MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’nin iktidarı AK Parti'ye verdiği ilçede eski başkan sessizliğini bozdu: Neden kaybedildi?
Politika
30 Nisan 2019 Salı 09:05

CHP’nin iktidarı AK Parti'ye verdiği ilçede eski başkan sessizliğini bozdu: Neden kaybedildi?

CHP’nin İzmir’de seçim kaybettiği ilçelerden olan Bergama’da 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart yerel seçimlerinde ‘aday olmama’ kararı alan Mehmet Gönenç seçim sonucuna yönelik sessizliğini bozdu. Gönenç, seçimin neden kaybedildiği ve bundan sonraki süreçte neler yapılması gerektiği noktasında Gerçekizmir’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Hareket Partisi, İzmir’de İYİ Parti’yle yaptığı ittifak sonrası aday çıkardığı 28 ilçenin 24’ünde kazandı.

2009’dan bu yana CHP’nin elinde olan Bergama’da seçimin kaybedilmesi şok etkisi yarattı.

İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kaybedilmesine en çok üzüldükleri ilçe olarak işaret ettikleri Bergama’da, 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve sürpriz şekilde 31 Mart’ta aday olmama kararı alan Mehmet Gönenç sessizliğini bozdu.

Gönenç seçimin neden kaybedildiğine yönelik çarpıcı analizlere imza atarken, partinin aday gösterdiği Dr. İdris Yavuzyılmaz’ı işaret etti.

Gönenç, yeni dönem için de reçete yazdı.

KARARIM DOĞRUYDU, PİŞMAN DEĞİLİM...
31 Mart’ta ilçenin kaybedilmesi sonrası ‘keşke aday olsaydım’ demediğinin altını çizen Gönenç, “ Verdiğim kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Ben kazanma ya da kazanmama öngörüsüyle bu kararı vermedim. Özel gerekçelerim vardı. Pişmanlığım yok. Ama keşke kendim için söz ettiğim koşullar bu noktaya gelmeseydi. 5 yılda bu işi yapacak enerjiyi gücü kendimde görseydim. O zaman aday olurdum. Son düzlükte aday belirleme sürecinde ‘aday oluyorum’ deseydim doğru olmazdı, geç olurdu” dedi.

DAHA KAPSAYICI OLMALIYDI
Gönenç, Bergama’da seçimin kaybedilmesine yönelik tespitlerini şöyle sıraladı:
Aday olan ağabeyimiz (İdris Yavuz Yılmaz) burada parti örgütü tarafından tanınan birisiydi. Bu tanınmak ve bilinmek seçim kazanmaya yetmiyor. Seçim çalışması sürecindeki çabası yeterli düzeyde değildi. Daha yoğun bir tempoda çalışılmalıydı. Özellikle daha kapsayıcı olmalıydı. Hem parti içi unsurlara karşı hem dışarıya karşı. Geçmişte oluşan parti içi karşıtlıklara takılmadan bir kampanya yönetilmeliydi. Bu maalesef yapılamadı.

MECLİS LİSTESİNDEN YANLIŞLAR YAPILDI
Bergama geniş bir bölge..Farklı bir demografik yapısı var. Bunu gözeterek bir takım temsil niteliği olan kişiler meclis listesine yazılmalıydı. Meclis listesinde yapılan tercihlerde eksikler yapıldı. Bunlar birleşince kaybedildi.

RAHATLIK VE ÇOK FAZLA ÖZGÜVEN VARDI
Yüksek bir özgüven vardı seçimin kazanılacağına yönelik. Rahatlık oldu. Ben dahil ancak bendeki ya da örgütteki rahatlıktan ziyade aday da rahatlık vardı. Bu rahatlık özgüven seçimin sonucu ortaya çıkardı.Özellikle son 1 hafta içinde süreç aleyhimize gelişti.

KAYBETMEK SARSICI OLDU
Seçim bittikten sonra fatura kesmek kolay. Suçu adaya atabilirsin ama bunun bu saatten sonra kıymeti yok. Ben de 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Hepimizin sorumluluğu var ama majör rolü üstlenen aday. Üzüldüğüm konu 2009'da AKP’nin elinden aldık Bergama’yı… 2009 ve 2014’te AKP’nin yükselişte olduğu dönemde bile seçimi kazandık. İstanbul ve Ankara’yı almışken Bergama’yı kaybetmek sarsıcı oldu.

YENİLENME GEREKİYOR
Gönenç, yeni dönemle ilgili parti içi reçete yazdı. Gönenç, “Partinin yenilenmesi gerekiyor. Yeni yüzlerin partide yıpranmamış yüzlerin yavaş yavaş önümüzdeki dönemlerde aktif rol alması gerek. Parti içindeki bir takım soğuklukları karşıtlıkları besleyecek insanların kenarda durması gerek. Gerekirse ağabeylik yapacaklar. Bence yenilenme Bergama’da bizi yeniden alternatif hale getirir. Bunu yapmak lazım. Seçimin sonuçları herkes açısından farklı değerlendirilebilir. Ortada bir kayıp var. 5 sene acılarını yaşayacağız. Yaptığımız önemli işlerin dönüştürüleceğini göreceğiz. Bu kötü bir şey” dedi.

Gönenç, köşeye çekilmeyeceğini, bir süre kendi işleriyle ilgileneceğini ancak partiye katkı koymaya devam edeceğini söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hatice Altuner
 2 Mayıs 2019 Perşembe 09:57
Bergama’ya böyle bir şamar gerekiyordu.Yapılan onca hizmet görmezden gelindi.Dilerim bu dönemde telafisi zor olan yanlışlar yapılmaz.Bu arada CHP adayının da rehaveti ve yanlışlarını da es geçemeyiz tabii .Ben kendi adıma değerli insan Mehmet Gönenç’e yaptığı bütün hizmetler için gönülden teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
 İbrahim Kara
 30 Nisan 2019 Salı 13:00
Mehmet bey kendinizinde secim kaybetmede sorumluluğunuz olduğunu bir nebzede olsa söylüyorsunuz ama malisef iş işten geçtikten sonra yeterli olmuyor evet meclis listeleri oluşturulması yanlış yönetimin azimli çalışmadığı doğru adayda bir rahatlık vardı olması bir şey değiştirmiyor 2009 da belediye devir almış tecrübeli ve chp.li bir belediye başkanı olarak bu secimlerde oluşan listelere yönetime seçim çalışmalarına ne kadar katkin oldu tecrübelerinden yararlandirmak istemedinmi hatta 2009 yılından bu yana başkanlığın döneminde çalışmalarından dolayı Bergamalılari ne kadar tatmin edebildin bunu da sormak lazım hakikaten edindiğim intibaya göre son zamanlarda bir kaç kez konvoya katılımım oldu yönetimde bir kopukluk parti teşkilatının çalışma hazmı düşük seçmenlerin iyi tetiklenemedigini gördüm malisef sonuç işte böyle.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir