MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Narlıdere’de yönetim içinden 2 aday yarıştı: İşte kazanan!
Politika
12 Ocak 2020 Pazar 00:15

CHP Narlıdere’de yönetim içinden 2 aday yarıştı: İşte kazanan!

CHP İzmir’de Pazar mesaisinde gözler Narlıdere'deydi. İki dönemdir ilçe başkanlığı görevini yürüten Şahin Fırat'ın aday olmadığı kongrede ilçe yönetiminde yer alan Serkan Çağlar ve Mesut Durgun yarıştı. Seçimi ilçede önemli aktörlerin desteğini alan Durgun kazandı. Kongreye CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Binali Gül’ün ‘Nalbantoğlu’ çıkışı damga vurdu.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilçe kongreleri maratonu sürerken,  İzmir’de Pazar mesaisinde gözler Narlıdere’deydi…

FIRAT ADAY OLMADI

2 dönemdir İlçe Başkanlığı yapan  Şahin Fırat'ın aday olmadığı kongrede yönetim içinden iki yönetici yarıştı.

YÖNETİM İÇİNDEN 2 ADAY

Kongre İlçe Sekreteri Serkan Çağlar ile İlçe Yöneticisi Mesut Durgun'ın yarışına sahne oldu.

ZAFER DURGUN’UN

Kritik seçimi , İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dilek Aras ve Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç ile Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve ilçedeki partili muhtarların da destek verdiği Mesut Durgun kazandı.

Durgun’a sandıkta 164 oy çıkarken, Çağlar ise 100 oy da kaldı.

Seçim sonuçlarının ardından teşekkür konuşması yapan Durgun, "Çok teşekkür ediyorum. Yola çıktığımız gün kimseyi ötekileştirmeden 8 aday arkadaşımızla yola çıktık. Üyelerimizin ve delegelerimizin teveccühü bana oldu ama biz 8 aday hep birlikte kazandık. Serkan Çağlar arkadaşımı da gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Hepsi Narlıdere'nin birer değeri. Biz birlikte varız. Kimse kimseyi dışlamayacak. Parti bizim partimizdir. Herkesi bizimle birlikte partide olacak.  Bizim ana temamız CHP, kurucu liderimiz Mustafa Kemal'in yoludur. Kimse azım diye temsil edilmiyorum demeyecek. Bunu da hep birlikte başaracağız" diye konuştu.

Durgun’un listesinden ilçe yöneticisi seçilen isimler şöyle; Akın Adıgüzel, Ulusal Aras, Erdem Ardıç, Yenal Cengiz, Sefa Dönmez, Alper Eltutan, Arzu Gültekin, Figen Kara, Gürsel Özgür, Gönül Selvitopu, Ferhat Şahanlı, Gizem Şahbaz, Zahide Gülten Unutmaz, Erhan Yaşar.

İŞTE İL DELEGELERİ!

Her iki listeye de yazılan Belediye Başkanı Engin il delegesi seçildi. Engin’in yanı sıra İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dilek Aras ve Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç, İlçe Başkanı seçilen Mesut Durgun, İzmir Eski Milletvekili Adayı Ezgi Deniz Urunga ile Zuhal Arabacı, Ergin Demir, Özlem Eker, Nurettin Gömek, Begüm Kay, Erkan Kaya, Hüseyin Salman ve Ahmet Yetim il delegesi seçildi.

NALBANTOĞLU ÇIKIŞI

Kongrede konuşan CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Binali Gül flaş bir çıkışa imza atarak, “Rıfat Nalbantoğlu bugün İzmir’i dizayn etmeye çalışıyor. O yüzden İl başkanlığında doğal delege olarak Deniz Yücel’i destekliyorum” dedi.  

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?



Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongre coşkulu bir atmosferde başladı.

Salon parti bayraklarıyla donatılırken adayların sloganlarının yer aldığı afişler asıldı. Çağlar’ın afişinde ‘Emekse emek, liyakatsa liyakat, doğruluksa doğruluk. Partimin vicdanının adayıyım” ifadesi yer alırken, Durgun’un afişi ‘Gençlik gelecek, gelecek iktidar. Yerelden Genele İktidar’ sloganından oluştu.  

DİVAN BAŞKANI ARSLAN
Kongreye Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ednan Arslan, İzmir eski Milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, mevcut ilçe başkanı Şahin Fırat, Güzelbahçe İlçe Başkan Çağlayan Bilgen, Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, bir önceki dönem Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, il yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı. Kongrenin divan başkanı ise İzmir Milletvekili Ednan Arslan oldu. 



BİRLİK BERABERLİK POZU

Kongre başlangıcında mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat, adaylar; Serkan Çağlar ve Mesut Durgun birlik beraberlik pozu verdiler. 

BU KONGRELER YENİLENME, GÜÇLENME KONGRELERİDİR
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Ednan Arslan, “Doğduğum, büyüğüm Narlıdere'de olmaktan her zaman gurur duydum. Narlıdere hep kıskanılan bir örgüt olmuştur. Diğer ilçelerdeki başkanlarımızın affına sığınıyorum ancak biz seçim olduğunda hep şunu konuşurduk; 'Bu seçimin İzmir genelinde birincisi Narlıdere olur da ikincisi kim olur' diye konuşurduk.Narlıdere bu konuda başımızı hiç öne eğmedi. 31 Mart'ta da bu ilçe rekor kırdı. Belediye başkan adayımız ve şimdiki belediye başkanımız ile ilçe örgütümüz el ele verdik, yüzde 80 gibi bir rekora imza attık. Bu, birçok örgüte ilham veren bir başarı. Bu başarıda katkısı olan emeği olan iki tane pırıl pırıl arkadaşımız yarışacak. Kazanan CHP olacaktır.Bu kongreler yenilenme güçlenme kongreleridir. Buradan güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. İki adayımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA  BİN SELAM OLSUN!
Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: 31 Mart’ta büyük bir özveriyle Millet İttifakı’nı inşa eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bin selam olsun! Onu bu yolda yalnız bırakmayacağımızı herkes bilsin. CHP'li olmak kolay değil. CHP olduğunuzda çocuklarınız devlet dairelerinde iş bulamayabilir, hukuksuzlukla çok kolay şekilde karşı karşıya kalabilirsiniz. Bugünkü rejim her şeyi bir adamın iki dudağı arasında sığdırmıştır. Biz demokrasiyi hayata geçirme mücadelesi içerisindeyiz. Demokrasi, bedel ödemeden kazanılamaz. Bu bedeli ödeyecek olanlar bizleriz. İlk seçimde tek adam rejimini alaşağı edeceğiz...

ÇAM’DAN İNCE’YE VE GENEL MERKEZE ELEŞTİRİ
Kongrede konuşan CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, “Bu 2 yıl içerisinde çok önemli seçimler yaşadık, bu seçimler Türkiye’nin dönüm noktası oldu. Parlamenter sistem rafa kaldırıldı, tek adam rejimine geçildi. 2018'de erken seçim yapıldı. Adayımız Muharrem İnce ve genel merkez başta olmak üzere çok güzel bir kampanya yaptık. 24 Haziran akşamı saat 17.00'ye kadar Muharrem İnce ve genel merkezimiz o kampanyayı harika yürüttüler ama saat 17.00’dan sonraki süreci hem adayımız hem de genel merkezimiz iyi yönetemedi. Vatandaşımıza seçim sonuçlarını doğru aktaracak bir açıklama yapılamadı ve en sonunda biz seçimi kaybettik. Seçmenimiz büyük bir kırgınlık ve küskünlük yaşadı. Ancak bu 31 Mart seçimlerinde genç bir kardeşimizin Ekrem İmamoğlu'nun otobüsü peşinde koşup 'Her şey çok güzel olacak' sözleriyle çok harika seçim kampanyası düzenledik ve Mart'ın sonu bahar oldu. İstanbul'da 25 yıldır kazandıkları, yedikleri içtikleri İstanbul'u ve Ankara'yı vermek istemediler. YSK marifeti ile İstanbul seçimleri iptal edildi. Haziran ayında İmamoğlu bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Şimdi onun stresini hala yaşıyorlar" dedi.

SOYER’İN YERİNE HANGİMİZ BAŞKAN OLSAK DA İŞSİZLİĞİ ÇÖZEMEYİZ!
Türkiye’deki işsizlik sorununa dikkat çeken Çam, “Narlıdere’de Ali Engin’in yerine, İzmir’de Tunç Soyer’in yerine hangimiz belediye başkanı olsak işsizliği çözemeyiz. Çünkü bunun için iktidar olmamız gerekiyor. Başka seçeneğimiz yok! Sadece iş için değil, rejim değişikliğimin önünü kesmek için buna mecburuz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN ANKARA’YA GİTMEYE GEREK YOK
Kongre süreçleri için önseçim vurgusu yapan Çam şunları söyledi: “Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk hem Türkiye Cumhuriyeti'ni hem de CHP'yi bize miras bıraktı. Bizim de bu iki değere hem sahip çıkmamız hem de güçlendirmemiz lazım. Demokrasiyi getiren parti kendi içindeki tüm birimlerinde de demokrasiyi kullanmak zorundadır. Peki biz neden seçimleri ön seçimle yapmıyoruz? Buna karşı çıkmamız gerekiyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenlik kayıtsız şartsız sizin olmanız gerekiyor. Milletvekili, belediye başkanı olmak için Ankara'ya gitmeye gerek yok. Sandığı koyarız, adaylarımız çıkar. Sandıktan kim çıkarsa başımızın üstünde yeri var. Kendi içimizde hukuka saygı duymadığımız sürece bizim Türkiye'yi yönetme şansımız yok. Partide demokrasi, Türkiye'de demokrasi!”

AYAĞIMIZA SIKMA KONUSUNDA BİZDEN DAHA BAŞARILI PARTİ YOK!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır konuşmasında çarpıcı mesajlar verdi. Bayır şöyle konuştu: “Enteresandır, ayağımıza sıkma konusunda bizden daha başarılı siyasi parti yok. Mahalle delegelerinde, ilçe kongrelerinde, il kongrelerinde ayağımıza sıkıyoruz. Asıl gerçek şudur: Yıllardır iktidar olamayan CHP'ye emek vermiş ak saçlı insanlar, evlatlarına iş bulamadığı için ailelerinin içinde kavga eder duruma gelmiş. 17 yıldır ülkeyi yöneten, Cumhuriyet değerlerini bir bir elden çıkaranlar, geçtiğimiz günlerde en çok oy aldığımız Karşıyaka'da kabul edilemez işler yaptılar. Karşıyaka'da geçen hafta 800 kişi bir okulda tarikat toplantısı yaptılar. Duvarda asılı olan koca Atatürk posterinin üstünü kapattılar. Bunu İzmir'de yaptılar. Laiklik elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor. Biz hala sen mi delege olacaksın, ben mi kavgası yapıyoruz. İktidar olamadıktan sonra delege olsan neye yarar? İlçe delegeliği bakın, bugün oy kullanılmasından sonra bitiyor. Başından beri delege sistemine karşı çıktım. Bu sistem bizi ayrıştırıyor. Tüm üyelerle seçim yapmak lazım. Bununla ilgili projelerimizi de sunduk. İktidara o kadar yakınız ki elimi uzatsam elma ağacından elma koparacak kadar yakınız. İktidar olmak çin iki önemli unsur var: Türkiye'deki nüfusun yüzde 64'ü CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. Yerelde iktidarız. Şimdi belediye başkanlarımıza büyük iş düşüyor. Halka dokunacaklar ve topluma sosyal demokrat belediyeciliği tanıtacaklar. Biz ne yapacağız? Çocuğunu işe almadı diye ateş mi püsküreceğiz? Partinize, belediye başkanınıza, ilçe başkanınıza sahip çıkacaksınız."

NARLIDERE’DE YILLARCA MUHALEFET ADAYINA MÜSAADE EDİLMEDİ!
Narlıdere ilçe kongrelerinde yıllarca muhalefet adayı çıkmasına müsaade edilmediğini belirten Bayır, "Katıldığım kongrelerin birçoğunda Narlıdere'de tek adaylı yarışlar yapıldı, ikinci bir muhalefet adayına asla müsaade edilmedi. Yani, önce çuvaldızı kendimize batıracağız. İnşallah il kongresinde de iki adayımız belki de üç adayımız olacak. Tek adaylı kongreler CHP'ye yakışmıyor. Birileri tarafından dizayn edilmiş gibi oluyor adaya da haksızlık oluyor. İki adaylı bu yarışta kongre sonrasında kazanan CHP olacak. Hangi aday kazanırsa kazansın belediye başkanı ile çalışmak zorunda. Çalışmama gibi bir lüksü yok. Belediye başkanı örgütünü kucaklayacak, ilçe başkanı da belediye başkanını kucaklayacak. Herkesin gönlünde bir arslan yatıyor ama onun kazanmaması bir şeyi değiştirmemeli. Diğeri kazanırsa ötekine daha fazla sahip çıkmalı. Gelin hep birlikte bu ak saçlılara, 'İki yıl daha sıkın dişinizi bu parti iktidar olacak' diyebilelim. Yolumuz açık olsun, inşallah iktidarda buluşacağız" diye konuştu.

KONGRE YAPMIYORUZ!
Kongrede mevcut düzene eleştirilerde bulunan CHP İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Gördüğüm kadarıyla kongre delegeleri 280 kişi salonda yok. Kongre delegelerin en önemli görevi ne olduğunu dinleyip ona göre karar vermektir. Rica ediyorum ne kadar kongre delegesi varsa salonda olmalarını istiyorum. Kendi görevleri için. Bu süreçte kongre siyasetine hiç karışmadım. Belediye başkanıyla, ilçe başkanıyla karşı karşıya gelmedim. İsteyen olursa tecrübelerimi anlattım. Bu kongrede herkesin bir öz eleştiri yapması gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin sorumlulukları var. Neden böyle söylüyorum. Bir aydır Narlıdere’de yaşananlar yüzünden.  Kongre yapmıyoruz, arkadaşlar. Bir kısmımızın istediğini, bir kısmımızın da istemediği adayı seçeceğiz. Kongrelerde en çok karşı karşıya geldiğimiz durum, kongre üyelerinin aldığı karara CHP örgütü uymak zorundadır. Burada sağa sola söyleneceğimize alın kararı ön seçim olsun. Foça’da yıllardır ön seçim yapılıyor. Bir önerge verin 30 imzalı 40 imzalı. Alın kararı! Bunu yapamaz mısınız? Delege demek, aday atanacağı zaman parti binası önünde bu adayı istemiyoruz demek, atama gerçekleştikten sonra adayı bağrımıza basmakla olmaz öyle kararlar kongrelerde alınacak. Örgütün en üst karar mercileri, kongreler ve kurultaylardır. Ne karar alırsanız herkes uymak zorundadır. Peki biz neye göre ilçe başkanı seçeceğiz arkadaşlar. Birazdan dinleyeceğiz, ona göre seçeriz. Umarım ona göre seçeriz.  Yeni bir örgütlenme tarzı beklerken eskide yaptıklarımız yapamaz hale gelmişiz. Neye göre seçeceğinizi siz de biliyorsunuz. Bizim mahallenin adayı, Mustafa Moroğlu’nun adayı, belediye başkanının adayı, meclis üyelerinin destekleyeceği aday olsun diye seçeceğiz. Yoksa yazılıp yazılmadığına göre, hatta yazılmadıysa karşı listeye oy veren bir düzenle başkan seçeceğiz. Narlıdere’de siyasetinden bir öz eleştiri yapmak lazımdı” diye konuştu.

BİR SÖZ YETER SAYIN BAŞKAN
Moroğlu şöyle devam etti: “Sorumluluğum gereği bunu söylemek zorundayım.  Bir işçi  “listeyi bana getirin diyen arkadaşlarım var” diyor. Buna yapan da yapılmasına izin veren de bu kongreye zarar veriyor. Böyle birleşemeyiz arkadaşlar. Eşit yarışmalıyız. Politikalarımız yarışacak. Narlıdere ilçe örgütünü nasıl yöneteceğimiz yarışacak ve ona göre karar vereceğim. Bir söz yeter, sayın başkan. “Ben Narlıdere Belediye Başkanı olarak tarafsızım. Hiçbir ilçe adayıma destek vermiyorum. Hangi ilçe adayı seçilirse beraberce meclis üyelerimle, mahalle meclislerimle, kongre üyelerimle hepsiyle Narlıdere’de yeni bir siyaset anlayışını beraber oluşturacağız. Bugüne kadar yaptıklarımızı kapatacağız yeni bir sayfa açacağız” bunu başarabiliriz.” 


NALBANTOĞLU ÇIKIŞI! 
Kongrede konuşan ve Moroğlu'nun eleştirilerine yanıt veren CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Binali Gül flaş bir çıkışa imza atarak, “Rıfat Nalbantoğlu bugün İzmir’i dizayn etmeye çalışıyor. O yüzden İl başkanlığında doğal delege olarak Deniz Yücel’i destekliyorum” dedi.  



ADIM KADAR EMİNİM İLK SEÇİMDE İKTİDARIZ!
31 Mart’ta iptal edilen 24 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun AK Partili Binali Yıldırım’a 824 bin oy fark atmasını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “824 bin tokat var onların yüzünde! Ama bu sadece Ekrem İmamoğlu’nun kişisel başarısı değil. Bu, insanların yan yana geldiği zaman nasıl bir güç oluşturduğunu gösteriyor. Bu başarı; baskı içerisinde seçim yaptıran yapıya karşı mücadele eden örgütler, halk, birliktelik! İşte o, zaferi getirdi. Önümüzdeki ilk seçimde adım soyadım gibi eminim, ilk seçimde iktidar olacağız” dedi.



UZLAŞIYORSANIZ ONUN ADI DA DEMOKRASİDİR!
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat şunları söyledi: “2015’te ilçe başkanı seçildiğimden bugüne parti içerisinde hep ilkeli hareket etmeye çalıştım, parti ahlakına disiplinine önem verdim, temsiliyet açısından tek bir kusur yaratmamaya çalıştım. Partiyi borçlandırmadım, tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Bu başarı ancak fedakarlık ettiğinizde geliyor. İlk geldiğimizde birçok yakıştırmalar yaptılar ama CHP Narlıdere ilçe örgütü kimseden tek kelime talimat, icazet almadı, dayandığı tek yer parti tüzük ve yönetmelikler, tek söz sahibi ilçe yönetim kurulu ve siz değerli üyelersiniz. İktidara gidiyoruz. İktidara giderken ittifakları muhafaza ederek başarılı olacağız. Öncelikle kendi içimizde uzlaşı içerisinde yaşamamız lazım. Şu yaşanan süreçte keşke 1 aday çıkmış olsaydı, 2 aday demokrasi diyorlar ama uzlaşıyorsanız onun adı da demokrasidir. İlçe başkanlığım süresince bir Allah’ın kuluna ‘buraya gelemezsin’ demedim, herkese kapıyı açık tuttum. Siyasette husumet hiç iyi bir şey değil. Herkese kucağımızı açtık kimseyi ötekileştirmedik, bunun meyvesini de aldık.”

İÇE DÖNÜK SİYASETTEN KAÇINALIM
Fırat şöyle devam etti; “Türkiye’nin neresinde olursa olsun belediyeler başarılı olmalı, ilçe örgütleri de belediye başkanlarına destek olmalı.Belediye başkanımız göreve geldiğinden beri güzel çalışmalara imza attı, başarılarının da devamını diliyorum. Sevgi hoşgörü dilini çoğaltıp büyütelim, alanda algı yönetiminden kaçınalım, müsaade etmemeye çalışalım. Ne olursa olsun yol arkadaşlarınızla rövanşist hareket etmememiz gerekir. Birlik ve beraberliği güçlendirecek söz ve eylemleri çoğaltmamız lazım. İçe dönük siyasetten kaçınalım. İçe dönük siyaset enerjimizi tüketir, birbirimizi bitirir. Bizim AKP faşizmiyle savaşmamız gerekiyor.”

ÖZÜR DİLEDİ, HAKKINI HELAL ETTİ!
Fırat konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Hakkım geçmişse gönülden helal ediyorum, birini kırdıysam üzdüysem özür diliyorum. İki adaya da başarılar diliyorum.”

ADAYLARIN MESAJLARI 



'ROL MODEL OLMALIYIZ'
Konuşma metnini okumak istemeyen Serkan Çağlar, "Ben gönülden ve yürekten konşmak istiyorum" dedi. Konuşmasının başında ülkenin gidişatından bahseden Çağlar, "CHP hepimizin ortak çatısıdır. Şu anda ülkemizin gidişatında ortak kaygılardan dolayı birleştiğimiz çatıdır. Onun için CHP'de adayım. Ortaokul ve lise çağlarımda birçok siyasi aktivitelerde bulundum. İŞin çekirdeğinden başladım. Bu süreçte aday olan 8 ağabeyimizle çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarda partimiz için mücadele verdik. Biliyorum ki kongre sonrasında da ağabeylerimiz mücadele verecektir. Emek harcayan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Biz ülkenin gidişatının farkındayız, biliyoruz ama hissetmiyoruz. Öncelikle bunu hissetmemiz lazım. Bunu hissettiğimizde gerçekten yürekten çalışacağız. CHP'de ilçemizde benim hedefim oyumuzu artırmak ama en büyük hedefim ilçemizi rol model haline getirmek. Biz en fazla oyumuzu 5 bin daha artırır yüzde 100 oluruz. Ancak rol model olursak ülkede konuşuluruz" dedi.

"Ben 4 aydır alanda geziyorum. Bana, 'Meclis üyeliği ne oldu, belediye başkanlığı ne oldu?'  diye soruldu ama projelerim çok fazla sorulmadı" diyen Çağlar, "Artık bu soruları bırakmak lazım. Ben bu tür konuşmaların içinde olmadım, asla da kabul etmedim. Sorunlarımız bunlar değil, ülkemizi bir adım öteye getirmek için ne yapabiliriz. Malesef ki bu hiç sorulmadı. 400 tane siyaset yapan insan var ama kimse elini taşın altına yürekten koymuyor. Biz taşın altına elimizde yürekten koyacağız. Eğer ideolojiyle ilerlersek her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Çağlar, Narlıdere için projelerini şöyle anlattı: "Öncelikle eleştiri toplantıları yapacağım. Fikir toplantıları yapacağız. Yapacağımız fikir toplantılarında herkes birfer fikir buldupğu takdirde bu hepimizin projesi olacak. Amaç belli hedef belli... Karşımızdaki güç de belli. Sizlerle bir arada olmak tek hedefim Herkes kongreden kongreye alana inerse kapımıza kadar dayanırlar. kapımıza dayandılar. O yüzden yönetici arkadaşlarımızla Türkiye'nin kuşatılmış alanlarına gitmemiz lazım. Kaygılarımız ortak mücadelemiz tekdir. O yüzden hep birlikte mücadele etmek istiyorum. Bundan önceki süreçlerin tamamını geride bırakıp yeni bir başlangıç yapmamız lazım. Mevcut hükümet de kendilerine göre yeni bir süreç başlatıyor. Dağılma öncesi yeni bir yapılanma sürecine girdiler. Biz de CHP olaral gerekli adımları atmamız lazım. Biz de Narlıdere İlçe Örgütü olarak elimizden geleni yapacağız."



‘DAHA AKTİF BİR CHP SİYASETİNİ NARLIDERE'DE GÖRMEK İSTİYORUZ’    
İkinci konuşmayı yapan Mesut Durgun şunları söyledi: "Yola çıktık. İki aylık bir süreç. 11 mahalleden oluşan bir kentimiz var. Mahalle delegelerine toplu halde hitap etme şansı bulduk. Projelerimizi de konuştuk. Projeler birlikte alınacak kararlar zaten. 17 yıldır bir dikta rejimiyle yönetiliyoruz. Bir gençliği kaybettik. Apolitik bir gençlik meydana geldi. Çok eski dönemlerde bütün halk sokağa dökülüyordu. Anlayış farklıydı. Atatürk'ün kurduğu CHP 80'lere kadar halktaki sokağa dökme etkisi yaratabiliyordu. Şu anda bir şahıs yönetimi eline almış, kafasına göre ülkeyi yöneten bir Tiranla karşı karşıyayız. Partimizin kapısından içeri giren bir çok anne ya da baba üyelikten çıkmak istiyordu. Verdikleri yanıtta, kamusal alanda bir işe girme şansını sıfırlayan bir durumdan bahsediyorlardı. Evet korkuyor bazılarımız, iş ve aş kaygısıyla. Bunu aşmanın tek bir yolu var iktidar olmalıyız. Korkmamalıyız mücadele etmeliyiz. Sizlerin desteğiyle bir şeyler başarabiliriz. Komisyonların işlerlik kazanması gerekiyor. Ekonomi, eğitim, sağlık, engelli hakları gibi kurduğumuz komisyonlarla insanları örgütlemede bir dinamik yaratmalıyız. Bizi yönetenler bizden eylem ve hareket bekliyoruz. Bu durum 14 artı birle olacak bir durum değil. Bütün üyelerimizin aktif olarak çalışması lazım. Biz bütün mahallelerden katılım ve proje bekliyoruz. Üyelerimizden oluşan delegasyon ilçe başkanını ve il delegelerini seçmek için yetkili organlarısınız. Bir defa oy kullanın işiniz bitti yok, her türlü katkıyı ilçeye vermekte zorunlusunuz. İlk hesap sorma mekanizması sizsiniz. Sokağa daha çok katılım sağlayan bir örgüt haline gelebiliriz. Bir eylem yapıyorum 50 kişiyi geçemiyoruz. Biz tek tek bütün üyelerimize ulaşacağız. 5 bin 300 üyemiz var. Aktif üye sistemine geçmemiz gerekiyor. Ciddi anlamla gürül gürül iktidara yürüyoruz. İzmir bizim, Ankara'yı alacağız, İstanbul'u da alacağız demiştim. İstanbul'u iki defa kazandık. Erdoğan, İmamoğlu'nun kendince rakip olarak gördüğü huzursuz oluyor. Bu huzursuzluğu bütün ülkeye yaymamız lazım. Daha aktif bir CHP siyasetini Narlıdere'de görmek istiyoruz. Ben yönetim kuruluna önderlik edeceğim. Biz sadece proje üretebiliriz, ama siz kim seçilirse seçilsin sorgulayıcı olun elinizi taşın altına koyun bizi destekleyin. Sizlerin katılımcı olduğu bir yönetim anlayışı oluşturmak istiyorum. Ülkenin ana sorunu olan iktidarı nasıl gönderebiliriz, bunun çabasını gütmemiz gerekiyor. Son olarak Narlıdere çok büyük bir kent değil, ama İzmir'in en nadide kenti. Ormanla denizin buluştuğu 11 mahalleden oluşuyoruz. Üst kimli Narlıdere al kimlik ne olursa olsun diyoruz. O kadar güzel bir kentte yaşıyoruz ki Türkiye şampiyonu olmuş bir ilçeyiz. Delege sisteminde de aynı şeyi görüyorum, kimsenin etkisinde kimse kalmayacak. Yola çıktığımız 8 arkadaşımız da bu görevi yapabilecek insanlar. Son ikiye biz kaldık. Kim kazanırsa kazansın ben yarın partinin kapısında olup destek vereceğimi açıklıyorum. Delegasyon olarak siz karar vereceksiniz hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

LİSTELER

CHP Narlıdere Kongresi'nde sandık mesaisi öncesi iki adayın listeleri de belli oldu. 

Çağlar'ın listesi 
Buna göre Çağlar'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı: Murat Ali, Kenan Aslan, Nesrin Avcı, Sema Başaran, Deniz Coşkan, Gülsüm Güldüren, Turgay Güneş, Neriman Gürbüz, Cemal Kaya, Devrim Kırlangıç, Gökhan Mengen, İsmail Özegemen, Buket Temuraga, Turgut Yılmaz.

Çağlar'ın il delege listesi ise şu isimlerden oluştu: Merve Can, Ali Engin, Erhan Erdil, Tibet Foçalı, Gülsüm Güldüren, Mustafa Karahan, Nevin Karasu, Ezgi Kılıç, İsmail Kılıç, Serdar Kolay, Yasin Köse, Aydın Özdemir, Mürüvvet Bahar Özgören.


Durgun'un listesi 
Mesut Durgun’un yönetim kurulu asil listesinde şu isimler yer aldı; Akın Adıgüzel, Ulusal Aras, Erdem Ardıç, Yenal Cengiz, Sefa Dönmez, Alper Eltutan, Arzu Gültekin, Figen Kara, Gürsel Özgür, Gönül Selvitopu, Ferhat Şahanlı, Gizem Şahbaz, Zahide Gülten Unutmaz, Erhan Yaşar.

İl delege listesi ise Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra Zuhal Arabacı, Dilek Aras, Ergin Demir, Mesut Durgun, Özlem Eker, Nurettin Gömek, Begüm Kay, Erkan Kaya, Hakan Kılıç, Hüseyin Salman, Ezgi Deniz Urunga ve Ahmet Yetim'den oluştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir