MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi'nde Soyer'e CV sürprizi!
Yerel Yönetimler
14 Ekim 2019 Pazartesi 20:48

Büyükşehir Meclisi'nde Soyer'e CV sürprizi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin mesajlar verildi. Ayrıca Başkan Soyer, AK Parti Grubu’ndan gelen eleştirilere de tek tek yanıt verdi. Toplantının ardından vatandaşların Başkan Soyer’e CV vermek için oluşturduğu yoğunluk dikkat çekti.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantının başlangıcında Başkan Soyer ve siyasi partilerin grup başkan vekilleri, hükümet tarafından Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin mesajlar verdi. Meclis toplantısında AK Parti Grubu’ndan eleştiriler gelirken, Başkan Soyer eleştirilere tek tek yanıt verdi. Ayrıca ESHOT Genel Müdürlüğü’nün  50 milyon  TL borçlanma kredisi için Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e yetki verilmesi ve büyükşehir belediyesinin bu noktada garantör olması hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi.

MECLİSTE ‘BARIŞ PINARI HAREKATI’ MESAJLARI

Barış Pınarı Harekatı’na yönelik konuşan Başkan Soyer, “Hepimizin ciğeri yanıyor. Arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi; umuyorum en kısa sürede barışı görürüz, askerlerimizin vatana dönmesini, kimsenin canının yanmamasını ve hepimizin barış dolu günlere uyanmasını diliyorum” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin bir konuşma yaptı. Hızal, “Bebek kadın, çocuk dinlemeden yok eden PKK terör örgütü yok edilmesi gereken bir terör örgütüdür. Devletimiz, yıllarıdır PKK’ya karşı mücadele vermektedir. DEAŞ, PKK, PYD, YPG aynıdır, Suriye’de sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük dramlardan biri yaşanmaktadır. Binlerce insan, barbarca katledilmiştir. Suriye topraklarının önemli bir bölümü terör örgütlerinin eline geçmiştir. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Terör örgütüne sağlanan dış destekle bir terör koridoru kurulmak istenmiştir. Kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimleri ve görünüşleri farklılaşsa da birbirinin ikiz kardeşidir, birbirinin aynısıdır. Bu zalim örgütlere karşı Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgenin terörden temizlenmesi ve Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmeyi hedeflemektedir. Barış Pınarı operasyonunu destekliyor ve ordumuza muvafakiyetler diliyorum” diye konuştu.

ESHOT’A 50 MİLYON TL KREDİ KOMİSYONDA

Toplantıda, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2019 Mali Yılı Bütçesinde öngörülen borçlanma kapsamında görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla 50 milyon TL krediye ihtiyacı olduğu için meclis kararıyla borçlanılmasını, kredi için belediyenin garantör olması adına Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesini içeren önerge gündeme geldi. Önerge komisyonlara havale edildi.

ARAMA KONFERANSLARI SÜRECEK

Öte yandan Başkan Soyer, önümüzdeki günlerde Sağlık, Turizm, Enerji ve Spor başlıklarında arama konferanslarının yapılacağını ifade etti.

AK PARTİLİ BOZTEPE’DEN SOYER’E ELEŞTİRİ YAĞMURU

Başkan Soyer’in, Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisiyle ilgili, ‘Yüz gün sonra elektrik üreteceğiz’ sözünü hatırlatan AK Partili Meclis Üyesi Boztepe, sürenin 135 güne ulaştığını belirtti. Boztepe ayrıca Başkan Soyer’in sosyal medya hesabındaki paylaşımlarından örnekler vererek, yapılan çalışmaların ön sıralardakilere hizmet ettiğini öne sürdü. Kadifekale’de kurulan Pagos Üretici Pazar Yerinin belediyeye ait bir yer olmadığını ve büyükşehir belediyesinin işgal ettiğini söyleyen Boztepe, Baykuş seferlerinin İzmir genelinde toplamda kaç yolcu taşındığını da sordu. Boztepe, 1960 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan ve o tarihten bu yana atıl durumda olan İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki taşınmazın satılması kararını da eleştirdi.

CHP’Lİ KÖKKILINÇ: HADDİNİ AŞMIŞ BULUYORUM

AK Partili Boztepe’nin eleştirilerine cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Nilay Kökkılıç, “Pagos’ta kadınlarımız o kadar mutlu ki… Kadifekale bir turizm merkezi, kooperatifler, turizm alanı, tarih ve doğa manzarası hepsi bir bütün. Sayılarının çoğaltılması gerekiyor. Bu bakımdan Boztepe’nin eleştirilerine katılmıyorum. Sosyal medyayı nasıl kullanacağınıza dair gelen eleştirileri de haddini aşmış buluyorum. Sosyal medya hesaplarının nasıl kullanılacağı sizin takdirinizde olan bir konudur. Ayrıca, İzmir sınırları içerisinde bulunmayan, İzmir’e katkısı olmayan bir taşınmazın satılması kadar doğal bir şey olamaz ” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN SOYER: BÜYÜKŞEHİR BÜROKRASİSİ RASTGELE PROJE YAPMAZ!

Eleştirilerinin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Birkaç noktayı netleştirmek istiyorum. Büyükşehir bürokrasisi öyle rastgele proje yapmaz. İnce eler sık dokur, son derece titiz çalışır ve bir projeye başlarsa sonuna kadar götürür. Belki Türkiye’nin hiçbir belediyesinde olmayan bir bürokratik yapıdadır. Harmandalı meselesi 100 gün taahhüdümüz üzerinden 35 gün geçti ancak enerji nakil hattı konulma çalışması için 15 gün ek süre verdik. Tamamen bizim kontrolümüz dışında gerçekleşen bir durum ancak 28 Ekim’de açılışı yapılacak. Baykuş seferleriyle ilgili de, rakamlar sürekli yükseliyor. Arkadaşlarımız tüm meclis üyelerine rakamları iletsinler.” ifadelerini kullandı.

CV YOĞUNLUĞU GÖZE ÇARPTI

Oturumun sona ermesinin ardından vatandaşların Başkan Soyer’e CV vermek için oluşturduğu yoğunluk dikkat çekti. Başkan Soyer CV'leri tek tek aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali ozer
 14 Ekim 2019 Pazartesi 20:59
Vatandaslarin degil.Ilce baskanlıkların cv vermesi parti liyakatina yakisir.Parti bilinci bunu gerektirir.Aldikları her cv yi ilcelerine gonderip oradan gelmesini beklemeliler.Bu is boyle.Yada hic cv almayip herkese acik cv bankasindan barkot verip takibe acik herkesi cagirip mulakata sokması en dogrusu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir