MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sındır Kılıçdaroğlu ile görüştü, Lider’in kongre sürecine bakışını anlattı!
Politika
12 Eylül 2023 Salı 16:24

Sındır Kılıçdaroğlu ile görüştü, Lider’in kongre sürecine bakışını anlattı!

‘Ağabey formülü’nün gündeme gelmesinin ardından İzmir Eski Milletvekillerinin desteğini alarak Ankara’ya giden ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşemeyen CHP Eski Genel Sekreteri ve İzmir Eski Milletvekili Sındır, aday olmama kararı aldıktan 1 gün sonra Lider’le bir araya geldi. Gerçekizmir’e konuşan Sındır’ın Kılıçdaroğlu’nun İl Kongresi sürecine bakışına dair önemli mesajlar aktardı. 

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde gözler 16 Eylül’de yapılacak İl Kongresi’ne çevrilirken, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun göreve yeniden talip olduğu, CHP Konak İlçe Eski Başkanlı Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus’un da adaylık açıkladıkları süreçte önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

CHP’de geride kalan hafta gündeme ‘ağabey formülü’ damga vurmuştu. 

Bazı İzmir Eski Milletvekillerinin desteği ve ısrarı sonucu CHP Eski Genel Sekreteri ve İzmir Eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır adaylık için ikna olmuştu. Kararını Genel Merkez'e de bildirmek isteyen Sındır'ın Ankara mesaisinde 100.yıl kutlamalarındaki yoğunluk nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşemeden kente döndü.

CHP İzmir Eski Milletvekili Sındır Ankara mesaisinin ardından İzmir’de CHP İzmir Eski Milletvekili Tacettin Bayır'ın ofisinde gerçekleşen ve diğer İzmir Eski Milletvekilleri Bedri Serter, Musa Çam ve Atilla Sertel'in de katıldığı toplantı sonunda aday olmama kararını açıkladı. 

Sındır kararına dair yaptığı açıklamada Genel Başkan’dan görüşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle telefon aldığını yanlış anlaşılmanın karşılıklı konuşma sonucu aşıldığını da duyurdu. 

VE O GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ 
CHP Eski Genel Sekreteri ve İzmir Eski Milletvekili bu mesajların birgün sonrasında Ankara’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Sındır’ın görüşmede Genel Başkan’a il kongresi süreci hakkında bilgilendirmede bulunduğu, örgütten yaşanan son gelişmeleri ve bu gelişmelere dair fikirlerini aktardığı öğrenildi. Sındır ayrıca Kılıçdaroğlu ile görüşmede kurultay ve yerel seçim süreçleri hakkında da fikir alışverişinde bulundu. 

“UZLAŞI OLMUYORSA ADAY OLAN HİÇ BİR İSME İTİRAZI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Sındır, Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ardından Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada da çok önemli mesajlar verdi. CHP İzmir Eski Milletvekili detayları aktardığı açıklamasında, “Genel Başkanımızla yaptığım görüşmede İzmir İl Kongresi ile ilgili edindiğim izlenim İzmir’de sandığa mümkünse uzlaşıyla gidilmesi noktasında bir dileği olduğu... Eğer uzlaşı olmuyorsa da demokratik hak gördüğü adaylık noktasında aday olan hiçbir isme herhangi bir itirazı söz konusu değil” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir