmadığı ve halk olarak sahiplendiğimiz halkçı yapılan plana sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri ve İzmir bu planın arkasındadır.

Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İsmail Yıldız
 15 Ağustos 2024 Perşembe 17:49
Açıklama üzücü olmuştur maalesef.. Yeniden bir plan demek, bir beş yıl daha gecikme ve uzun mahkeme süreçlerini de beraberinde getirmek demektir! Bunun yanında, gelir gücü ve bütçesi iyice zayıflamış belediyemizin ve başkanımızın,18 uygulama sürecine sahip çıkarak, elini uzatacak yakınlıkta olan bu imkânı ve geliri kullanarak, Balçova''mıza daha önemli hizmet üretme imkânı elde etme fırsatını heba etmemesi daha akılcı bir yaklaşım olur diye düşünüyorum.
 Hasan Eskici
 15 Ağustos 2024 Perşembe 16:48
Ben böyle davranmakla belediyenin ruhsat gelirlerini bakanlığa bıraktığıni hatırlattım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir