MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaya’dan Kocaoğlu ve CHP’ye foto salvo: Ne tiyatro ama…
Politika
21 Ekim 2017 Cumartesi 14:52

Kaya’dan Kocaoğlu ve CHP’ye foto salvo: Ne tiyatro ama…

İzmir'in çöplerinin toplanacağı katı atık tesisi tartışması yeniden hortladı. Kocaoğlu’nun açıklamaları, dava açan avukatların yanıtıyla yeniden alevlenen tartışmada AK Part Milletvekili Kaya’dan sert çıkış geldi. Twitter’dan yaptığı 12 mesajlık açıklamada fotoğraf da kullanan Kaya, “Ne tiyatro değil mi ama! Davayı açan CHP, ağlayan CHP, kaybeden ise İzmir ve İzmirli hemşehrilerimiz” ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - İzmir'in çöplerinin toplanacağı, bertaraf edileceği ve biyogaz elde edilecek olan Yamanlar Dağı eteklerine kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili tartışma sürüyor.

Yer seçimini onaylayan Valilik kararının yürütmesinin mahkeme tarafından durdurulması üzerine, yapılamayan projeyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun son yaptığı açıklamalar, konuyu yine kent gündemine taşıdı. Kocaoğlu'nun muhtarlarla yaptığı toplantıda, "Nasıl bir adam olduğumu biliyorsunuz. Ben kimsenin önünde eğilmem. Ama çöp tesisi için eğildim. Katı Atık Geri Dönüşüm ve Biyogaz Tesisi'ne dava açan avukatlara gidip davayı geri çekmeleri için yalvardım. Her şeyimiz hazır" dedi. Kocaoğlu, mahkemenin atadığı bilirkişinin olumsuz raporu üzerine itiraz ettiklerine, mahkemenin yine aynı bilirkişileri atadığını ve bu kez daha olumsuz bir rapor hazırlandığına dikkat çekerek yine itiraz ettiklerini de belirtti.

Kocaoğlu'nun bu sözlerine davayı açan iki avukat Murat Fatih Ülkü ve Senih Özay'dan yanıt geldi. Yazılı olarak açıklama yapan iki avukat davadan feragat etmeyeceklerini açıklamıştı.

Yaşanan polemiğe AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da katıldı. Kaya, Twitter hesabından 12 mesaj yayınladı. AK Partili vekil, dava açan avukatlardan birinin 'CHP Bizimdir Hareketi Sözcüsü' olduğuna dair fotoğraf da paylaştı. Twitter hesabından Kaya şu tweetleri attı;

1) CHP'li Sayın Aziz Kocaoğlu isyan etmiş, Yamanlar'a kurmayı planladığı çöp tesisine dava açanlara veryansın etmiş.

2) Dava açan avukatlara gidip davayı geri çekmeleri için yalvardığını belirtip "Her defasında önümüze bir engel çıkartılıyor" demiş.

3) İzmir'de yatırımların önüne taş koyma ve dava açarak engelleme işini ilk başlatan, kente zarar veren bu kültürü yerleştiren kendisidir.

4) Stadyumlara dava açtı, İnciraltı imar planlarına dava açtı, yat limanlarına dava açtı, o kadar çok dava açtı ki, davaları karıştırdı!

5) Bu davaları açarken, ön bahçesi de boş durmadı. Körfez Geçişi, Konak Tüneli, Yeni Havalimanı Terminal Binası da davalardan nasibini aldı.

6) İzmir'deki istemezük cephesi her şeye 'hayır' demeye programlandığı için şimdi kendisinin yapacağı işlere de 'hayır' demeye başladı.

7) Bu işler bumerang gibidir. Döner seni bulur. İşte dava açan iki avukat. Biri CHP Bizimdir Hareketi Sözcüsü.

8) Sn. Balbay, bu iki avukatın Ulaştırma Bakanlığı'na ilişkin taleplerini TBMM'de dile getiriyor. CHP resmi web sitesi de bunu paylaşıyor.

9) Ne tiyatro değil mi ama! Davayı açan CHP, ağlayan CHP, kaybeden ise İzmir ve İzmirli hemşehrilerimiz.

10) İlk defa eğildim diyorsunuz, biz eğilmedik, dik durduk ve İzmir için, istemezükçü'lere rağmen bu yatırımları kente kazandırdık.

11) Biz 15 yılda sayenizde bu konuda çok tecrübe kazandık. Yüzlerce davayla uğraştık, istemezükçü'lere karşı büyük mücadeleler verdik.

12) Tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Biz başkalarına benzemeyiz, İzmir'de taş üstüne taş koyan herkesin yanında oluruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir