MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TİS tıkandı, sendika Büyükşehir’e grev kararını astı!
Ekonomi
26 Ağustos 2020 Çarşamba 15:26

TİS tıkandı, sendika Büyükşehir’e grev kararını astı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yürütülen ve 3 bin 650 personeli ilgilendiren TİS süreci tıkandı. Sendika, Belediye binasına grev eylem kararını astı. Sendika yetkilileri yüzde 24’lük zam istediklerini aktardı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin ise yüzde 17’lik teklifi uygun gördüğü belirtildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci tıkandı. İZSU, İZULAŞ ve İZDOĞA şirketlerinde çalışan ve toplam 3 bin 650 işçiyi ilgilendiren süreçte sendika belediye binasına grev eylem kararını astı.

Büyükşehir Belediye binası önündeki eyleme bini aşkın işçi katılırken 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Bolsoy ve 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı açıklamalarda bulundu.

Sendika temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenirken yer yer, ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları atıldı. İşçi temsilcileri, “Biz sayın başkandan seçim öncesindeki vaatlerini tutmasını bekliyoruz. Eşit işe eşit ücret talebimizi yineliyoruz” mesajını verdi.

Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir. Bizler asla masadan kalkan taraf olmadık. Bizler elimizi hep uzattık. Ancak işverenin diyalogdan uzak, uzlaşmaz tutumu toplu sözleşmelerimizi tıkadı. Bizler emekçiyiz, bizler buradan aldığımız ücretle evimizi geçindiriyoruz. Hiç kimse bizden çocuklarımızı açlığa, yoksulluğa itecek bir anlaşmayı kabul etmemizi beklemesin. Başkan Tunç Soyer her zaman, her yerde ‘eşit işe eşit ücret’ dedi. Her zaman ‘ben de emekçiyim’ dedi. Her zaman ‘alın teri önceliğim’ dedi. Bizler de başkanımızın sözüne güvenerek gereğini yapmasını istedik. Sevgili başkanım bizler sizlerden belediyenin kasasını istemiyoruz. Şu an milletin hissettiği enflasyon yüzde 45-50 iken milletin aklıyla oynar gibi yüzde 11.76 olarak açıklıyorlar. Sevgili başkanım biz size hep sesimizi duyurmaya çalıştık ama siz bizi duymadınız. Bugün sesimiz daha gür çıkacak. Duymayan, duymak istemeyen kulaklar duyacak. Bizi görmeyen, görmek istemeyen gözler görecek.

Eylemin ardaından grev kararı sembolik olarak Büyükşehir Belediye binasına asıldı. Kararın daha sonra İZULAŞ A.Ş.’nin binasına asılacağı belirtildi. Düğümün çözülmesi için 60 günlük sürenin başladığı da vurgulandı. Sendika yetkilileri kendilerinin yüzde 24’lük zam teklif ettiklerini ifade ederken Büyükşehir’in ise yüzde 17’lik bir öneriyle yaklaştığını aktardı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir