MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP' İzmir'de kongre mesaisi... 3 ilçede başkan seçildi, güne Sertel damga vurdu!
Politika
14 Aralık 2019 Cumartesi 08:38

CHP' İzmir'de kongre mesaisi... 3 ilçede başkan seçildi, güne Sertel damga vurdu!

CHP İzmir’de kongre maratonu 3 ilçedeki sandık mesaisiyle başladı. Seferihisar ve Urla'da mevcut başkanlar tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeledi. Urla'da il delege listesinde önemli isimler yer aldı. Seferihisar'daki kongreye İzmir Milletvekili Sertel'in 'Deniz Yücel' çıkışı damga vurdu. Bayındır'da 3 adaylı yarışta İlçe Eski Başkanı Aydilek kazandı, kongreye başkan olarak giren Pavlaz ilçe yöneticisi seçildi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor. Delege seçimleri sona ererken, kongre maratonu bugün start aldı.

İzmir’de kongre mesaisi 3 ilçeyle başlıyor. Seferihisar ve Urla’da tek adaylı kongre yaşandı. Bayındır'da ise yarış vardı.

SEFERİHİSAR

SOLAK  BU KEZ SEÇİLEREK BAŞKAN OLDU

Seferihisar Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen CHP Seferihisar İlçe Kongresi’ne CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atilla Sertel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, il başkan yardımcıları, İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve partililer katıldı. Kongrenin divan başkanlığı İzmir Milletvekil Ednan Arslan yaptı. 

İlçe Başkanı Solak kongreye tek aday olarak girdi. Sandık 15:30'da açıldı. 120 oyun kullanıldığı seçimde 5 oy geçersiz sayıldı. Yerel seçim sürecinde İsmail Yetişkin'in istifa edip Belediye Başkan Adayı gösterilmesi sonrası yönetim içinde oylamayla başkan seçilen Solak böylece kongrede de seçilerek göreve gelmiş oldu. 

Senem Gürer Solak’ın yönetim kurulu asil listesinden; Seyide Alkan, Bülent Altın, Haluk Dede, Sait Halistoprak, Fatma Karakuş, Nevim Koç, Ayşe Gül  Okka, Yasemin Temese, Tuncay Topuz, Semih Zülfikar Ramazan Tuğral, Salih Turan, Mert Üstüner ilçe yönetici seçildi.

Halil Balta, Senem Gürer Solak, Akın Emre İldeniz, Sultan Özata,, Melek Tiriç, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Köksal Yıldırım ise il delegesi seçildi. 

SERTELDEN 'DENİZ YÜCEL' ÇIKIŞI!

Seferihisar’daki kongreye CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in konuşması damga vurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile il kongresine yönelik bir görüşme yaptığını açıklayan Sertel, “ Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buraya gelmeden önce oturdum konuştum. Ben hiçbir ekibe bağlı değilim, sizinle ekibim. Sizden bir şey öğrenmem gerekir. Ben geçen dönem Deniz Yücel’e destek verdim. ‘Şimdi ne yapacağız’ dedim. Genel Başkanımız bana ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” diye konuştu.

CHP ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATMIŞTIR

Açılış konuşmasını yapan Solak, “Cumhuriyet Halk Partisi özgürlük ve bağımsızlık sevdasının yüreklerde yankılanmasıdır. Partimiz Cumhuriyet ve devrimlerin güçlü kalesidir. Bu partinin bir neferi olmaktan her zaman gurur duydum ve ömrümün sonuna kadar gurur duyacağım. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek; siyaset bana ne verecek demek değil, ben topluma ve halkıma ne vereceğim demektir. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde partimiz ülke genelinde çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Şimdi hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni ilk genel seçimlerde iktidara taşımaktır. Bu anlamda yerel yönetimlerdeki başarımız halkımıza Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını müjdeleyecektir.

BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

Solak, “Seferihisar İlçe örgütümüz 31 Mart yerel seçimler sürecinde gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalar sonucunda ilçemizden iki değerli Belediye Başkanı çıkarmıştır.
Seferihisar Belediye Başkanımız Sayın İsmail Yetişkin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer. Bu başarı asla tesadüf değildir, siyasi başarıların sırrı takım çalışmasında gizlidir. Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütümüz takım çalışmasını çok iyi gerçekleştirmiştir. İlçe yönetimindeki görev alan  birbirinden değerli çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

ÖRGÜTTEN ALDIĞIM GÜÇLE ADAYIM

Solak konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütünde sağladığımız barış iklimini daha da perçinlemek için örgütümden aldığım güçle Cumhuriyet Halk Partisi  Seferihisar İlçe Başkanlığına adayım. Seçilen delege arkadaşlarımın çıktığım bu yolda benimle birlikte yürüyeceklerine olan güvenim tamdır. Tüm delege arkadaşlarımı buradan sevgi ve saygıyla bir kez daha selamlıyorum. Sizlerin değerli oylarıyla İlçe Başkanı seçileceğim yeni dönemde ekibimle birlikte gerçekleştirmek istediğimiz bazı projelerden söz etmek istiyorum. Tüm çalışmalarımızda geçmişte olduğu gibi Seferihisar Belediye Başkanı Sayın İsmail Yetişkin ile birlikte uyum içinde Seferihisar halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.”

URLA

URLA'DA  ÖNEMLİ İSİMLER DELEGE LİSTESİNDE

Urla’da da İlçe Başkanı Hakan Özbadur kongreye tek aday olarak girdi.  Kongre Urit Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını İlçe Eski Başkanı Bahri Yalaz yaptı.

Özbadur'un listesinden Evren Eren, Dilek Çınarlı, Tuğçe Kaş, Çağlagül Özçelik, Nigar Ersoy, Sultan Çınar, Yasemin Uslucan, Murat Kaya, Emre Sinan, Bayram Anu, Kemal Ergün, Salih Sala, Caner Günkızıl, Okan Topal ilçe yöneticisi seçildi.

Hakan Özbadur'un yanısıra Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İlçe Eski Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, İlçe Eski Başkanı Yusuf Baratalı, Belediye Eski Başkanı Sibel Uyar, İsmet Gecikmiş, Tülay Şanlı, Melis Ölçüm, Bayram Anu, Oben Sezer ve Bedri Hüseyin Güle il delegesi seçildi.

YÜCEL'E DESTEK MESAJI

Özbadur'un konuşmasının sonunda "İl başkanımız, 31 Mart yerel seçimlerinin mimarı 'genel başkanımızdır' dedi. Evet, 31 Mart yerel seçimlerinin mimarı başta genel başkanımızdır. İzmir'de de il başkanımız Deniz Yücel'dir" sözleri il kongresine yönelik tavrı olarak yorumlandı.

AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI

Açılış konuşmasında iktidara yüklenen Hakan Özbadur, “Ülkemizde yaşanan bütün olumsuzlukların sebebi olan AK Parti iktidarını ve bu iktidarın neleri değiştirdiğini, güzel yurdumuzda nasıl bir yönetim sergilediğini değerlendirmeye çalışacağım, 2002 senesinde dış borç 129 milyar dolardı. 2019’da ise 453 milyar dolar, 2002 yılında işsiz sayısı 2 milyon 400 bindi. 2019’da ise 4 milyon 650 bin olmuş. Bu gün yasal takipteki kredi kartı sayısı 1 milyon 200 binler 17 yıllık ak parti iktidarında ülkemizde özelleştirme adı altında 85 elektrik santral, 37 maden sahası, 3631 taşınmaz, 10 liman, 40 işletme, toplam da 62 milyar dolarlık satış yapılmıştır. Bu satışların nasıl kime ve hangi şartlarda gerçekleştirildiği herkes tarafından bilinmektedir. AK Parti iktidarında eğitim sisteminde 16 kez değişikliğe gidildi. Bu gün geldiğimiz noktada 137 ülke içerisinde eğitim kalitesi bakımından 99 sıradayız. Sağlık hizmetlerinde ise 195 ülke arasında 81’inci sıradayız. Tarım politikalarına bir şey dememe gerek bile yok samanı bile ithal eder durumdayız. SODEV’in yaptığı bir araştırma var. Buna göre vatandaşların yüzde 48.5'i 'yargı bağımsız değil' derken; 'yargıya güveniyorum' yanıtı verenlerin oranı yalnızca yüzde 38 bu oran 2002 yılında yüzde 70’lerdeydi. Dış politika dersek, Sıfır sorun diye yola çıktılar bugün Sorunsuz sınır komşumuz yok. Dostlarım bu liste böyle uzayıp gider. Demem o ki bu iktidarın 17 yıllık performansı ortada AK Parti iktidarı başarısızdır. Sorunlara çözüm olamamıştır. Artık çözüm CHP iktidarıdır. CHP bu makus talihe dur diyecek. Kadrolara sahiptir. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde güzel ülkem aydınlık yarınlara Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere miras kalan huzurlu ve mutlu bir geleceğe kavuşacaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

NEDEN TEKRAR ADAY OLUYORUM?

Konuşmasına devam eden Özbadur, “Neden tekrar aday oluyorum? Önceki dönem büyük bir gurur ve onurla üyesi olduğum CHP’nin ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Görev yaptığım süre boyunca örgütüm ve ben çok güzel işlere ve hizmetlere imza attık. CHP’nin bayrağını daima en üst noktada dalgalandırdık. Bizlerin özveri ve cabasını değerlendiren örgütümüz benim bir donem daha görevde kalmam gerektiği konusunda birleşip düşüncelerini bana tebliğ ettiler. Yıllarca bir şey beklemeden bir nefer gibi çalıştığım partimde böyle bir görüş hasıl olmuşsa asla gen adım atmam örgütümüzün bu istek ve talebine uyar, göreve talip olurum. Ben ve arkadaşlarım dün olduğu gibi bugün de gücümüz yettiğince partimizin iktidar olabilmesi için  çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler partimiz içerisinde ne görevde olursak olalım, daima Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet kazanımları ışığında ilerleyen, sosyal demokrat anlayıştan sapmayan adaletli davranan kimseyi ötekileştirmeyen bir duruş sergileyeceğiz.”

"İKİ TANE KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR"

“Bizim kimseyle sorunumuz yok” diyen Özbadur,  “Sadece iki tane kırmızı çizgimiz var. Onlarda laik demokratik cumhuriyetimiz ve büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkümüz’dür. Cumhuriyet ve Atatürk ile problem olanlarla asla dost olamayız. Bu böyle biline. Siyaset bir meslek dalı değildir. Siyaset sıçrama tahtası değildir. Siyaset basamak olarak görülmemelidir. Siyasetçide proje olmamalıdır. Demem o ki politikacı bulunduğu yeri kullanıp, kendini bir üst mevkiye taşımayı amaç ve hedef olarak görmemeli. Siyasetçi asla hırslarının kurbanı olmamalıdır” dedi.

BAYINDIR

3 ADAY YARIŞTI

Bayındır’da kongreye 3 adaylı gidildi. Divan başkanlığını Mustafa Moroğlu’nun yaptığı CHP Bayındır İlçe Kongresi’nde Behzat Aydilek, Murat Gülbay, Zühre Karaoğlan yarıştı.

Bayındır Belediye Düğün Salonu’na yapılan kongre blok listeye gerçekleşti. Kongreye; Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İl Başkan Yardımcıları; Cüneyt Oğuz ve Azmi Kumova, Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, Tire İlçe Eski Başkanı Hakan Şenoyar, Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç katıldı.

AYDİLEK BAŞKAN SEÇİLDİ

Bayındır’da 3 adaylı yarışın kazananı İlçe Eski Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek oldu. Aydilek rakiplerine fark atarak yeniden CHP Bayındır İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu. 144 delegenin oy kullandığı seçimde Aydilek 83 oy alırken, Karaoğlan 32 Gülbay ise 25 oyda kaldı.

Aydilek kongre sonrası, “İktidara giden bu yolda herkese ihtiyacımızı var.  Aday olan Murat Gülbay ve Zühre Karaoğlan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra katkılarını özellikle beklediğimi belirtmek istiyorum" dedi. 

İLÇE BAŞKANI PAVLAZ AYDİLEK'İN LİSTESİNDE

Behzat Aydilek’in asil yönetim kurulu listesinden; Uğur Biriz, Necati Canbazer, Salih Dirik, Bekir Gündoğdu, Mustafa Herpdurgun, Hamit Kırkıcı, Cengiz Kocabıyıkoğlu, Hasan Koparan, Gülay Kuz, Saliha Okkalı, Fatih Pavlaz, Mustafa Tanç ilçe yöneticisi seçildi.

Behzat Aydilek, Süleyman Otuzbir, Hafize Özkır, Oğuz Seryan, Emine Umsu il delegesi seçildi.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR!
Kongrenin açılış konuşması yapan Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, “31 Mart seçimlerinde Bayındır’da bir yenilgi aldık. Bundan ders çıkararak bu yolda daha güçlü ilerlemek istiyoruz. 2.5 aydır arkadaşlarımızla adaletli bir şekilde seçim yaptık, 754 delegemizi seçtik. Gün, birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Gün; el ele, omuz omuza CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Kırgınlıkları geride bırakıp, kişisel itirazları geride bırakmaya davet ediyorum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Her şey çok güzel olacak” dedi. Pavlaz, ilçe başkanlığını borçsuz bir şekilde teslim edeceklerini de söyledi.

ADAYLAR KÜRSÜDEN KONUŞTU

İktidarı eleştiri bombardımanına tutan Hüseyin Behzat Aydilek, “Kısa bir süre önce 96. kuruluş yıl dönümünü büyük bir onurla kutladığımız Cumhuriyetimizin sıkıntılı bir döneminde gerçekleştiriyoruz kongremizi. İlkelerini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından, mayasını ulusal kurtuluş savaşından alan Cumhuriyetimiz emperyalizmin ve onun yerli işbirlikçilerinin uşakları ve saldırısı altında… Toplumun, bir avuç iktidar yandaşı azınlık dışındaki kesimleri perişan hale geldi. Cumhuriyetimizin tüm temel brikim ve değerleri yandaşlara ve yabancılara peşkeş çekildi. Kimse kimsenin ırkına kökenine dinine, bakmayan bir toplumken içine düştüğümüz hale bakınız. Bizi ayrımlara tabi tuttular, komşu komşuya düşman hale geldi. Kadınları boğazlayan bir toplum olduk. Bu listeyi daha da uzatmak mümkün… Ülkemizin ve ulusumuzun getirildiği bu noktada biz CHP’lilere çok büyük görevler düşüyor. Bu noktada, iyinin doğrunun peşinde koşarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığını yeniden iktidara taşımak zorundayız. İşte bu düşüncelerle değerli arkadaşlarımla birlikte CHP Bayındır İlçe Yönetimi’ne yeniden aday olduk. Bayındırımızda sıkıntılı ve hepimizi derinden üzen, kahreden bir süreç yaşadık ama buna takılı kalamayız. Arkaya bakarak yürünmez. Biz, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber partimizi iktidar taşımaya ant içtik. Buna yetecek bilgi, birikime ve inanca fazlasıyla sahibiz. Hiç kimseyi dışlamayacak herkese gönlümüzü açacağız, aramıza yeni katılan veya katılmak isteyen arkadaşlarımızın rehberi olacağız. Ancak son günlerde sıkça tanık olduğumuz CHP’ye sızma girişimlerine asla izin vermeyeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği hedeflere hızla koşacak, Cumhuriyetimizin ve Atatürk’ün değerlerine sahip çıkacak ve koruyacağız. CHP çatısı altında bireysel çıkarları doğrultusunda siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

“Hayatım boyunca hiç yalpalamadım” diyerek konuşmasını sürdüren Aydilek,  “CHP ve türevleri dışında hiçbir partiye yakınlık duymadım. Ne Demirel’in ne Türkeş’in ne Erbakan’ın ne bugünkü faşist zorbalığın temellerini ata Özal’ın yanında olmadım. İkbal amacıyla CHP’ye gelenlerden değilim. Hele hele yerel seçim ya da ilçe kongreleri öncesi ortaya çıkıp sonra ortadan kaybolanlardan hiç değilim” sözleri üzerine bir partili araya girerek ‘Daha önce yaptınız onu başkanım’ dedi. Aydilek ise ‘Dinlersen öğrenirsin’ yanıtını verdi. Bunun üzerine Divan Başkanı Moroğlu ikisini de uyardı. Salonda kısa süren bir gerginliğin ardından Aydilek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Doğduğum günden beri Kemalistim, doğduğum günden beri devrimciyim” dedi.

31 MART ÇIKIŞI

 Aydilek şöyle konuştu; “1 Ekim 2018 tarihinde yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak amacıyla tüzüğümüz görevi ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim. Bu kampanya sürecinde doğruya dayanmayan iddialar hakkında bir açıklama yapmak istiyorum; Ben hiçbir yerden kaçmadım” dedi. Divan Başkanı Moroğlu ise “Bir şey rica ediyorum; diğer arkadaşlar projelerinden bahsetti. Geçmişe yönelik konuşmasan” ifadelerini kullandı. Ancak Aydilek süreç hakkında konuşmak istediğini dile getirerek şunları söyledi: İlçe başkanlığını yürüttüğüm 45 aylık süreç içerisinde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte 1 önseçim, 3 genel seçim, 1 referandum çalışmasını yönettim. Hepsinden de başarıyla çıktığımız ortada. Amacım Bayındır’ın belediye başkanlığına adaylık başvurusunda bulunmaktı. İstifamın ardından değişik kademelerde görüşmeler yaptım, bunların sonunda mevcut belediye başkanımızın bir kez daha day gösterileceğini öğrendim ve bu noktada bir tercih yapmak zorundaydım. Her şeye rağmen adaylık başvurusunda bulunsaydım, yeni bölünmelere yol açacak ve sonunda mevcut belediye başkanımız aday gösterileceği için bu süreçte partime zarar vermiş olacaktım. O nedenle adaylık başvurusunda bulunmadım ve ön plana çıkmamaya özen göstererek partim için çalıştım. Sonunda 31 Mart geldi çattı, sonuç ortada. Hemşerilerimiz 31 Mart’ta partinin öz evlatlarına sahip çıkmak ve liyakata önem vermekle ilgili çok önemli bir mesaj verdi. Şimdi bu mesajı iyi ve doğru değerlendirmek, yapılan hataları onarma, yaraları sarma ve kucaklama zamanı. Bu yüzden arkadaşlarımızla göreve talip olduk.”

ORTAK AKIL VURGUSU
Yönetimde ortak akılla vurgu yapan Murat Gülbay, “10 yıl önce gençlik kolları bakanlığı yapığım ilçede ilçe başkan adayı olmaya onurunu duyuyorum. Küçük Menderes’in sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu topraklarda büyüdüğümüz için en iyi biz biliriz dedim. Uzun yıllar partide görev aldım. Önce partim dedim, adayı destek verdim. Hiçbir zaman ayrılmadan partim için çalıştım. Ayrışmadan ötekileştirmeden orak akılla yöneteceğimiz bir CHP istiyoruz. Gün küsme günü değil, huzurunuzda söz veriyorum. Kaybedenin olmayacağı bu delege seçimlerinden sizden 2 yıllığına görev için izin istiyorum” diye konuştu.

BANA KÜSENLERİN KAPILARINI KIRAR ELİNİ SIKARIM
Bayındır’da küslüklerin çok fazla olduğunu ve bunları bitireceklerini kaydeden Zuhre Karaoğlan, “2 yıldır Bayındır’da aktif siyaset yapıyorum. 25 yıldır Bayındır geliniyim. Bayındır’da 25 yıldır tarafsız gözle bakma fırsatım oldu. Seçimlerde partimizin içerisinde maalesef iç çekişmelerinden dolayı eksik çalışmalar yapıldı. Bayındır’da 5 bin farkın öfkesini gördük. Kapıları tek tek çalıp 5 bin farkın öfkesini dindirdik. Kendilerine ulaşıldığında arkadaşlarımızın bizi kucakladığını gördük. Delegelerimin vicdanına güvenine çok inanıyorum. Geçmişte çok küskünlükler birikmiş. Deve kuşu gibi kafamızı kuma gömüp kendimizi vatandaşlara üsten bakmayacağız. Yeni bir anlayış getireceğiz. Küskünlükler olmayacak. İsteseniz de bana bak küsemezsiniz. Bana küsenlerin kapıları kırar elinizi sıkarım. Bayındır’da CHP’nin halka ulaşması için çalışacağım. Halkla birlikte Bayındır’da yeni bir siyasetle; taraf olmadan, baskın yapmadan, delegeleri kırmadan bir siyaset yapmayacağız. Her ey çok güzel olacak. Evet, biz değerlerimize sahip çıkarsak…” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Emel doğanavşargil
 15 Aralık 2019 Pazar 08:10
Gün başarı günüdür hepinizi canıyürekden kutluyorum.işiniz çok kolay gelsin,başarılarınız için de destekbizlerden
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir